Ухвала
від 21.08.2019 по справі 702/708/19
МОНАСТИРИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 702/708/19

Провадження № 2/702315/19

Номер рядка звіту 59

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

21 серпня 2019 року м. Монастирище

Суддя Монастирищенського районного суду Черкаської області Мазай Н. В., розглянув позовну заяву 702/708/19 за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 , Комунальне підприємство "Теплокомуненерго" міста Монастирище (вул. Соборна, 122-1 м. Монастирище Черкаської області), третя особа, яка не заяляє самостійних вимог щодо предмета спору: Монастирищенський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Черкаській області ( вул. Соборна, 117 м. МСонастирище Черкаської області) про зняття арешту ,

в с т а н о в и в:

Позивач 06.08.2019 звернувся до суду з позовом до відповідачів про зняття арешту.

Разом з позовною заявою від представника позивача надійшло клопотання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч. 3 ст. 274 ЦПК України, при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: ціну позову; значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; кількість та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне відмовити в задоволенні клопотання представника позивача про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження та розглянути справу за правилами загального позовного провадження, з урахуванням вимог ч. 3 ст. 274 ЦПК України.

Спір підвідомчий суду. Виявлено предмет і підстави позову. Дана справа підсудна Монастирищенському районному суду. Є підстави для відкриття провадження у справі та призначення справи до підготовчого судового розгляду за правилами загального позовного провадження, у відкритому судовому засіданні.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви, відсутні.

Будь-яких інших клопотань від позивача не надходило.

Керуючись ч. 7 ст. 7, ст. 11, ч. 8 ст. 43, ст. ст. 44, 49, 53, 71, 83, 84, 85, 86, 91, 93, 95, 183, 185, 187, 189, 190-193, 196, 199, 257, ч. 2 ст. 261, ст. ст. 272,274, 277, 353-355 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в :

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ), Комунальне підприємство "Теплокомуненерго" міста Монастирище (вул. Соборна, 122-1 м. Монастирище Черкаської області), третя особа, яка не заяляє самостійних вимог щодо предмета спору: Монастирищенський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Черкаській області ( вул. Соборна, 117 м. МСонастирище Черкаської області) про зняття арешту.

В задоволенні клопотання представника позивача про розгляд справи в порядку спрощеного провадження відмовити.

Розгляд справи провести в порядку загального позовного провадження.

Почати підготовче провадження з дня постановлення цієї ухвали.

Призначити підготовче судове засідання за правилами загального позовного провадження в приміщенні Монастирищенського районного суду Черкаської області (19100, Черкаська обл., м. Монастирище, вул. Соборна, 98) на 11 вересня 2019 року на 09 год 00 хв в залі № 2 каб. № 11 Монастирищенського районного суду Черкаської області.

Відповідачам подати : 1) суду - відзив на позовну заяву, який повинен відповідати ст. 178 ЦПК України і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; 2) позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів.

Встановити строк відповідачам для надіслання (надання) до суду відзиву на позовну заяву і всіх доказів, які можливо доставити до суду, що підтверджують заперечення проти позову -протягом 15 днів з дня одержання копії цієї ухвали.

У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Встановити позивачу п"ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої-п"ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити третій особі п"ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання пояснення щодо позову або відзиву, який має відповідати вимогам частини третьої-шостої ст. 181 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Відповідачам для надання зустрічного позову встановити строк 15 днів з дня одержання копії цієї ухвали.

Учасники справи мають право надати відповідь на пояснення третіх осіб, свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив, відповідь на відзив-до початку розгляду справи по суті .

Попередити учасників справи, що будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні відповідати вимогам ст.182-183 ЦПК України. Суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Роз`яснити учасникам справи право на підставі ч. 7 ст. 7 ЦПК України, звернутись до суду з клопотанням про проведення розгляду справи у закритому судовому засіданні з метою запобігання розголошенню відомостей про інтимні чи інші особисті сторони життя учасників справи.

Попередити учасників справи про недопустимість зловживання процесуальними правами, шляхом подання завідомо безпідставного позову, позову за відсутності предмета спору або у спорі, який має очевидно штучний характер; умисного неповідомлення про осіб, які мають бути залучені до участі у справі, тощо.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, веб-адреса сторінки: http://ms.ck.court.gov.ua/sud2313/gromadyanam/csz/.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Ухвала окремо від рішення суду може бути оскаржена в апеляційному порядку лише щодо порушення правил підсудності. В іншій частині заперечення на ухвалу може бути включено до апеляційної скарги на рішення суду.

Апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали шляхом подання апеляційної скарги до апеляційного суду у межах територіальної юрисдикції яких перебуває місцевий суд, який ухвалив судове рішення, що оскаржується, - Черкаського апеляційного суду.

Суддя:Н. В. Мазай

Дата ухвалення рішення21.08.2019
Оприлюднено27.08.2019
Номер документу83813642
СудочинствоЦивільне
Сутьзняття арешту

Судовий реєстр по справі —702/708/19

Рішення від 18.10.2019

Цивільне

Монастирищенський районний суд Черкаської області

Мазай Н. В.

Рішення від 18.10.2019

Цивільне

Монастирищенський районний суд Черкаської області

Мазай Н. В.

Ухвала від 11.09.2019

Цивільне

Монастирищенський районний суд Черкаської області

Мазай Н. В.

Ухвала від 21.08.2019

Цивільне

Монастирищенський районний суд Черкаської області

Мазай Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні