Ухвала
від 15.08.2019 по справі 202/5318/19
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/5318/19

Провадження № 1-кс/202/8830/2019

ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

У Х В А Л А

15 серпня 2019 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду міста Дніпропетровська ОСОБА_1 за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши в судовому засіданні клопотання прокурора відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 про проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

Прокурор відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 звернувся з клопотанням, у якомупросить надати йому та за дорученням слідчим, які входять до групи слідчих за даним кримінальним провадженням, або за дорученням в порядку ст. ст. 40, 41 КПК України відповідним оперативним підрозділам, які здійснюють оперативне супроводження даного кримінального провадження, дозвіл на проведення обшуку в нежитловому приміщені грального закладу, який знаходиться на першому поверсі з вивіскою « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у будівлі, розташованій за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а саме: грошових коштів, чорнових записів, комп`ютерного обладнання, речей, призначених для гри в азартні ігри (гральні автомати, рулетки, столи для гри у покер, комп`ютерна техніка, сервери, флешки з паролями від системних блоків), систем відеоспостереження, якими обладнане зазначене володіння, засобів зв`язку осіб, електронних носіїв інформації, документів, що стосуються фінансового обліку грального бізнесу (обліку клієнтів, отримання готівкових грошей, реєстрації виграшів, обліку персоналу, приймання-передачі робочих змін, чорнових записів проведення розрахунків з клієнтами, для встановлення сум отримання грошових коштів та кількості клієнтів, а також тривалості діяльності грального бізнесу), а також інші предметів, речей, що містять відомості про скоєння кримінально правопорушення та можуть бути використані як докази, з можливістю їх вилучення.

Клопотання обґрунтовано тим, що СУ ГУНП в Дніпропетровській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 203-2 КК України.

Під час досудового розслідування допитано свідків, які надали свідчення про функціонування за адресою: АДРЕСА_1 а закладу, в якому надаються послуги в сфері грального бізнесу.

Враховуючи наведене, виникла необхідність у проведенні обшуку за вищевказаною адресою.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно власником нежитлового приміщення за адресою: Дніпропетровська область, м. Дніпро, проспект Слобожанський, 14а є ТОВ «Тернолюкс» (ЄДРПОУ 41967005).

В судовому засіданні прокурор ОСОБА_3 своє клопотання підтримав.

Слідчий суддя, вивчивши клопотання та додані до нього матеріали, приходить до висновку, що клопотання прокурора підлягає частковому задоволенню з огляду на наступне:

Слідчим суддею встановлено, що 3 квітня 2019 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань були внесені відомості за № 42019040000000206 про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 203-2 КК України (виділені матеріали).

Зокрема, з копії витягу з ЄРДР вбачається, що невідомі особи, діючи всупереч діючому законодавству України про заборону грального бізнесу, на початку 2019 року організували на території м. Дніпро заклади, діяльність яких пов`язана з організацією, проведенням та наданням можливості доступу до азартних ігор.

З матеріалів клопотання прокурора, а саме протоколів допиту свідків ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , вбачається, що за адресою: АДРЕСА_1 , функціонує гральний заклад, в якому за гроші на комп`ютерній техніці надається доступ до ігор, аналогічних грі на гральних автоматах. Отже, є достатні підстави вважати, що за вищевказаною адресою може надаватися доступ до азартних ігор.

Відповідно до частини першої статті 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Частиною п`ятою статті 234 КПК України визначено, що слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: 1)буловчиненокримінальне правопорушення; 2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи; 5) за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

Слідчий суддя вважає, що зібрані під час досудового розслідування докази, які були досліджені в судовому засіданні, доводять наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, відшукувані речі і документи, про які йдеться в клопотанні прокурора, можуть перебувати за адресою: АДРЕСА_1 , та мають значення для досудового розслідування, відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду і за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення цих речей і документів, пропорційним втручанню в права інших осіб, оскільки в інший спосіб виявити та зафіксувати відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукати знаряддя кримінального правопорушення або майно, яке було здобуте у результаті його вчинення, неможливо.

Згідно з інформаційною довідкою з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, власником нежитлового за адресою: м. Дніпро, проспект Слобожанський, 14а є ТОВ «Тернолюкс» (ЄДРПОУ 41967005).

Враховуючи наведене, клопотання прокурора в частині надання йому дозволу на проведення обшуку в нежитловому приміщенні, яке знаходиться на першому поверсі з вивіскою « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у будівлі за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення тафіксації відомостейпро обставинивчинення кримінальногоправопорушення,відшукання тавилучення комп`ютерногота іншогообладнання (гральних автоматів, комп`ютерних симуляторівгральних автоматів),флеш-накопичувачівз паролямивід системнихблоків,інших електроннихносіїв інформації,які містить інформацію щодо організації, проведення та надання доступу до азартних ігор; документів, що стосуються фінансового обліку грального бізнесу (обліку клієнтів, отримання готівкових грошей, реєстрації виграшів, обліку персоналу, приймання-передачі робочих змін, чорнових записів щодо проведення розрахунків з клієнтами тощо); готівкових грошових коштів, отриманих від зайняття гральним бізнесом, можливо задовольнити.

Підстави для надання дозволу на відшукання та вилучення інших речей, зазначених у клопотанні прокурора, зокрема систем відеоспостереження, засобів зв`язку тощо, відсутні, оскільки клопотання в цій частині необґрунтовано.

Також не підлягає задоволенню вимога щодо надання слідчим суддею дозволу на проведення обшуку слідчим та оперативним підрозділам, оскільки конкретні слідчі, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні, в клопотанні не зазначені. Крім того, нормами КПК України не передбачено проведення обшуку працівниками оперативних підрозділів.

Керуючись ст. ст. 234-235, 369-372 КПК України, слідчий суддя

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання прокурора задовольнити частково.

Надати прокурору відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 дозвіл на проведення обшуку в нежитловому приміщенні, яке знаходиться на першому поверсі з вивіскою « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у будівлі за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення тафіксації відомостейпро обставинивчинення кримінальногоправопорушення,відшукання тавилучення комп`ютерногота іншогообладнання (гральних автоматів, комп`ютерних симуляторівгральних автоматів),флеш-накопичувачівз паролямивід системнихблоків,інших електроннихносіїв інформації,які містить інформацію щодо організації, проведення та надання доступу до азартних ігор; документів, що стосуються фінансового обліку грального бізнесу (обліку клієнтів, отримання готівкових грошей, реєстрації виграшів, обліку персоналу, приймання-передачі робочих змін, чорнових записів щодо проведення розрахунків з клієнтами тощо); готівкових грошових коштів, отриманих від зайняття гральним бізнесом.

В іншій частині клопотання відмовити.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи надає право проникнути до житла особи чи іншого володіння особи лише один раз.

Строк дії ухвали до 10 вересня 2019 року.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає, заперечення на неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Строк складання та оголошення повного тексту ухвали відповідно до частини 2 статті 376 КПК України о 09-00 годині 19 серпня 2019 року.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудІндустріальний районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення15.08.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83709345
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —202/5318/19

Ухвала від 09.09.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 09.09.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 09.09.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 05.09.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 03.09.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 05.09.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 05.09.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 21.08.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 21.08.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 21.08.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні