Ухвала
від 22.08.2019 по справі 404/6136/19
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 404/6136/19

Номер провадження 1-кс/404/3886/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 серпня 2019 року Слідчий суддя Кіровського районного суду міста Кіровограда ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , з участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Кіровського районного суду міста Кіровограда клопотання прокурора Кіровоградської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , про надання дозволу на проведення обшуку по матеріалам кримінального провадження 42019120000000079, з попередньою кваліфікацією за ч.2 ст. 364 КК України,

ВСТАНОВИВ:

22 серпня 2019 року прокурор звернувся до слідчого судді Кіровського районного суду міста Кіровограда з клопотанням, про надання дозволу на проведення обшуку по вулиці Сергія Сєнчева, 2 в м. Кропивницькому, з метою відшукання та вилучення речей і документів, що можуть бути використані, в якості доказів у цьому кримінальному провадженні з приводу перевірки дій службових осіб приватного підприємства «СтальМонтаж-Конструкція», в діях яких містяться ознаки зловживання службовим становищем і полягають у тому, що після надходження 17.05.2019 року на розрахунковий рахунок підприємства грошових коштів у якості авансового платежу на придбання та постачання матеріалів, уповноважені службові особи тривалий час без достатніх правових підстав ухиляються від забезпечення цільового використання бюджетних коштів за договором підряду, а саме без поважних причин не закупили будівельні матеріали по затвердженому кошторису. Наслідком протиправних дій стало нецільове використання бюджетних коштів, зупинення виконання підрядних робіт на суспільно важливому об`єкті реконструкції, як наслідок , необхідно з`ясувати, чи спричинено тяжкі наслідки інтересам держави.

Прокурор підтримав доводи заявленого клопотання. Зазначає, що тільки результати обшуку забезпечать належну процесуальну фіксацію доказів у кримінальному провадженні, сприятимуть встановленню кола осіб причетних до кримінального правопорушення.

Відповідно до ч.1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення розшукуваних осіб.

В судовому засіданні прокурор зазначив, що 05.12.2018 року тендерним комітетом територіального управління ДСА України в Кіровоградській області було оголошено відкриті торги по електронній закупівлі робіт на реконструкцію будівлі Маловисківського районного суду Кіровоградської області. Станом на 17.01.2019 року визнано переможцем в торгах ПП «Сталь монтаж-Конструкція». Надалі, 04.02.2019 року між ТУ ДСА в Кіровоградській області та ПП «Сталь монтаж-Конструкція» укладено договір підряду №42 на виконання робіт з реконструкції Маловисківського районного суду Кіровоградської області. З метою контролю за виконанням робіт, ТУ ДСА в Кіровоградській області уклало договір з ПП «Діалог-БУД» на надання послуг з виконання функції служби ТУ ДСА, та договір з ФОП ОСОБА_4 на проведення технічного нагляду за виконанням будівельних робіт. 17 травня 2019 року ТУ ДСА в Кіровоградській області перерахувало ПП «Сталь монтаж-Конструкція» аванс у грошових коштах на придбання і постачання необхідних для виконання робіт матеріалів, конструкції, виробів.

На підтвердження заявлених вимог, прокурор долучив лист ПП «Діалог-БУД» від 08.08.2019 року, про те, що роботи по об`єкту «Реконструкція з прибудовою будівлі Маловисківського районного суду по вул. Центральній, 75 в м. Мала Виска Кіровоградської області» на даний час зупинено. (а.к.12).

Можлива тимчасова непрацездатність однієї службової особи не є розумною умовою зупинення господарської діяльності підрядної організації.

З метою з`ясування кваліфікуючих ознак у цьому кримінальному провадженні, зокрема: перевірки використання ПП «Сталь монтаж-Конструкція» попередньої оплати, підстави зупинки будівництва, цільове використання бюджетних коштів, чи мав місце факт закупівлі будівельних матеріалів, є потреба у проведенні слідчих дій.

У даному конкретному випадку застосування менш ефективного заходу забезпечення у виді тимчасового доступу до речей і документів є неефективним, оскільки службові особи підрядної організації створюють штучні перешкоди доступу до документації, при цьому хибно посилаються на ймовірну хворобу одного з адміністраторів товариства.

Згідно з п. 5 ч. 2 ст. 235 КПК України, прокурор підтвердив належність нерухомого майна, в якому поставлено за мету провести обшук.

Так, відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, житловий будинок за адресою: АДРЕСА_1 , на праві приватної спільної часткової власності належить ОСОБА_5 (а.к.17-18).

Відповідно до п. 1 ч. 1-2 ст.91 КПК України, подія кримінального правопорушення (час, місце, спосіб та інші обставини вчинення кримінального правопорушення) підлягають доказуванню у кримінальному провадженні.

Обов`язок доказування обставин, передбачених ст. 91 цього Кодексу, покладається на слідчого, прокурора (ч.1 ст. 92 КПК України).

Згідно з ч. 2 ст. 93 КПК України, сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих дій.

Завданням цього провадження, є виявлення та фіксація відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також захист встановленої системи етичних норм, правил поведінки, що склалися у суспільстві на основі традиційних духовних і культурних цінностей, можливість припинити злочинні дії.

Перераховані завдання мають пріоритет і перевагу перед тимчасовим обмеженням особи у недоторканості її житла чи іншого володіння.

Прокурор довів наявність достатніх підстав вважати, що: було вчинено кримінальне правопорушення; відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування і можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи, та переконав, що саме обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, а також дієвим заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи. Предмети, вилучені законом з обігу, підлягають вилученню незалежно від їх відношення до кримінального провадження. Вилучені речі та документи, які не входять до переліку, щодо якого прямо надано дозвіл на відшукання в ухвалі про дозвіл на проведення обшуку, та не відносяться до предметів, які вилучені законом з обігу, вважаються тимчасово вилученим майном. ( ч.7 ст. 236 КПК України ).

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст.206, 234-235, 309, 369-372, 376 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Надати дозвіл на проведення обшуку (один раз) по АДРЕСА_1 , власником якого є ОСОБА_5 та фактичним володільцем приватне підприємство «Сталь монтаж-Конструкція», з метою відшукання та вилучення оригінали документів на :

- виконання робіт по договору підряду № 42 від 04.02.2019 року укладеного між Територіальним управлінням ДСА в Кіровоградській області та ПП «СтальМонтаж-Конструкція» по об`єкту «Реконструкція будівлі Маловисківського районного суду Кіровоградської області» використання коштів, що були перераховіані на розрахунковий рахунок вказаного підприємства у якості авансового платежу у сумі 1408150,80 грн.,

- придбання та постачання матеріалів по об`єкту виконаних робіт, в томі числі, товари (роботи, послуги) субпідрядників, кількість та специфікація товару способи придбання, постачання зберігання, обставини передачі та транспортування;

- документів на підтвердження фінансово-господарських операції щодо купівлі-продажу товарів, робіт та послуг, по взаємовідносинам ПП «СтальМонтаж-Конструкція» та іншими суб`єктами господарювання на виконання робіт по об`єкту «Реконструкція будівлі Маловисківського районного суду Кіровоградської області», зокрема: договорів з додатками до них, податкових накладних, видаткових накладних, рахунків-фактур, актів прийому-передачі, специфікацій, товарно-транспортних накладних, довіреностей, платіжних доручень, банківських документів щодо проведених розрахунків, документів щодо якості товарів, сертифікати відповідності, паспорти якості, актів списання товарно-матеріальних цінностей, що засвідчують проведення операцій та взаєморозрахунків, бухгалтерських документів, податкової з-звітності, документів складського обліку, що підтверджують оприбуткування товарно-матеріальних по зазначеному договору між вказаними юридичними особами;

- електронно-обчислювальних приладів, електронних носіїв інформації;

- наказів (контрактів) на призначення директора, заступників, головного бухгалтера, головного інженера, головного технолога, технологів, бухгалтерів, осіб відповідальних за фінансового-господарську діяльність, їх посадових інструкцій.

Строк дії даної ухвали встановити по 21 вересня 2019 року включно.

Ухвала не оскаржується в апеляційному порядку.

Суддя Кіровського

районного суду

м.Кіровограда ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.08.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу83938782
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку по матеріалам кримінального провадження 42019120000000079, з попередньою кваліфікацією за ч.2 ст. 364 КК України

Судовий реєстр по справі —404/6136/19

Ухвала від 17.12.2019

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Ухвала від 17.12.2019

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Ухвала від 17.12.2019

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Ухвала від 17.12.2019

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Ухвала від 17.12.2019

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Ухвала від 17.12.2019

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Ухвала від 26.09.2019

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Ухвала від 24.09.2019

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Ухвала від 11.09.2019

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Ухвала від 11.09.2019

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні