Ухвала
від 27.08.2019 по справі 358/1188/19
БОГУСЛАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

гСправа № 358/1188/19 Провадження № 1-кс/358/532/19

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про тимчасовий доступ до речей і документів

27 серпня 2019 року м. Богуслав

Слідчий суддя Богуславського районного суду Київської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого Богуславського відділення поліції Миронівського відділу поліції ГУ Національної поліції в Київській області, старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 у кримінальному провадженні № 12019110090000238 від 10.07.2019 року, за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України, погоджене прокурором Богуславського відділу Кагарлицької місцевої прокуратури в Київській області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів та доданих до нього матеріалів,

В С Т А Н О В И В:

19 серпня 2019 року слідчий у кримінальному провадженні слідчий СВ Богуславського ВП Миронівського ВП ГУНП в Київській області, старший лейтенант поліції ОСОБА_3 (далі слідчий) звернулася до слідчого судді з клопотанням, в якому просить надати тимчасовий доступ до речей і документів, а саме дати дозвіл на можливість ознайомитись та вилучити оригінали документів, якими підтверджуються фінансово-господарські взаємозв`язки МБО « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (Код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ) в ході виконання умов договору підряду № 165, щодо проведення капітального ремонту житлового фонду Голосіївського району міста Києва, а саме реконструкції будинку ІНФОРМАЦІЯ_3 за адресою: АДРЕСА_2 , зокрема договори/додаткові угоди, специфікації до договорів, відомості щодо умов зберігання реалізованих товарно-майнових цінностей, договори оренди складських приміщень, договори складського зберігання товарно-матеріальних цінностей, документи, що посвідчують право власності на товарні склади, договори перевезення, видаткові накладні, товарно-транспортні накладні, довіреності на отримання та видачу товарно-майнових цінностей, касові ордери, платіжні доручення, платіжні вимоги-доручення, розрахункові чеки, інші розрахункові документи, акти звірок взаєморозрахунків між контрагентами, регістри бухгалтерського обліку, до яких перенесено інформацію із запитуваних первинних документів, регістри бухгалтерського обліку по коштах, розрахунках і поточних зобов`язаннях, відомості про виробників придбаних та реалізованих товарно- майнових цінностей, з сертифікатами походження таких цінностей, підтвердженням якості, відповідності та іншими сертифікатами на придбання товарів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (Код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю її вилучення у рамках даного кримінального провадження.

На обґрунтування клопотання слідчий зазначила, що 10.07.2019 року до Богуславського ВП Миронівського ВП ГУНП в Київській області надійшла заява виконавчого директора МБО « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_5 про те, що ОСОБА_6 , перебуваючи на посаді голови МБО « ІНФОРМАЦІЯ_1 », вчинив заволодіння майном МБО « ІНФОРМАЦІЯ_1 », тобто таким чином вчинив кримінальне правопорушення передбачене ч. 2 ст. 191 КК України.

В ході проведення досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що посадові особи МБО ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ - НОМЕР_2 ) зловживаючи своїм службовим становищем незаконно заволоділи майном підприємства.

Так, під час здійснення досудового розслідування отримано, інформацію, що 03.10.2018 року ІНФОРМАЦІЯ_4 » та МБО « ІНФОРМАЦІЯ_1 » був підписаний договір підряду № 165, щодо проведення капітального ремонту житлового фонду Голосіївського району міста Києва, а саме реконструкції будинку ІНФОРМАЦІЯ_3 , що за адресою: АДРЕСА_2 .

В той же час, 11 січня 2019 року в ході проведення огляду ІНФОРМАЦІЯ_3 , що за адресою: АДРЕСА_2 , за участю спеціалістів ІНФОРМАЦІЯ_5 , виявлено невідповідності між фактично виконаними будівельними роботами та відомостями, які вказані в актах приймання виконання будівельних робіт за формою КБ-2В, підписаними службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_6 та інвестицій « ІНФОРМАЦІЯ_4 » та МБО « ІНФОРМАЦІЯ_1 » .

Також, згідно висновку судової будівельно-технічної експертизи ІНФОРМАЦІЯ_7 від 01.04.2019 № 13-3/8, вартість фактично виконаних робіт з ремонту будівництва, реконструкції об`єкту під назвою «Реконструкція будинку ІНФОРМАЦІЯ_3 , що за адресою: АДРЕСА_3 , згідно з договором від 03.10.2018 року № 165, виконані не в повному обсязі та становлять 2 278 698,44 грн.

Разом з цим, висновком судово-економічної експертизи УНДІ СТСЕ СБ України від 10.05.2019 року № 63/7, документально підтверджується заподіяна матеріальна шкода (збитки), внаслідок не виконаних робіт за договором № 165 від 03.10.2018 року на об`єкті під назвою «Реконструкція будинку, ІНФОРМАЦІЯ_3 , що за адресою: АДРЕСА_3 », у розмірі 6 151 311,59 грн.

Таким чином, для ефективного проведення досудового розслідування у органу досудового розслідування виникла необхідність в отриманні документів, якими підтверджуються фінансово-господарські взаємозв`язки МБО ІНФОРМАЦІЯ_1 з контрагентами в ході виконання умов договору підряду № 165, щодо проведення капітального ремонту житлового фонду Голосіївського району міста Києва, а саме реконструкції будинку ІНФОРМАЦІЯ_3 , що за адресою: АДРЕСА_2 , в тому числі і по взаємовідносинах з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (Код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , що в свою чергу будуть встановлювати факти та обставини скоєння кримінального правопорушення та мають безпосереднє значення для досудового розслідування.

Тому, 26.07.2019 року на адресу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », на ім`я керівника ОСОБА_7 в порядку ст.93 КПК України надіслано лист щодо надання у строк до 03.08.2019 року завірених відповідним чином копії документів по взаємодії ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (Код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , адреса; АДРЕСА_1 ) та МБО « ІНФОРМАЦІЯ_1 », зокрема договорів, додатків до них та специфікацій, рахунків на оплату товарів та послуг, актів виконаних робіт, транспортних накладних, видаткових накладних, платіжних та облікових документів, актів прийому-передачі виконаних робіт, товарів чи послуг, актів КБ-2в та КБ-Зв, Актів звірок взаєморозрахунків, сертифікатів якості на товари та інших документів у період з 03.10.2018 року по теперішній час, тобто на дату отримання запиту, проте станом на 19.08.2019 року запитувані копії документів органу досудового розслідування не надані.

Досудовим розслідуванням встановлено, що оригінали вказаних документів знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (Код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , адреса; АДРЕСА_1 ).

Клопотання слідчого мотивоване тим, що необхідно здійснити доступ та вилучити оригінали зазначених документів, що є об`єктивно необхідним для подальшого можливого проведення судової експертизи відповідною посадовою особою експертних установ, яка володіє спеціальними знаннями у цій галузі, що є обов`язковим для встановлення істини у вказаному кримінальному провадженні.

Як, вбачається з матеріалів клопотання слідчий Богуславського відділення поліції Миронівського відділу поліції ГУ Національної поліції в Київській області ОСОБА_3 , просила розглянути клопотання без її участі та без участі прокурора.

Виклик посадових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », у володінні яких знаходиться вище вказана документація не здійснювався, оскільки згідно ч. 2 ст. 163 КПК України, слідчий довів про наявність реальної загрози зміни або знищення документів, до яких необхідно здійснити доступ.

За відсутності клопотань від учасників, на підставі ч.1 ст.107 КПК України, фіксування процесуальної дії за допомогою технічних засобів не здійснюється.

Подане слідчим клопотання відповідає вимогам ч.2 ст.160 КПК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду. (ч. 2 ст. 159 КПК України).

Беручи до уваги вищенаведене та враховуючи, що для встановлення істини у кримінальному провадженні, для повного та об`єктивного розслідування даного кримінального правопорушення виникає необхідність в наданні дозволу на можливість ознайомитись та вилучити вищевказані документи, тому дане клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 132, 163-166, 309, 532 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

Клопотання про надання тимчасового доступу до речей і документів - задовольнити.

Надати слідчим з числа групи слідчих у кримінальному провадженні №12019110090000238 від 10.07.2019 року, а саме: слідчому СВ Богуславського ВП Миронівського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_3 та/або начальнику СВ Богуславського ВП Миронівського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_8 та/або старшому слідчому ОСОБА_9 та/або слідчому Богуславського ВП Миронівського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_10 , у кримінальному провадженні №12019110090000238 від 10.07.2019 року, тимчасовий доступ до речей і документів, а саме надати можливість ознайомитись та вилучити оригінали документів, якими фінансово-господарські взаємозв`язки МБО « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (Код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ) в ході виконання умов договору підряду № 165, щодо проведення капітального ремонту житлового фонду Голосіївського району міста Києва, а саме реконструкції будинку ІНФОРМАЦІЯ_3 за адресою: АДРЕСА_2 , зокрема договори/додаткові угоди, специфікації до договорів, відомості щодо умов зберігання реалізованих товарно-майнових цінностей, договори оренди складських приміщень, договори складського зберігання товарно-матеріальних цінностей, документи, що посвідчують право власності на товарні склади, договори перевезення, видаткові накладні, товарно-транспортні накладні, довіреності на отримання та видачу товарно-майнових цінностей, касові ордери, платіжні доручення, платіжні вимоги-доручення, розрахункові чеки, інші розрахункові документи, акти звірок взаєморозрахунків між контрагентами, регістри бухгалтерського обліку, до яких перенесено інформацію із запитуваних первинних документів, регістри бухгалтерського обліку по коштах, розрахунках і поточних зобов`язаннях, відомості про виробників придбаних та реалізованих товарно-майнових цінностей, з сертифікатами походження таких цінностей, підтвердженням якості, відповідності та іншими сертифікатами на придбання товарів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (Код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю її вилучення у рамках даного кримінального провадження.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

Роз`яснити керівнику (посадовій особі, яка тимчасово виконує його обов`язки) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до документів слідчий суддя, суд, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду через Богуславський районний суд Київської області протягом п`яти днів з дня отримання її копії.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення27.08.2019
Оприлюднено20.02.2023

Судовий реєстр по справі —358/1188/19

Ухвала від 23.09.2019

Кримінальне

Богуславський районний суд Київської області

Кіхтенко С. О.

Ухвала від 23.09.2019

Кримінальне

Богуславський районний суд Київської області

Кіхтенко С. О.

Ухвала від 06.09.2019

Кримінальне

Богуславський районний суд Київської області

Кіхтенко С. О.

Ухвала від 06.09.2019

Кримінальне

Богуславський районний суд Київської області

Кіхтенко С. О.

Ухвала від 05.09.2019

Кримінальне

Богуславський районний суд Київської області

Кіхтенко С. О.

Ухвала від 05.09.2019

Кримінальне

Богуславський районний суд Київської області

Кіхтенко С. О.

Ухвала від 27.08.2019

Кримінальне

Богуславський районний суд Київської області

Кіхтенко С. О.

Ухвала від 27.08.2019

Кримінальне

Богуславський районний суд Київської області

Кіхтенко С. О.

Ухвала від 27.08.2019

Кримінальне

Богуславський районний суд Київської області

Кіхтенко С. О.

Ухвала від 27.08.2019

Кримінальне

Богуславський районний суд Київської області

Кіхтенко С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні