Ухвала
від 11.09.2019 по справі 702/708/19
МОНАСТИРИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 702/708/19

Провадження № 2/702/315/19

У Х В А Л А

про залучення співвідповідача

11 вересня 2019 року м. Монастирище

Монастирищенський районний суд Черкаської області

під головуванням судді: Мазай Н. В.

за участю секретаря судового засідання : Шевчук О.А.

сторони: не з`явилися

розглянув у підготовчому відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Монастирище в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Комунальне підприємство "Теплокомуненерго" міста Монастирище, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Монастирищенський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Черкаській області про зняття арешту,

в с т а н о в и в :

Позивач звернувся в суд з позовом до відповідачів про зняття арешту.

Позивач ОСОБА_1 в підготовче судове засідання не з`явився. Про дату, час та місце підготовчого розгляду справи повідомлявся у встановленому законом порядку. Представництво своїх інтересів довірив адвокату Домачуку В.А.

Представник позивача Домачук В ОСОБА_3 . в підготовче судове засідання не з`явився. Про дату, час та місце підготовчого розгляду справи повідомлений у встановленому законом порядку. На адресу суду надав заяву відповідно до якої просить залучити в якості співвідповідача ДП Житлокомунгосп ВАТ Теком , вул. Соборна, 10 м. Монастирище Черкаської області, ідентифікаційний код 25584383, оскільки в архіві Монастирищенського райсуду зберігається лише рішення суду про стягнення заборгованості за 16.02.2001 рік на користь ДП Житлокомунгосп . Судових рішень на користь ДП Теплокомуненерго за 2001-2003 роки не має. Заяву просить розглянути без його участі.

Відповідач ОСОБА_2 в підготовче судове засідання не з`явилася. Про дату, час та місце підготовчого розгляду справи повідомлена у встановленому законом порядку. На адресу суду надала заяву про визнання позову відповідно до якої позов вона визнає повністю. Вона дійсно продала квартиру позивачеві, але заборгованіcть за комунальні послуги було погашено повністю до моменту підписання договору купівлі-продажу квартири в нотаріуса. Просить ухвалити рішення в підготовчому провадженні. Справу просить розглядати без її участі.

Представник відповідача комунального підприємства Теплокумуненерго міста Монастирище в підготовче судове засідання не з`явився. Про дату, час та місце підготовчого розгляду справи повідомлений у встановленому законом порядку. На адресу суду надали заяву про визнання позову в якій зазначено, що відповідно до статті 49 ЦПК України, підприємство визнає позов повністю. Рішення по справі просять ухвалити в підготовчому провадженні та без участі представника комунального підприємства

Представник третьої особи яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Монастирищенський районний відділ ДВС ГТУЮ у Черкаській області в підготовче судове засіданняі не з`явився. Про дату, час та місце підготовчого розгляду справи повідомлений у встановленому законом порядку.

Враховуючи, що підготовчий розгляд справи відбувається у відсутності сторін, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що клопотання представника позивача про залучення співвідповідача у справі ДП Житлокомунгосп ВАТ Теком підлягає до задоволення на підставі ч. 1 ст. 51 ЦПК України, відповідно до якої суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне підготовче судове засідання відкласти в зв`язку з необхідністю вручення ДП Житлокомунгосп ВАТ Теком копії ухвали, позовної заяви та доданих до неї матеріалів та відповідно повідомити про дату, час та місце підготовчого судового засідання.

На підставі викладеного та керуючись ст. 51, 189-200, 223, 247, 353 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в :

Клопотання представника позивача ОСОБА_4 задоволити.

Залучити до участі в справі в якості співвідповідача ДП Житлокомунгосп ВАТ Теком , вул. Соборна, 10 м. Монастирище Черкаської області, ідентифікаційний код 25584383 .

Відповідачу подати у строк 15 днів з дня отримання копії ухвали: 1) суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; 2) позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Попередити учасників справи, що будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні відповідати вимогам ст.182-183 ЦПК України . Суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Підготовче судове засідання відкласти на 30 вересня 2019 року на 16 год 30 хв.

Повідомити сторони про дату, час та місце підготовчого судового засідання, співвідповідача ДП Житлокомунгосп ВАТ Теком направити копію ухвали, позовної заяви, з копіями доданих до неї документів.

Оскарження ухвали окремо від рішення по справі діючим законодавством не передбачено.

Суддя Н.В. Мазай

Дата ухвалення рішення11.09.2019
Оприлюднено12.09.2019
Номер документу84165294
СудочинствоЦивільне
Сутьзняття арешту

Судовий реєстр по справі —702/708/19

Рішення від 18.10.2019

Цивільне

Монастирищенський районний суд Черкаської області

Мазай Н. В.

Рішення від 18.10.2019

Цивільне

Монастирищенський районний суд Черкаської області

Мазай Н. В.

Ухвала від 11.09.2019

Цивільне

Монастирищенський районний суд Черкаської області

Мазай Н. В.

Ухвала від 21.08.2019

Цивільне

Монастирищенський районний суд Черкаської області

Мазай Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні