Ухвала
від 20.08.2019 по справі 640/15167/19
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 640/15167/19

н/п 1-в/640/212/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"20" серпня 2019 р. Київський районний суд м. Харкова в складі:

головуючого - судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання начальника Київського РВ філії ДУ «Центр пробації» в Харківській області ОСОБА_3 про звільнення від відбування покарання у зв`язку із закінченням іспитового строку стосовно:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Потсдам, раніше не судимої, зареєстрованої та фактично проживаючої за адресою: АДРЕСА_1 , тел. НОМЕР_1 ,

- засудженої 31.07.2018 року Жовтневим районним судом м. Харкова за ч. 3 ст. 367 КК України до 3 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати керівні посади, пов`язані із здійсненням організаційно - розпорядчих, або адміністративно - господарчих функцій служб у справах дітей строком на 1 рік, без штрафу, на підставі ст. 75 КК України, звільнена від відбування покарання з іспитовим строком 1 рік, суд

ВСТАНОВИВ:

Начальник КиївськогоРВ філіїДУ «Центрпробації» вХарківській областізвернувся доКиївського районногосуду м.Харкова зклопотанням прозвільнення відвідбування покарання ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 у зв`язкуіз закінченняміспитового строку. Зазначає, що вироком Жовтневого районного суду м. Харкова від 31.07.2018 року ОСОБА_4 засуджено за ч. 3 ст. 367 КК України та призначено покарання у вигляді 3 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати керівні посади, пов`язані із здійсненням організаційно - розпорядчих, або адміністративно - господарчих функцій служб у справах дітей строком на 1 рік, без штрафу, на підставі ст. 75 КК України звільнена від відбування покарання з іспитовим строком 1 рік та покладенням обов`язків згідно ст. 76 КК України: періодично з`являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти про зміну місця проживання, роботи.

Іспитовий строк засудженого закінчився 31.07.2019 року.

В судове засідання учасники процесу не з`явились, повідомлялись належним чином, надали до суду заяви про розгляд справи за їх відсутності.

Відповідно до ч. 5 ст. 539 КПК України неприбуття в судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про місце та час розгляду клопотання (подання), не перешкоджає проведенню судового розгляду, крім випадків, коли їх участь визнана судом обов`язковою або особа повідомила про поважні причини неприбуття.

Суд, дослідивши надані матеріали, вважає, що подання підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Згідно з ч.1 ст. 78 КК України після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, звільняється судом від призначеного йому покарання.

Відповідно до п.9 ч.1 ст. 537 КПК України, під час виконання вироків суд має право вирішувати питання про звільнення від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку.

Згідно п.3 ч.2 ст. 539 КПК України, клопотання (подання) про вирішення питання, пов`язаного із виконанням вироку, подається до місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого проживає засуджений, - у разі необхідності вирішення питань, передбачених пунктом 9 частини 1 статті 537 цього Кодексу.

Судом встановлено, що вироком Жовтневого районного суду м. Харкова від 31.07.2018 року ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 засуджено за ч. 3 ст. 367 КК України та призначено покарання у вигляді 3 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати керівні посади, пов`язані із здійсненням організаційно - розпорядчих, або адміністративно - господарчих функцій служб у справах дітей строком на 1 рік, без штрафу, на підставі ст. 75 КК України звільнена від відбування покарання з іспитовим строком 1 рік.

На підставі ст.76 КК України на засудженого покладено обов`язки:

- періодично з`являтись для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;

- повідомляти уповноваженого органу з питань пробації про зміну місця проживання, роботи.

ОСОБА_4 за період іспитового строку до адміністративної відповідальності не притягувалась, станом на 05.04.2019 р до кримінальної відповідальності не притягувалась. 15.07.2019 року було направлено запит до Управління інформаційної аналітичної підтримки ГУ НП в Харківській області, однак до теперішнього часу відповідь не надходила.

Заходи щодо вирішення криміногенних потреб та досягнення позитивних змін, що були передбачені індивідуальним планом роботи з засудженим - виконані.

Іспитовий строк засудженого закінчився 31.07.2019 року.

Згідно розділу ІХ п. 3.6 Наказу № 272/5 від 29.01.2019 року «Про затвердження Порядку здійснення нагляду та проведення соціально-виховної роботи із засудженими до покарань, не пов`язаних з позбавленням волі» стосовно звільненого з випробуванням, який виконав покладені на нього судом обов`язки та не вчинив нового кримінального правопорушення (що підтверджується вимогою), після закінчення іспитового строку до місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого проживає звільнений з випробуванням, надсилаються клопотання та його особова справа для вирішення питання про звільнення його від призначеного покарання..

За таких обставин, клопотання Начальника Київського РВ філії ДУ «Центр пробації» в Харківській області про звільнення ОСОБА_4 від відбування покарання у зв`язку із закінченням іспитового строку підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. 78 КК України, ст. 537, 539 КПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання начальника Київського РВ філії ДУ «Центр пробації» в Харківській області ОСОБА_3 про звільнення від відбування покарання у зв`язку із закінченням іспитового строку ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 задовольнити.

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від покарання за вироком Жовтневого районного суду м. Харкова від 31.07.2018 року звільнити.

Ухвала може бути оскаржена до Харківського апеляційного суду через Київський районний суд м. Харкова протягом семи діб з дня її оголошення.

Якщо ухвалу суду було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує в порядку, передбаченому ст.382 КПК України, то строк апеляційного оскарження для такої особи обчислюється з дня отримання нею копії судового рішення.

Суддя Київського районного суду ОСОБА_1

м. Харкова

Дата ухвалення рішення20.08.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83811425
СудочинствоКримінальне
Сутьзвільнення від відбування покарання у зв`язку із закінченням іспитового строку стосовно: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Потсдам, раніше не судимої, зареєстрованої та фактично проживаючої за адресою: АДРЕСА_1 , тел. НОМЕР_1 , - засудженої 31.07.2018 року Жовтневим районним судом м. Харкова за ч. 3 ст. 367 КК України до 3 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати керівні посади, пов`язані із здійсненням організаційно - розпорядчих, або адміністративно - господарчих функцій служб у справах дітей строком на 1 рік, без штрафу, на підставі ст. 75 КК України, звільнена від відбування покарання з іспитовим строком 1 рік

Судовий реєстр по справі —640/15167/19

Рішення від 09.01.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Клочкова Н.В.

Ухвала від 09.01.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Клочкова Н.В.

Ухвала від 05.12.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Клочкова Н.В.

Ухвала від 18.11.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Клочкова Н.В.

Ухвала від 20.08.2019

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Лях М. Ю.

Ухвала від 19.08.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Клочкова Н.В.

Ухвала від 01.08.2019

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Лях М. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні