Ухвала
від 19.08.2019 по справі 386/732/19
ГОЛОВАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 386/732/19

Провадження № 2/386/315/19

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

19 серпня 2019 року смт. Голованівськ

Суддя Голованівського районного суду

Кіровоградської області Гарбуз О. С.

розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 до Красногірської сільської ради Голованівського району Кіровоградської області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за законом ,

встановив:

ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 01.08.2019 звернулась до суду з позовною заявою до Красногірської сільської ради Голованівського району Кіровоградської області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за законом. Позовні вимоги обґрунтовує тим, що ІНФОРМАЦІЯ_1 померла сестра позивача - ОСОБА_3 , після смерті якої залишилось спадкове майно, а саме Ѕ частина земельної ділянки площею 2,08045 га., кадастровий номер НОМЕР_1 , розташованої на території Красногірської сільської ради Голованівського району Кіровоградської області. Своєю спадщиною ОСОБА_3 не розпорядилась, заповіт від її імені не посвідчувався, особи, які мають право на обов`язкову частку в спадковому майні відсутні, на день її смерті з нею ніхто не проживав. Позивач є її єдиним спадкоємцем за законом. Представник позивача зазначає, що у встановлений законом строк подав до нотаріуса заяву про прийняття спадщини та після спливу шести місяців звернувся до нотаріуса із заявою про видачу свідоцтва про право на спадщину, однак подати нотаріусу правовстановлюючий документ позивач не має можливості, оскільки земельна ділянка з кадастровим номером НОМЕР_1 , площею 4,16 га, розташована на території Красногірської сільської ради Голованівського району Кіровоградської області, належала матері позивача ОСОБА_4 на підставі Державного акту на право приватної власності на землю серії НОМЕР_2 . Представник позивача вказує на те, що ОСОБА_4 за життя розпорядилась своїм майном, посвідчивши заповіт від 12.11.2007, згідно з яким зазначена земельна ділянка розподіляється в рівних частках між позивачем та його сестрою. Позивач вчасно звернувся до нотаріуса після смерті матері та отримав Свідоцтво про право на спадщину за заповітом від 31.08.2011, а сестра позивача після смерті матері не зверталася до нотаріальної контори з заявою про прийняття спадщини, не подавала заяви про відмову від спадщини та від права спадкування усунута не була. За казаних обставин позивач не має можливості надати до нотаріальної контори правовстановлюючий документ на право власності спадкодавця на Ѕ частину земельної ділянки, що стало причиною відмови приватного нотаріуса у вчиненні нотаріальної дії 30.08.2018 та роз`яснено його право на звернення з позовною заявою до суду про визнання права власності на спадкове майно.У зв`язку з наведеним, посилаючись на ст.ст. 328, 386, 392, 1216, 1218, 1223, 1266, 1268, 1273, 1297 Цивільного кодексу України (далі - ЦК України) , представник позивача просить визнати за позивачем право власності на Ѕ частину земельної ділянки з кадастровим номером НОМЕР_1 , площею 2,08045 га., яка знаходиться на території Красногірської сільської ради Голованівського району кіровоградської області, що залишилась після смерті ОСОБА_3 .

Ухвалою суду від 06.08.2019 позовна заява була залишена без руху, оскільки подана з порушенням ст. 177 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України).

14 серпня 2019 року представник позивача усунула недоліки позовної заяви, після чого позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175-177 ЦПК України.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення або відмови у відкритті провадження у справі не вбачається .

Враховуючи вимоги ст. 274 ЦПК України, справа має розглядатись за правилами загального позовного провадження, оскільки спір виник щодо спадкування.

Керуючись ч. 5 ст. 128, ст.ст. 187, 189, 190, 196, 258-261, 274, 353 ЦПК України, суддя -

постановив:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 до Красногірської сільської ради Голованівського району Кіровоградської області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за законом.

Визначити розгляд справи за правилами загального позовного провадження та призначити підготовче засідання на 19 вересня 2019 року на 14 годин 30 хвилин в залі судових засідань Голованівського районного суду Кіровоградської області за адресою: смт. Голованівськ Кіровоградської області, вул. Соборна, 18; поштовий індекс 26500; веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: https://court.gov.ua/sud1104/.

Копії ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи. Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі відповідачу надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов за нормами ст.ст. 178, 191 ЦПК України тривалістю п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Роз`яснити відповідачу, що копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються: 1) докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. До відзиву, підписаного представником відповідача, додається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника відповідача. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити відповідачу його право пред`явити зустрічний позовза нормами ст.ст. 193, 194 ЦПК України у строк для подання відзиву.

У відповідності до ч. 1 ст. 212 ЦПК України, роз`яснити учасникам справи, що вони мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду у зв`язку з наявністю у Голованівському районному суді Кіровоградської області відповідної технічної можливості.

Місце проживання позивача ОСОБА_2 : АДРЕСА_1 , АДРЕСА_2 .

Місцезнаходження відповідача Красногірської сільської ради Голованівського району Кіровоградської області: вул. Тельмана, буд. №45, с. Красногірка Голованівського району Кіровоградської області, поштовий індекс 26540.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена лише в частині недотримання правил підсудності в апеляційному порядку шляхом подачі протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання безпосередньо до Кропивницького апеляційного суду апеляційної скарги. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Голованівський районний суд Кіровоградської області.

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Гарбуз О. С.

СудГолованівський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення19.08.2019
Оприлюднено20.08.2019
Номер документу83712112
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —386/732/19

Рішення від 22.01.2020

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гарбуз О. С.

Ухвала від 02.12.2019

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гарбуз О. С.

Ухвала від 19.08.2019

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гарбуз О. С.

Ухвала від 06.08.2019

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гарбуз О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні