Ухвала
від 20.08.2019 по справі 193/749/18
СОФІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ 

ЄУН193/749/18

Провадження №1-в/193/200/19

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

У Х В А Л А

20 серпня 2019 року смт.Софіївка

Софіївський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

засудженого ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в сел.Софіївка подання начальника Софіївського районного сектору філії Державної установи "Центр пробації" у Дніпропетровській області ОСОБА_5 про звільнення від відбування покарання у зв`язку із закінченням іспитового строку стосовно:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с.Павлівка, Софіївського району, Дніпропетровської області, громадянина України, не працюючого, одруженого, з повною загальною середньою освітою, проживаючого та зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , засудженого 20 липня 2018 року Софіївським районним судом Дніпропетровської області за ч.3 ст.185 КК України до 03 років позбавлення волі, на підставі ст. 75 КК України звільненого від відбування покарання з іспитовим строком на 01 рік, -

ВСТАНОВИВ:

30 липня 2019 року до Софіївського районного суду Дніпропетровської області з поданням звернувся начальник Софіївського районного сектору з питань пробації Південно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції капітан внутрішньої служби ОСОБА_5 про направлення матеріалів для розгляду та вирішення питання про звільнення від відбування покарання за вироком суду у зв`язку із закінченням іспитового строку, щодо ОСОБА_4 , призначеного вироком Софіївським районним судом Дніпропетровської області від 20 липня 2018 року, за ч.3 ст.185 КК України до 03 року позбавлення волі, на підставі ст.75 КК України, звільненого від відбування призначеного судом покарання з іспитовим строком на 01 роки. В обґрунтування подання посилався на те, що засуджений ОСОБА_4 за період відбування покарання зарекомендував себе незадовільно. Офіційно не працює, на періодичну реєстрацію для проведення з ним індивідуально-профілактичної бесіди з`являлвся не завжди своєчасно, а саме: 25 лютого 2019 року не з`явився для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації без поважних причин,про що йому були винесені застереження у вигляді письмових попереджень під його особистий підпис. Має дві неявки для реєстрації за поважних причин, підтверджених документально. Під час явок до Софіївського районного сектору поводив себе коректно, грубість по відношенню до інспектора, який його контролював, не допускав. До адміністративної відповідальності не притягувався. Під час відбування покарання у вигляді випробувального терміну скоїв злочин, передбачений ст.309 ч.1 КК України.

Представник Софіївського районного з питань пробації Південно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції в судовому засіданні присутня не була, подала заяву до суду, в якій вказала, розглядати справу без її участі, підтримала подання, просила задовольнити.

Засуджений ОСОБА_4 підтримав подання начальника Софіївського районного сектору філії Державної установи "Центр пробації" у Дніпропетровській області ОСОБА_5 про звільнення від відбування покарання у зв`язку із закінченням іспитового строку, просив задовольнити.

Прокурор Софіївського відділу Жовтоводської місцевої прокуратури в судове засідання з`явився, підтримав подання, проти задоволення не заперечував.

Суд, вислухавши думку, засудженого та прокурора, дослідивши матеріали особової справи, вважає за необхідне вказане подання про звільнення від відбування покарання у зв`язку із закінченням іспитового строку задовольнити на підставі наступного.

Із наданих до суду матеріалів вбачається, що ОСОБА_4 за період відбування покарання зарекомендував себе незадовільно. Офіційно не працює, на періодичну реєстрацію для проведення з ним індивідуально-профілактичної бесіди з"являлвся не завжди своєчасно, а саме: 25 лютого 2019 року не з"явився для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації без поважних причин,про що йому були винесені застереження у вигляді письмових попереджень під його особистий підпис. Має дві неявки для реєстрації за поважних причин, підтверджених документально. Під час явок до Софіївського районного сектору поводив себе коректно, грубість по відношенню до інспектора, який його еонтролював не допускав. До адміністративної відповідальності не притягувався. Під час відбування покарання у вигляді випробувального терміну скоїв злочин, передбачений с.309 ч.1 КК України. До теперішнього часу кримінальне провадження Софіївським районним судом не розглянуто.

Згідно ст.78 ч.1 КК України, після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, звільняється судом від призначеного йому покарання.

Відповідно до ст.537 ч.1 п.9 КПК України, під час виконання вироків суд має право вирішувати питання про звільнення від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку.

Згідно ст.539 ч.2 п.3 КПК України, клопотання (подання) про вирішення питання, пов`язаного із виконанням вироку, подається до місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого проживає засуджений, - у разі необхідності вирішення питань, передбачених ст.537 ч.1 п.9 цього Кодексу.

Стаття 62 Конституції України, ч.2 ст.2 КК України та ч.1 ст.17 КПК України визначають, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За таких обставин, беручи до уваги вказане вище, подання начальника Софіївського районного сектору з питань пробації Південно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції ОСОБА_5 про направлення матеріалів для розгляду та вирішення питання про звільнення від відбування покарання за вироком суду у зв`язку із закінченням іспитового строку, щодо ОСОБА_4 законне, належним чином обґрунтоване, а тому підлягає задоволенню.

На підставі ст.376 ч.2, ст.ст.537-539 КПК України та ст.78 КК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Подання начальника Софіївського районного сектору філії Державної установи "Центр пробації" у Дніпропетровській області ОСОБА_5 про звільнення від відбування покарання у зв`язку із закінченням іспитового строку стосовно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 - задовольнити.

Звільнити ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 від призначеного за вироком Софіївського районного суду Дніпропетровської області від 20 липня 2018 року, за ч.3 ст.185 КК Українипокарання, у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Ухвала може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду впродовж 7 днів з моменту її проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Софіївський районний суд Дніпропетровській області.

Повний текст ухвали оголошений 22 серпня 2019 року о 15 год. 10 хв..

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.08.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83796895
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку

Судовий реєстр по справі —193/749/18

Ухвала від 20.08.2019

Кримінальне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Кащук Д. А.

Ухвала від 20.08.2019

Кримінальне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Кащук Д. А.

Вирок від 20.07.2018

Кримінальне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Кащук Д. А.

Ухвала від 10.07.2018

Кримінальне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Кащук Д. А.

Ухвала від 04.06.2018

Кримінальне

Софіївський районний суд Дніпропетровської області

Кащук Д. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні