Ухвала
від 21.08.2019 по справі 317/2722/19
ЗАПОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 317/2722/19

Провадження № 1-кс/317/1188/2019

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про арешт майна

21 серпня 2019 року м. Запоріжжя

Слідчий суддя Запорізького районного суду Запорізької області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , прокурора ОСОБА_4 , власника майна ОСОБА_5 , розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Запорізького РВП Дніпровського відділу поліції ГУНП України в Запорізькій області капітана поліції ОСОБА_3 , погодженого з прокурором Запорізького відділу Запорізької місцевої прокуратури № 2 Запорізької області ОСОБА_4 , про арешт майна на підставі матеріалів досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019080230000994 від 10.08.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 310 КК України,

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий СВ Запорізького РВП Дніпровського ВП ГУНП в Запорізькій області капітан поліції ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором Запорізького відділу Запорізької місцевої прокуратури № 2 Запорізької області ОСОБА_4 , звернувся до суду із клопотанням про арешт майна на підставі матеріалів досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019080230000994 від 10.08.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 310 КК України.

У клопотанні органу досудового розслідування зазначено, що 09.08.2019 до Запорізького РВП ДВП ГУНП в Запорізькій області надійшов рапорт про те, що в АДРЕСА_1 , громадянин на ім`я ОСОБА_6 незаконно вирощує рослини роду конопель.

20.08.2019 в період часу з 13-05 год. до 16-16 год. на підставі ухвали слідчого суді Запорізького районного суду в Запорізькій області від 16.08.2019 старшим слідчим СВ Запорізького РВП Дніпровського ВП ГУНП в Запорізькій області ОСОБА_3 проведено обшук території домоволодіння, належного ОСОБА_5 , за адресою: АДРЕСА_1 .

Під час обшуку території домоволодіння в приміщені погребу (лабораторії) виявлено та вилучено:

1) 38 кущів рослин роду конопель зеленого кольору, які росли в пластикових горшках;

2) 4 шт. ламп з відбивачем світла, які призначені для вирощування рослин;

3) зволожувач повітря марки Water House моделі UH-5210;

4) мобільний кондиціонер марки IDEA IPN-120R;

5) картону коробку, в якій знаходяться дві картоні коробки з надписами SENSI SEEDS;

6) полімерний пакет, в якому знаходиться речовина рослинного походження сіро-зеленного кольору в сухому стані;

7) 3 шт. термометри.

На даний час вилучені об`єкти знаходяться на території Запорізького РВП Дніпровського ВП ГУНП в Запорізькій області, розташованого за адресою: м.Запоріжжя, вул. Героїв 37-го Батальйону, 12-б.

Таким чином, результати проведеного обшуку та подальшої перевірки підтверджують наявність складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 310 КК України.

Беручи до уваги те, що вилучене майно є предметом вчинення кримінального правопорушення, містить на собі сліди кримінального правопорушення, а отже згідно з ч.2 ст. 167 КПК України може бути тимчасово вилученим, та згідно з ст. 170 КПК України підлягає арешту, слідчий просив накласти арешт на вищевказане майно.

У судовому засіданні слідчий та прокурор підтримали клопотання, просили його задовольнити.

Власник майна не заперечував проти задоволення клопотання.

Вивчивши клопотання та додані до нього матеріали, вислухавши думку слідчого, прокурора та власника майна, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 167 КПК України, тимчасовим вилученням майна є фактичне позбавлення підозрюваного або осіб, у володінні яких перебуває зазначене у частині другій цієї статті майно, можливості володіти, користуватися та розпоряджатися певним майном до вирішення питання про арешт майна або його повернення.

Згідно з ч. 2 ст. 167 КПК України, тимчасово вилученим може бути майно у вигляді речей, документів, грошей тощо, щодо яких є достатні підстави вважати, що вони:

1) підшукані, виготовлені, пристосовані чи використані як засоби чи знаряддя вчинення кримінального правопорушення та (або) зберегли на собі його сліди;

2) призначалися (використовувалися) для схиляння особи до вчинення кримінального правопорушення, фінансування та/або матеріального забезпечення кримінального правопорушення або винагороди за його вчинення;

3) є предметом кримінального правопорушення, у тому числі пов`язаного з їх незаконним обігом;

4) одержані внаслідок вчинення кримінального правопорушення та/або є доходами від них, а також майно, в яке їх було повністю або частково перетворено.

Відповідно до ч. 2 ст. 168 КПК України, тимчасове вилучення майна може здійснюватися також під час обшуку, огляду.

Згідно з ч. 1 ст. 170 КПК України, арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку.

Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження.

Згідно з ч. 2 ст. 170 КПК України, арешт майна допускається, крім іншого, з метою забезпечення збереження речових доказів.

Відповідно до ч. 3 ст. 170 КПК України, у випадку, передбаченому п. 1 ч. 2 ст. 170 КПК України, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у ст. 98 цього Кодексу.

Згідно з ч. 1 ст. 98 КПК України, речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Приймаючи до уваги те, що вищевказане майно є предметом вчинення кримінального правопорушення та містить на собі сліди кримінального правопорушення, а не застосування такого заходу забезпечення кримінального провадження, як арешт майна, може в подальшому перешкодити кримінальному провадженню, тому суд вважає необхідним накласти арешт на вилучене майно.

Таким чином, з метою недопущення приведення до зникнення, втрати або пошкодження відповідного майна, на яке було направлено кримінальне правопорушення або настання інших наслідків, які можуть перешкодити кримінальному провадженню, слідчий суддя приходить до висновку стосовно необхідності задоволення клопотання слідчого про накладення арешту на майно.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст. 98, 167-168, 170-173, 175, 309, 395 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого СВ Запорізького РВП Дніпровського відділу поліції ГУНП України в Запорізькій області капітана поліції ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Запорізького відділу Запорізької місцевої прокуратури № 2 Запорізької області ОСОБА_4 , про арешт майна на підставі матеріалів досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019080230000994 від 10.08.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 310 КК України задовольнити.

Накласти арешт на предмети, які виявлені та вилучені під час обшуку території домоволодіння, належного ОСОБА_5 , за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:

1) 38 кущів рослин роду конопель зеленого кольору, які росли в пластикових горшках;

2) 4 шт. ламп з відбивачем світла, які призначені для вирощування рослин;

3) зволожувач повітря марки Water House моделі UH-5210;

4) мобільний кондиціонер марки IDEA IPN-120R;

5) картону коробку, в якій знаходяться дві картоні коробки з надписами SENSI SEEDS;

6) полімерний пакет, в якому знаходиться речовина рослинного походження сіро-зеленного кольору в сухому стані;

7) 3 шт. термометри,

які зберігаються у Запорізькому РВП Дніпровського ВП ГУНП в Запорізькій області.

Ухвала підлягає негайному виконанню слідчим.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена шляхом подачі апеляційної скарги до Запорізького апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.08.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу83778870
СудочинствоКримінальне
Сутьарешт майна на підставі матеріалів досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019080230000994 від 10.08.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 310 КК України

Судовий реєстр по справі —317/2722/19

Ухвала від 22.08.2019

Кримінальне

Запорізький районний суд Запорізької області

Яркіна С. В.

Ухвала від 21.08.2019

Кримінальне

Запорізький районний суд Запорізької області

Яркіна С. В.

Ухвала від 16.08.2019

Кримінальне

Запорізький районний суд Запорізької області

Громова І. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні