Ухвала
від 06.10.2009 по справі 6-56/09
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа № 6-56/09

УХВАЛА

06 жовтня 2009 року м. Чернігів

Деснянський районний суд м. Чернігова у складі : судді Жук М.І., за участю секретаря судового засідання Осипенко Н.І., представника заявника ОСОБА_1 розглянувши подання державного виконавця Деснянського відділу держаної виконавчої служби Чернігівського міського управління юстиції про встановлення тимчасового обмеження громадянці України ОСОБА_2 у праві виїзду за межі України з вилученням паспортного документа до виконання ним своїх зобов'язань,

 

ВСТАНОВИВ:

02.09.2009 року державний виконавець Деснянського відділу ДВС Чернігівського міського управління юстиції звернувся до суду з поданням (погодженим з начальником відділу ) про встановлення тимчасового обмеження боржнику ОСОБА_2 у праві виїзду за межі України з вилученням паспортного документа до виконання ним своїх зобов'язань.

 В судовому засіданні представник ДВС подання підтримав.

 Боржник та стягувач в судове засідання не з'явилися, хоча про час та місце розгляду сповіщалися у встановленому порядку.

 Заслухавши пояснення представника ДВС, дослідивши матеріали подання - суд вважає, що подання задоволенню не підлягає.

На виконанні у Деснянському відділі державної виконавчої служби Чернігівського міського управління юстиції знаходиться виконавче провадження № 1515/27 відкрите на підставі судового наказу №4/8 від 13.04.2009 року Господарського суду Чернігівської області. Про стягнення з ОСОБА_2 на користь ТОВ «Ваврик і Компанія» ЛТД грошових коштів в розмірі 4921, 24 грн.

 Відповідно до ст. 6 Закону України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України», громадянинові України, який має паспорт, може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон, паспорт може бути тимчасово затримано чи вилучено зокрема, у випадках, якщо діють неврегульовані аліментні, договірні чи інші невиконані зобов'язання - до виконання зобов'язань або розв'язання спору за погодженням сторін у передбачених законом випадках, або забезпечення зобов'язань заставою, якщо інше не передбачено міжнародним договором України, або якщо він ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням - до виконання зобов'язань.

Суд приходить до висновку, що державним виконавцем подано передчасно подання, оскільки ним не надано доказів про необхідність тимчасового обмеження боржнику у праві виїзду за межі України до виконання ним своїх зобов'язань.

 Крім того, в судовому засіданні встановлено, що боржнику не видавався закордонний паспорт, а тому відсутні підстави для його вилучення. Враховуючи викладене, керуючись ст. 373 ЦПК України, ст. 6 Закону України "Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України",  суд-

УХВАЛИВ:

Відмовити в задоволенні подання державного виконавця Деснянського відділу держаної виконавчої служби Чернігівського міського управління юстиції про встановлення тимчасового обмеження громадянці України ОСОБА_2 у праві виїзду за межі України з вилученням паспортного документа до виконання ним своїх зобов'язань. Ухвала не оскаржується.

СудДеснянський районний суд м.Чернігова
Дата ухвалення рішення06.10.2009
Оприлюднено13.05.2010
Номер документу8392261
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —6-56/09

Ухвала від 17.09.2009

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Шенцева О. П.

Рішення від 04.03.2009

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Маріуполя

Чумак С.Ю.

Ухвала від 15.10.2010

Цивільне

Червоногвардійський районний суд м.Макіївки

Комаров Вадим Анатолійович

Ухвала від 22.01.2009

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Юзькова О.Л.

Ухвала від 18.02.2009

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Шелепа А.А.

Ухвала від 30.03.2009

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Юрдига О.С.

Ухвала від 21.07.2009

Цивільне

Свалявський районний суд Закарпатської області

Уліганинець Павло Іванович

Ухвала від 06.10.2009

Цивільне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Жук М.І.

Ухвала від 02.11.2009

Цивільне

Шевченківський районний суд Харківської області

Стеганцов Сергій Михайлович

Ухвала від 18.12.2009

Цивільне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Лященко Олександр Валентинович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні