Ухвала
від 29.08.2019 по справі 520/6884/19
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

УХВАЛА

про залучення другого відповідача та про розгляд справи в загальному позовному провадженні

29 серпня 2019 р. № 520/6884/19

Cуддя Харківського окружного адміністративного суду Чудних С.О., розглянувши клопотання представника Московського районного у місті Харкові відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Харківській області по справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Московського районного у місті Харкові відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Харківській області про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 звернулась до Харківського окружного адміністративного суду з позовом, в якому просить суд:

- визнати протиправною бездіяльність Московського районного у місті Харкові відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Харківській області (Ідентифікаційний код 33292155) щодо невнесення змін до актового запису про народження №7749 від 16 серпня 1972 року, складеного Харківським міським відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Харківській області на ОСОБА_2 ;

- зобов`язати Московський районний у місті Харкові відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Харківській області (Ідентифікаційний код 33292155) внести зміни до актового запису про народження №7749 від 16 серпня 1972 року, складеного Харківським міським відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Харківській області на ОСОБА_2 , а саме: у графі "дата народження" вказати " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (шістнадцяте липня одна тисяча дев`ятсот сімдесят другого року), замість вказаного "16 червня 1972 року".

На адресу суду через канцелярію від представника відповідача надійшов відзив на позов, у якому він просив залучити до участі у розгляді справи як відповідача - Харківський міський відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Харківській області, у зв`язку із тим, що спірний актовий запис про народження №7749 від 16 серпня 1972 року, складений саме Харківським міським відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Харківській області.

Розглянувши клопотання представника відповідача, суд дійшов наступних висновків.

Відповідно до частини 3 та частини 4 статті 48 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача.

Враховуючи те, що спірний актовий запис про народження №7749 від 16 серпня 1972 року, у який просить внести зміни позивач складений саме Харківським міським відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Харківській області, суд дійшов висновку про необхідність залучення у якості співвідповідача по справі - Харківський міський відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Харківській області (61022, Харківська обл., місто Харків, вулиця Сумська, будинок 61, код 23320813).

Положеннями статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Отже, враховуючи необхідність залучення до участі у розгляді справи співвідповідача, суд приходить до висновку про необхідність призначення даної до розгляду за правилами загального позовного провадження.

Керуючись статтями 12, 48, 243, 256, 257, 260 Кодексу адміністративного судочинства України,

УХВАЛИВ:

Клопотання представника Московського районного у місті Харкові відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Харківській області - задовольнити.

Залучити як другого відповідача Харківський міський відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Харківській області (61022, Харківська обл., місто Харків, вулиця Сумська, будинок 61, код 23320813) до участі у розгляді адміністративної справи за позовом ОСОБА_1 до Московського районного у місті Харкові відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Харківській області про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії.

Справу № 520/6884/19 за позовом ОСОБА_1 до Московського районного у місті Харкові відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Харківській області, Харківського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Харківській області про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії призначити до розгляду за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 26.09.2019 о 12:00 год. у приміщенні Харківського окружного адміністративного суду за адресою: м. Харків, майдан Свободи, 6, зал № 13.

У судове засідання викликати учасників справи. Повідомити сторін, що вони мають право подати до суду заяви про розгляд справи за їх відсутності в порядку письмового провадження.

Харківському міському відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Харківській області подати до наступного судового засідання відзив на позов та докази на обґрунтування відзиву, а також докази направлення відзиву позивачу. При цьому, суд зазначає про обов`язок відповідача надати всі матеріали, що були або мали бути взяті ним до уваги при прийнятті рішення, вчиненні дії, з приводу яких подано позов.

Роз`яснити другому відповідачу, що він має права та обов`язки, визначені статтями 44, 47, 51, 131 Кодексу адміністративного судочинства України.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі знаходиться за посиланням: http://adm.hr.court.gov.ua/sud2070/.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Роз`яснити особам, які беруть участь у справі, що вони мають права та обов`язки, визначені статтями 44, 47, 51, 131 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя С.О.Чудних

Дата ухвалення рішення29.08.2019
Оприлюднено30.08.2019
Номер документу83904777
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —520/6884/19

Рішення від 22.10.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Чудних С.О.

Ухвала від 26.09.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Чудних С.О.

Ухвала від 29.08.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Чудних С.О.

Ухвала від 16.07.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Чудних С.О.

Ухвала від 22.05.2019

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

Ухвала від 04.04.2019

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Луняченко В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні