Ухвала
від 24.07.2019 по справі 752/8115/19
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/8115/19

Провадження №: 1-кс/752/7284/19

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до речей та документів

24.07.2019 року слідчий суддя Голосіївського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Голосіївського районного суду м. Києва подане в рамках кримінального провадження № 12019100000000138 за ст. 364 ч.2 КК України, клопотання слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції у місті Києві ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу прокуратури містаКиєва ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей та документів,-

встановив:

до слідчого судді Голосіївського районного суду м. Києва надійшло клопотання слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції у місті Києві ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу прокуратури містаКиєва ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і оригіналів документів, які перебувають у володінні ДП з 100% іноземною інвестицією « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованій за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю вилучити належним чином завірені копії документів.

Слідчий в судове засідання не з`явився, подав заяву в якій просив розглядати клопотання за його відсутності, підтримав вимоги клопотання, просив його задовольнити.

Також, у клопотанні просив дане клопотання розглядати без участі особи, у володінні якої знаходяться речі та документи, на підставі ч.2 ст.163 КПК України.

У зв`язку з неприбуттям у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі та на підставі ч.4 ст.107 КПК України фіксування кримінального провадження в суді за допомогою технічних засобів не здійснюється.

Перевіривши клопотання та матеріали, якими воно обґрунтовується приходжу до наступних висновків.

Слідчим суддею встановлено, що слідчим управлінням Головного управління Національної поліції у м. Києві здійснюється досудове розслідування кримінальному провадженні № 12019100000000138 від 13.02.2019 за ст. 364 ч.2 КК України.

Відповідно до ст. 159 КПК України встановлено, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити з них їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно з ч. 1 ст. 160 КПК України, слідчий має право звернутися до слідчого суді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

В обгрунтування клопотання слідчим зазначено, що До СУ ГУНП у м. Києві надійшла заява про зловживання владою та службовим становищем посадовими особами ІНФОРМАЦІЯ_2 та інших держаних органів, які займаються дозвільними процедурами у сфері забудови у місті Києві та з порушеннями норм Земельного кодексу та Генерального плану міста Києва, погоджують проектування та будівництво об`єктів забудовникам, які також з метою їх узаконення подають до цих державних органів документи з недостовірними даними, що в свою чергу призводить до тяжких наслідків, охоронюваним законом правам та інтересам окремих громадян, державним і громадським інтересам та інтересам окремих юридичних осіб. Державні службовці безпідставно, з порушенням усіх можливих норм Земельного кодексу та Генерального плану міста Києва дають можливість забудовникам проектувати та вести будівельні роботи на землі, яка не передбачена для цієї цілі.

Так, в наслідок бездіяльності державних органів та органів державного контролю у сфері будівництва розпочато роботи та ведеться будівництво без належних дозвільних документів по АДРЕСА_2 .

В ході проведення досудового розслідування було здійснено виїзд за вище вказаними адресами та проведено огляд місця події. Встановлено, що на даних адресах ведуться земляні та підготовчі роботи.

Відповідно до бази даних ІНФОРМАЦІЯ_3 встановлено, що замовником будівництва об`єкта архітектури, розташованого за адресою: АДРЕСА_2 , виступає ДП з 100% іноземною інвестицією « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », підрядник ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », проектувальник ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 ». Також зазначено, що замовнику надано дозвіл на будівельні роботи.

Водночас встановлено, що будівництво організовано всупереч генеральному плану м. Києва та вимогам земельного законодавства.

Окремо зазначаю, що з ІНФОРМАЦІЯ_7 не погоджувались та не надавались історико-містобудівні обґрунтування, проекти будівництва, реконструкцій, дозволи на виконання земельних робіт за вказаними адресами.

Так, прокуратурою міста Києва направлено запити про надання інформації до замовника та підрядника, однак надавати вказану інформацію вони відмовились.

На даний час є підстави вважати, що забудовники проводить будівельні роботи за вищевказаною адресою із порушенням нормативно-правових актів, що регулюють суспільні відносини в сфері містобудування та архітектури.

Для встановлення обставин, які свідчать про незаконність проведення будівництва за вищевказаною адресою необхідно витребувати відомості про наявність дозвільних документів, які містяться в замовника, проектанта та підрядника.

У володінні ДП з 100% іноземною інвестицією « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( АДРЕСА_3 ) знаходиться документи що до права власності або користування земельними ділянками у АДРЕСА_2 , містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки виданих ІНФОРМАЦІЯ_8 , проектна документація, договори з підрядними організаціями, дозвіл від ІНФОРМАЦІЯ_7 на проведення земельних робіт, дозвільні документи на будівництво, декларація про початок виконання підготовчих та будівельних робіт, а також документи, необхідні для повного, всебічного, об`єктивного розслідування кримінального провадження.

З метою дослідження викладених вище обставин кримінального правопорушення необхідно вилучити належним чином завірені копії вказаних документів, оскільки наявні в них відомості мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні і можуть бути використані як докази.

Слідчим в клопотанні доведено, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Дану інформацію неможливо отримати в інший спосіб та неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою інформації, що перебуває у володінні ДП з 100% іноземною інвестицією « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Беручи до уваги викладене вище, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

Беручи до уваги викладене, керуючись ст. ст. 131, 132, 159-166 КПК України, -

постановив:

клопотання задовольнити.

Надати слідчому відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУ Національної поліції у м. Києві ОСОБА_3 та слідчим групи слідчих або за дорученням оперативним співробітникам ГУ СБ України у м. Києві та Київській області, тимчасовий доступ до речей і оригіналів документів, які перебувають у володінні ДП з 100% іноземною інвестицією « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованій за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю вилучити належним чином завірені копії документів (здійснити виїмку) а саме:

-установчі та реєстраційних документів (статут, довідки з ЄДРПОУ, свідоцтво про державну реєстрацію);

-Чи виділялася або надавалася у власність зазначена земельна ділянка, на якій проводяться будівельні роботи по АДРЕСА_2 , кому та чи укладені на теперішній час правовстановлюючі документи на ділянки, надавши підтверджуючі документи;

-цільове призначення земельної ділянки по АДРЕСА_2 відповідно до правоустановчих документів на ділянку та згідно з діючим Генеральним планом міста Києва.

-детальний план територій, яким охоплено ділянку по АДРЕСА_2 .

-дозвільні документи на початок виконання будівельних робіт за вказаною адресою, додатків до них, повідомлення про зміну даних в них, їх скасування та документів, підтверджуючих кожен пункт, відображений у вказаних документах.

-який вид будівництва (нове будівництво, реконструкція, капітальний ремонт, тощо) фактично виконується/виконаний на об`єкті, стадія виконання будівельних;

-отриманих в ІНФОРМАЦІЯ_2 містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки або АПЗ, втому числі із змінами та доповненнями;

-отриманий в Мінрегіонбуді України висновок-дозвіл на відхилення від чинних державних будівельних норм і стандартів підчас проектування та будівництва об`єктів за вказаною адресою;

-погоджене в Міністерстві Культури України Історико-містобудівне обґрунтування, проектна документація на будівництво та дозвіл від ІНФОРМАЦІЯ_7 на проведення земляних робіт за вище вказаною адресою;

-договір на проведення археологічних досліджень по земельній ділянці, укладений з ІНФОРМАЦІЯ_9 , довідку-дозвіл на земляні та будівельні роботи ІНФОРМАЦІЯ_9 та звіт про археологічні дослідження по АДРЕСА_2 ;

-розроблений та погоджений план забудови земельної ділянки та містобудівний розрахунок;

-проектно-виконавчий документ на проведення будівельних робіт на зазначеній земельній ділянці та ТОМ 1 проекту;

-генеральний план забудови земельної ділянки з посадкою об`єкта;

-матеріали проведення експертиз проекту будівництва або внесення змін до проекту та проходження повторних або додаткових експертиз, експертиз корегування проекту, виданні висновки з додатками.

-накази, інших документів щодо призначення осіб, які виконували, виконують технічний та авторський нагляд, актів, журналів, іншої документації щодо проведення технічного та авторського нагляду на об`єкті будівництва та їх кваліфікаційних сертифікатів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення. Вона є обов`язковою для осіб, які беруть участь у кримінальному провадженні, а також для всіх фізичних та юридичних осіб, органів державної влади та місцевого самоврядування, їх службових осіб, і підлягає виконанню на всій території України.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.07.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу83971295
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —752/8115/19

Ухвала від 12.02.2021

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Постанова від 12.08.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

Ухвала від 24.07.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 24.07.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 24.07.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 18.04.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 18.04.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 18.04.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 18.04.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 18.04.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні