Ухвала
від 28.08.2019 по справі 751/5280/19
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа№751/5280/19

Провадження №1-кс/751/2633/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 серпня 2019 року місто Чернігів

Слідчий суддяНовозаводського районногосуду м.Чернігова ОСОБА_1

з участю секретаря ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу прокуратури Чернігівської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий СУ ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів, яке обґрунтовує наступним.

У провадженні відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019270000000011 від 10 січня 2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Під час проведення досудового розслідування встановлено, що начальник ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженець м. Полтава, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , заступник начальника УКБ ЧMP ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , уродженець м. Чернігова, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 та головний спеціаліст відділу технічного нагляду УКБ ЧMP ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , уродженець с. Гніденці, Варвинського району, Чернігівської області, зареєстрований та проживаючий за адресою: АДРЕСА_3 , діючи за попередньою змовою з службовими особами підрядних організацій TOB ІНФОРМАЦІЯ_5 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) в особі директора ОСОБА_8 , ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_6 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) в особі директора ОСОБА_9 , ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_7 (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) в особі директора ОСОБА_10 , ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_8 (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) в особі директора ОСОБА_11 , ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_9 (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ) в особі директора ОСОБА_12 , Корпорації ІНФОРМАЦІЯ_10 (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ) в особі голови правління ОСОБА_13 заволоділи бюджетними коштами в особливо великих розмірах, шляхом завищення об`ємом виконаних робіт та використання не належних матеріалів під час виконання робіт за певними договорами.

20.08.2019 до СУ ГУНП в Чернігівській області надійшов рапорт оперативного співробітника УЗЕ в Чернігівській області ДЗЕ НП України відповідно до якого вбачається, що роботи по об`єктам Спортивний майданчик для міні-футболу зі штучним покриттям навчально- виховного комплексу ІНФОРМАЦІЯ_11 Чернігівської міської ради Чернігівської області, розташованої за адресою: АДРЕСА_4 - реконструкція (45454000-4 Реконструкція); Спортивний майданчик для міні-футболу зі штучним покриттям спеціалізованої ІНФОРМАЦІЯ_12 з поглибленим вивченням іноземних мов, розташованої за адресою: АДРЕСА_5 - реконструкція (45454000-4 Реконструкція); Спортивний майданчик для міні-футболу зі штучним покриттям ІНФОРМАЦІЯ_13 по АДРЕСА_6 - реконструкція (45454000-4 Реконструкція) виконані не в повному обсязі.

З метою встановлення істини в кримінальному провадженні, швидкого, повного та неупередженого розслідування, прийняття об`єктивного рішення, проведення судових будівельно-технічних експертиз, судових товарознавчих експертиз, судових почеркознавчих та технічних експертиз документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , яке розташоване за адресою: АДРЕСА_7 , необхідно отримати тимчасовий доступ до вказаних у клопотанні оригіналів документів з можливістю їх вилучення.

Слідчий в судове засідання не з`явився, надав заяву, де просить клопотання розглянути без його участі, клопотання підтримує в повному обсязі, додаткових пояснень та доказів не має.

Представник особи, у володінні якої знаходяться документи, в судове засідання не викликався згідно ч. 2 ст. 163 КПК України.

Фіксування судового розгляду клопотання за допомогою технічних засобів, згідно ст. 107 КПК України, не здійснювалось.

Вивчивши матеріали справи, слідчий суддя вважає, що викладені в клопотанні доводи є обґрунтованими та підлягають задоволенню, оскільки є підстави вважати, що документи перебувають у володінні відповідної юридичної особи, в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, слідчий довів можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих документах та неможливість іншими способами довести обставинами, які передбачається довести за допомогою цих документів.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.159-164, 166, 309 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати начальнику відділу СУ ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_14 , заступнику начальника відділу СУ ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_15 , старшому слідчому в ОВС відділу СУ ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_3 , старшому слідчому відділу СУ ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_16 , старшому слідчому відділу СУ ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_17 , старшому слідчому в ОВС відділу СУ ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_18 , старшому слідчому відділу СУ ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_19 , старшому слідчому в ОВС відділу СУ ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_20 , слідчому відділу СУ ГУНП в Чернігівській області ОСОБА_21 тимчасовий доступ до оригіналів документів ІНФОРМАЦІЯ_1 , яке розташовано за адресою: АДРЕСА_7 , за місцем їх фактичного знаходження, які перебувають у володінні вказаного управління, з можливістю їх вилучення, а саме: оригінали документів на виконання будівельних робіт ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_5 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) по об`єктам Спортивний майданчик для міні-футболу зі штучним покриттям навчально-виховного комплексу ІНФОРМАЦІЯ_11 Чернігівської міської ради Чернігівської області, розташованої за адресою: АДРЕСА_4 - реконструкція (45454000-4 Реконструкція) відповідно договору підряду № 358-18 від 22.12.2018 укладеного між ІНФОРМАЦІЯ_14 та ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_5 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ); Спортивний майданчик для міні-футболу зі штучним покриттям спеціалізованої ІНФОРМАЦІЯ_12 з поглибленим вивченням іноземних мов, розташованої за адресою: АДРЕСА_5 - реконструкція (45454000-4 Реконструкція) відповідно договору підряду №361-18 від 22.12.2018 укладеного між ІНФОРМАЦІЯ_14 та ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_5 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ); Спортивний майданчик для міні-футболу зі штучним покриттям ІНФОРМАЦІЯ_13 по АДРЕСА_6 - реконструкція (45454000-4 Реконструкція) відповідно договору підряду № 362-18 від 22.12.2018 укладеного між ІНФОРМАЦІЯ_14 та ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_5 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), а саме: додаткові угоди до вищезазначених договорів, зміни до проектно-кошторисної документації, локальні кошториси, дефектні акти, акти приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2в та КБ-3, платіжні доручення, щодо авансових платежів та оплати робіт згідно договору та актів виконаних робіт, матеріальні звіти по списанню матеріалів щодо виконаних робіт, товарно-матеріальних цінностей з первинними документами щодо придбання матеріалів, робіт, послуг (накладні, акти прийому-передачі), оборотно-сальдових відомостей, виписок по рахункам щодо відображення в бухгалтерському обліку робіт, довідок по взаєморозрахунках з TOB ІНФОРМАЦІЯ_5 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), договірних цін, актів на виконання додаткових та прихованих робіт, декларацій про початок та завершення виконання будівельних робіт, сертифікатів відповідності, якості, про походження на обладнання (товар).

За відсутності оригіналів необхідних документів, надати їх завірені копії та документи, що обґрунтовують відсутність оригіналів.

На вимогу володільця особою, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів. Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

Ухвала підлягає виконанню не пізніше одного місяця з дня постановлення ухвали.

Згідно вимог ч. 1 ст. 166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала не оскаржується, заперечення можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий cуддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.08.2019
Оприлюднено20.02.2023

Судовий реєстр по справі —751/5280/19

Ухвала від 06.09.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

Ухвала від 06.09.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

Ухвала від 06.09.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

Ухвала від 06.09.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

Ухвала від 03.09.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

Ухвала від 03.09.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

Ухвала від 03.09.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

Ухвала від 03.09.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

Ухвала від 03.09.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

Ухвала від 28.08.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні