Ухвала
від 19.08.2019 по справі 826/9702/18
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

з питань проведення судового засідання в режимі відеоконференції

19 серпня 2019 року м. Житомир справа № 826/9702/18

категорія 108010100

Житомирський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Єфіменко О.В., розглянувши у письмовому провадженні заяву представника позивача про проведення судового засідання у режимі відеоконференції в адміністративній справі за позовом Головного управління Державної фіскальної служби в Івано-Франківській області до Київської філії Комунального підприємства "Новозаводське" Мартинівської сільської ради Пулинського району Житомирської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю "Чугуївський МЕЗ", про скасування запису про державну реєстрацію змін до установчих документів, -

встановив:

22.06.2018 Головне управління Державної фіскальної служби в Івано-Франківській області (далі - ГУ ДФС в Івано-Франківській області) звернулось із позовом до Окружного адміністративного суду міста Києва, у якому просить скасувати запис про державну реєстрацію змін до установчих документів юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю "Чугуївський МЕЗ" від 08.12.2017, які стосуються зміни місцезнаходження підприємства.

15.03.2019 рішенням Житомирського окружного адміністративного суду адміністративний позов Головного управління Державної фіскальної служби в Івано-Франківській області до Київської філії Комунального підприємства "Новозаводське" Мартинівської сільської ради Пулинського району Житомирської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю "Чугуївський МЕЗ" про скасування запису про державну реєстрацію змін до установчих документів - задоволено. Скасовано запис про державну реєстрацію змін до установчих документів юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю "Чугуївський МЕЗ" від 08.12.2017, які стосуються змін місцезнаходження підприємства (а.с. 123-128).

26.07.2019 на адресу суду від представника позивача надійшла заява про виправлення описки у судовому рішенні (а.с. 159).

Розгляд заяви про виправлення описки у судовому рішенні призначено до розгляду на 05.08.2019 на 10:00.

Відповідно до довідки у справі від 02.08.2019 у зв`язку з перебуванням судді Єфіменко О.В. у відпустці у період з 05.08.2019 до 16.08.2019, розгляд заяви про виправлення описки у судовому рішенні призначено на 19.08.2019 (а.с. 163).

13.08.2019 на адресу суду від представника позивача надійшла заява про забезпечення проведення судового засідання в адміністративній справі №826/9702/18, що призначене на 19.08.2019 на 14:30, у режимі відеоконференції, визначити суд, відповідальний за проведення відеоконференції під час вищевказаного судового засідання - Івано-Франківський окружний адміністративний суд. В обґрунтування вказаного клопотання представник позивача зазначає, що відрядження уповноваженого представника ГУ ДФС в Івано-Франківській області призведе до витрачання значних бюджетних коштів.

Частинами 1, 2, 7, 8 статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) встановлено, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання. Копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Системний аналіз наведених норм свідчить, що прийняття рішення щодо проведення судового засідання у режимі відеоконференції є правом суду. Вказана норма не передбачає обов`язку проведення судового засідання у режимі відеоконференції у разі наявності про це клопотання сторони.

Разом з тим, суд вважає, що такий спосіб участі має винятковий характер, повинні існувати причини, які ускладнюють або роблять неможливою особисту участь особи.

Клопотання представника позивача обґрунтовано територіальною віддаленістю м. Івано-Франківська від м. Житомира, і тим, що відрядження уповноваженого представника ГУ ДФС в Івано-Франківській області призведе до витрачання значних бюджетних коштів.

На обґрунтування клопотання представником позивача не було надано доказів, які фактично ускладнюють або роблять неможливою його участь у судовому засіданні у Житомирському окружному адміністративному суді.

Суд також вважає за необхідне зазначити про те, що неможливість прибуття представника позивача у судове засідання з посиланням на значні витрати бюджетних коштів, не є поважною причиною та не входить до виключних підстав для задоволення клопотання про розгляд справи у режимі відеоконференції.

Крім того, відповідно до положень частини другої статті 253 КАС України, не прибуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви про внесення виправлень до судового рішення.

Також, оскільки заява представника позивача про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції надійшла у період перебування судді Єфіменко О.В. у відпустці, то у суду відсутня була можливість узгодити час і місце проведення відеоконференції шляхом бронювання відповідного каналу з Івано-Франківським окружним адміністративним судом, про що виноситься відповідна ухвала суду.

З огляду на наведене суд відмовляє у задоволенні клопотання представника позивача про його участь у розгляді справи у режимі відеоконференції.

Керуючись статтями 195, 204, 205, 229, 243, 248, 256, 294 КАС України, суд, -

ухвалив:

У задоволенні заяви представника позивача - Головного управління Державної фіскальної служби в Івано-Франківській області про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції - відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення та оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено: 19 серпня 2019 року.

Суддя О.В. Єфіменко

іншевідмовити у задоволенні клопотання про відеоконференцію

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.08.2019
Оприлюднено20.08.2019
Номер документу83699791
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/9702/18

Ухвала від 19.08.2019

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Єфіменко Ольга Володимирівна

Ухвала від 19.08.2019

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Єфіменко Ольга Володимирівна

Рішення від 15.03.2019

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Єфіменко Ольга Володимирівна

Ухвала від 28.12.2018

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Єфіменко Ольга Володимирівна

Ухвала від 03.12.2018

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Єфіменко Ольга Володимирівна

Ухвала від 07.11.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Катющенко В.П.

Ухвала від 25.07.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Катющенко В.П.

Ухвала від 27.06.2018

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Катющенко В.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні