Ухвала
від 16.08.2019 по справі 927/626/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

16 серпня 2019 року м. Чернігів справа № 927/626/19

Господарський суд Чернігівської області у складі судді Книш Н.Ю. , розглянувши матеріали позовної заяви №б/н від 25.07.2019

за позовом: Приватного підприємства ТТ-Нафта

вул. Робоча, 6, м. Чернігів, 14001

до відповідача: Комунального підприємства Зеленбуд Чернігівської міської ради

вул. 1 Травня, 168А, м. Чернігів, 14034

про визнання недійсним та скасування рішення тендерного комітету, визнання договору недійсним

ВСТАНОВИВ:

Приватним підприємством ТТ-Нафта подано позов до Комунального підприємства Зеленбуд Чернігівської міської ради про визнання недійсним та скасувати рішення Комунального підприємства Зеленбуд Чернігівської міської ради, оформленого рішенням №397 від 18.06.2019 та визнання недійсним договору купівлі-продажу товарів №183 від 25.06.2019 укладеного між КП Зеленбуд ЧМР та ТОВ Астра .

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначає, що оскаржуване рішення не містить жодного твердження про невідповідність пропозиції позивача умовам закупівлі, на підставі чого можна дійти висновку, що відповідачем порушено умови проведення допорогових закупівель, в частині визначення переможця, принципів об`єктивності та неупередженості оцінки пропозиції позивача, як це передбачено п.6.2 Порядку здійснення допорогових закупівель, а отже таке рішення про дискваліфікацію учасника позивача, підлягає скасуванню. Крім того, позивач стверджує, що відповідач в порушення умов Закону Про публічні закупівлі та Порядку здійснення допорогових закупівель безпідставно дискваліфікував позивача, як потенційного переможця торгів та уклав договір з ТОВ Астра з завищеною ціновою пропозицією, чим порушив норми діючого законодавства про публічні закупівлі, інтереси як позивача, так і інтереси держави внаслідок укладення спірного договору з більшою ціновою пропозицією.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 05.08.2019 позовну заяву Приватного підприємства ТТ-Нафта залишено без руху та встановлено строк 10 днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху для усунення вказаних в ухвалі недоліків.

Частиною 3 статті 174 Господарського процесуального кодексу України встановлено, якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього Кодексу.

12.08.2019 від позивача надійшло клопотання від 08.08.2019. В поданому клопотанні позивач просить витребувати у відповідача оригінали рішення №397 від 18.06.2019 та договору купівлі-продажу товарів від 25.06.2019.

На виконання вимог ухвали Господарського суду Чернігівської області від 05.08.2019 від позивача надійшла заява про усунення недоліків. До вказаної заяви позивачем додано належним чином засвідчені копії рішення №397 від 18.06.2019 та договору купівлі-продажу товарів №183 від 25.06.2019.

Після усунення позивачем недоліків підстави для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі, встановлені Господарським процесуальним кодексом України, відсутні.

Оскільки, відповідно до ст. 12, 247 Господарського процесуального кодексу України, справа № 927/626/19 не підпадає під категорію малозначної справи, суд дійшов висновку, що її слід розглядати за правилами загального позовного провадження.

Крім того, суд звертає увагу заявника, що у відповідності до частини 1 ст. 50 діючого Господарського процесуального кодексу України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Частиною 3 вказаної статті передбачено, що у заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Виходячи зі змісту позовної заяви, позивачем у переліку учасників справи у вступній частині позовної заяви зазначено третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю Астра . Однак, клопотання з визначенням правових підстав необхідності залучення ТОВ Астра в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача позивачем не сформовано ні в тексті позовної заяви, ні в окремому документі з процесуальних питань.

Проаналізувавши зміст клопотання про витребування оригіналів документів, суд дійшов висновку, про доцільність його розгляду в підготовчому судовому засіданні.

Керуючись ст. 12, 165, 166, 176, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання призначити на 09 вересня 2019 року о 10:00. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Чернігівської області за адресою: проспект Миру 20, м. Чернігів, 14000, зал судових засідань № 307.

4. Відповідачу, відповідно до ст. 165 Господарського процесуального кодексу України, не пізніше 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі надіслати (надати) суду відзив на позовну заяву разом з усіма доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються його заперечення, якщо такі докази не надані позивачем; одночасно надіслати (надати) позивачу копію відзиву та доданих до нього документів, а докази такого направлення надати суду до початку судового засідання.

Попередити відповідача, що у разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

5. Позивачу, відповідно до статті 166 Господарського процесуального кодексу України, протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позовну заяву надіслати (надати) до суду відповідь на відзив відповідача із доказами направлення її відповідачу, у якій викласти свої пояснення, міркування та аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень та мотиви їх визнання або відхилення. Надати суду для огляду оригінали всіх доданих до позовної заяви документів.

6. Явку уповноважених представників позивача та відповідача визнати обов`язковою.

При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі документи, що підтверджують повноваження представників, відповідно до ст.60 Господарського процесуального кодексу України.

Попередити учасників справи, що відповідно до частини 3 статті 56 Господарського процесуального кодексу України, юридична особа бере участь у справі через свого керівника або члена виконавчого органу, уповноваженого діяти від її імені відповідно до закону, статуту, положення (самопредставництво юридичної особи), або через представника. Представником у суді може бути адвокат або законний представник (частина 1 статті 58 ГПК України). Відповідно до п.п. 11 п. 16-1 перехідних положень Конституції України представництво відповідно до пункту 3 частини першої статті 131-1 та статті 131-2 цієї Конституції виключно прокурорами або адвокатами у Верховному Суді та судах касаційної інстанції здійснюється з 1 січня 2017 року; у судах апеляційної інстанції - з 1 січня 2018 року; у судах першої інстанції - з 1 січня 2019 року.

7. Попередити учасників справи, що заяви, клопотання, докази подані після закінчення процесуальних строків та після початку судового засідання по розгляду справи по суті, залишаються без розгляду у відповідності до ч.8 ст.80, ч. 2 ст. 207 ГПК України. Згідно з ч. 2 ст. 169 ГПК України заяви, клопотання і заперечення подаються в письмовій формі. Повідомити позивача та відповідача про вимоги ст. 80 ГПК України, що копії доказів, які подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи.

8. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Повідомити учасників справи про можливість одержання інформації по справі зі сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою http://www.court.gov.ua. або в Єдиному державному реєстрі судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua.

Звернути увагу сторін на те, що відповідно до ст.135 Господарського процесуального кодексу України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зокрема, за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.

До відома сторін:

- адреса Господарського суду Чернігівської області: проспект Миру, 20, м. Чернігів, Україна;

- засоби зв`язку контактні телефони: 672-847; 676-311, факс 774-462; електронна адреса Господарського суду Чернігівської області - e-mail: inbox@cn.arbitr.gov.ua.

Суддя Н.Ю.Книш

Дата ухвалення рішення16.08.2019
Оприлюднено19.08.2019
Номер документу83691449
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсним та скасування рішення тендерного комітету, визнання договору недійсним

Судовий реєстр по справі —927/626/19

Рішення від 20.11.2019

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Книш Н.Ю.

Рішення від 02.12.2019

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Книш Н.Ю.

Ухвала від 26.11.2019

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Книш Н.Ю.

Ухвала від 11.11.2019

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Книш Н.Ю.

Ухвала від 21.10.2019

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Книш Н.Ю.

Ухвала від 30.09.2019

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Книш Н.Ю.

Ухвала від 25.09.2019

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Книш Н.Ю.

Ухвала від 09.09.2019

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Книш Н.Ю.

Ухвала від 16.08.2019

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Книш Н.Ю.

Ухвала від 05.08.2019

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Книш Н.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні