Ухвала
від 29.08.2019 по справі 7/116-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

Від "29" серпня 2019 р. м. Житомир Справа № 7/116-Б

Господарський суд Житомирської області у складі судді Костриці О.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи №7/116-Б за заявою Житомирського об`єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області (м.Житомир) до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Житомирська обласна лабораторія по біологічному захисту рослин" (м. Житомир) про банкрутство,

за участю учасників судового процесу:

від кредиторів: Костик О.В. - представник Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області (довіреність №53 від 08.04.2019); Докиль Н.Б. - представник Житомирського міського центру зайнятості (довіреність №14 від 15.10.2018);

від боржника: Ващишина О.В. - представник арбітражного керуючого Мамченко Л.Н., ордер №008 від 21.01.2019 (в режимі відеоконференції)

ВСТАНОВИВ:

у провадженні Господарського суду Житомирської області знаходиться справа про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Житомирська обласна лабораторія по біологічному захисту рослин".

03.06.2019 до суду від ліквідатора банкрута Мамченко Л.Н. надійшло клопотання про затвердження остаточного звіту ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Житомирська обласна лабораторія по біологічному захисту рослин" арбітражного керуючого Мамченко Л.Н., ліквідаційного балансу банкрута, ліквідацію банкрута.

Ухвалою господарського суду від 04.06.2019 прийнято та призначено до розгляду в засіданні суду вищезазначене клопотання.

У судовому засіданні представником боржника підтримано остаточний звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю "Житомирська обласна лабораторія по біологічному захисту рослин"

Присутніми у судовому засіданні представниками кредиторів повідомлено про відсутність заперечень щодо затвердження судом звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу Товариства з обмеженою відповідальністю "Житомирська обласна лабораторія по біологічному захисту рослин".

Розглянувши клопотання ліквідатора банкрута Мамченко Л.Н. про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу Товариства з обмеженою відповідальністю "Житомирська обласна лабораторія по біологічному захисту рослин", дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення представників учасників провадження у справі, господарський суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Згідно з ч. 6 ст. 12 Господарського процесуального кодексу України, господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку, передбаченому цим Кодексом для позовного провадження, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Пунктом 1-1 Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції з 19.01.2013, встановлено, що положення цього Закону, що регулюють ліквідаційну процедуру, застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких порушено до набрання чинності цим Законом, якщо на момент набрання ним чинності господарським судом не було прийнято постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Тобто, розгляд справи про банкрутство за новою редакцією Закону здійснюється згідно з постановою про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. При цьому правові підстави прийняття постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури визначаються відповідно до раніше чинної редакції Закону, а правові наслідки введення ліквідаційної процедури - за його новою редакцією.

З матеріалів справи вбачається, що ухвалою господарського суду від 28.07.2008 порушено провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Житомирська обласна лабораторія по біологічному захисту рослин".

Постановою господарського суду від 05.08.2008 визнано банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю "Житомирська обласна лабораторія по біологічному захисту рослин"; відкрито його ліквідаційну процедуру.

Таким чином, у даному випадку застосовуються положення Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції чинній до 19.01.2013 (далі Закон про банкрутство).

Згідно з частинами 1-2, 5 статті 32 Закону про банкрутство після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: показники виявленої ліквідаційної маси (дані її інвентаризації); відомості про реалізацію об`єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута.

Копія цієї ухвали направляється органу, який здійснив державну реєстрацію юридичної особи - банкрута, та органам державної статистики для виключення юридичної особи з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, а також власнику (органу, уповноваженому управляти майном), органам державної податкової служби за місцезнаходженням банкрута.

Якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до ліквідаційної маси, він зобов`язаний подати господарському суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність у банкрута майна.

Як свідчать матеріали справи, Товариство з обмеженою відповідальністю "Житомирська обласна лабораторія по біологічному захисту рослин" як юридичну особу зареєстровано виконавчим комітетом Житомирської міської ради 17.06.1998, юридична адреса: м.Житомир, пров. 1-й Винокурний, 48, ідентифікаційний код 00714768, що підтверджується свідоцтвом про державну реєстрацію ( а.с.11 том 1).

Відповідно до пункту 2.1. розділу 2 статуту Товариство з обмеженою відповідальністю "Житомирська обласна лабораторія по біологічному захисту рослин" створене для надання послуг населенню, товариствам, приватним сільськогосподарським підприємствам, фермерським та селянським господарствам в організації робіт по захисту сільськогосподарських культур, овочів, плодових насаджень, ягідників від хвороб та шкідників (а.с.13-19 том 1).

Припинення діяльності товариства відбувається шляхом його реорганізації (злиття, приєднання, поділу, виділення, перетворення) або ліквідації (пункт 6.1. розділу 6 Статуту).

Товариство ліквідується: за рішенням зборів учасників; на підставі рішення арбітражного суду; в разі скасування реєстрації (п.6.3. розділу 6 Статуту).

Ухвалою господарського суду від 28.07.2008 порушено провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Житомирська обласна лабораторія по біологічному захисту рослин" (а.с.1 том 1).

Постановою господарського суду від 05.08.2008 визнано банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю "Житомирська обласна лабораторія по біологічному захисту рослин"; відкрито його ліквідаційну процедуру; призначено ліквідатором банкрута Управління Пенсійного фонду України в Богунському районі міста Житомира (а.с. 37-38 том 1).

Оголошення про визнання Товариства з обмеженою відповідальністю "Житомирська обласна лабораторія по біологічному захисту рослин, відкриття його ліквідаційної процедури опубліковано в газеті "Меркурій" від 22.10.2008 (а.с.57 том 1).

Ухвалою господарського суду від 16.09.2008 було припинено повноваження ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Житомирська обласна лабораторія по біологічному захисту рослин" (м. Житомир) Управління Пенсійного фонду України в Богунському районі м. Житомира; призначено ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "Житомирська обласна лабораторія по біологічному захисту рослин" (м. Житомир) Мельника В.О.

Управлінням Пенсійного фонду України в Богунському районі міста Житомира передано, а арбітражним керуючим Мельником В.О. прийнято печатку та штамп Товариства з обмеженою відповідальністю "Житомирська обласна лабораторія по біологічному захисту рослин", що підтверджується відповідним актом (а.с. 144 том 1).

У результаті проведеної ліквідатором банкрута Мельником В.О. інвентаризації встановлено наявність у Товариства з обмеженою відповідальністю "Житомирська обласна лабораторія по біологічному захисту рослин" приміщення лабораторії, прибудови, колодязя, гаража, погреба та автомобіля ИЖ 2715 (а.с.88 том 1)

Відповідно до протоколу засідання комітету кредиторів боржника №4 від 01.02.2010 (а.с.133 том 1) присутніми членами комітету кредиторів було вирішено зобов`язати ліквідатора боржника автомобіль ИЖ 2715 (1988 року випуску) червоний ДНЗ 1260 ІОВ списати, зняти з обліку УДАІ УМВС та реалізувати його в металобрухт.

Згідно звіту ліквідатора Мельника В.О. (а.с.174 том 1) автомобіль ИЖ 2715 (1988 року випуску) списаний, знятий з обліку УДАІ УМВС та реалізований на металобрухт, що підтверджується актом на списання автотранспортних засобів від 09.02.2010, фактурою на відвантаження брухту та приймально - здавальним актом (а.с.25-26 том 4).

Відповідно до протоколу від 26.04.2016 № 205603/16 про проведення аукціону (відкритих електронних торгів) з продажу майна банкрута - Товариства з обмеженою відповідальністю "Житомирська обласна лабораторія по біологічному захисту рослин" переможцем аукціону з продажу нежитлової будівлі, лабораторії (літера А-1), загальною площею 280,3 кв.м., за адресою: Житомирська область, Ружинський район, с.Вчорайше, вул.Радянська,7 став гр. ОСОБА_1 ; вартість продажу 57 200,00 грн (а.с. 61 том 4).

13.05.2016 між Товариством з обмеженою відповідальністю "Житомирська обласна лабораторія по біологічному захисту рослин" та громадянином ОСОБА_2 укладено договір купівлі-продажу майна банкрута на аукціоні (а.с. 31-32 том 4).

Товариством з обмеженою відповідальністю "Житомирська обласна лабораторія по біологічному захисту рослин" передано ОСОБА_1 приміщення лабораторії загальною площею 280,3 кв. м., що підтверджується актами приймання-передачі (а.с.127-128 том 4).

За рахунок коштів, отриманих від реалізації майна банкрута, колишнім ліквідатором банкрута Мельником В.О. у відповідності до вимог статті 3-1 Закону про банкрутство здійснено погашення витрат по справі, оплату послуг ліквідатора.

Ухвалою господарського суду від 22.05.2018 було усунуто арбітражного керуючого Мельника В.О. від виконання обов`язків ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Житомирська обласна лабораторія по біологічному захисту рослин".

Ухвалою господарського суду від 27.11.2018 призначено арбітражного керуючого Мамченко Л.Н. ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "Житомирська обласна лабораторія по біологічному захисту рослин".

Колишнім ліквідатором банкрута Мельником В.О. передано ліквідатору банкрута Мамченко Л.Н. документи, печатку та штамп, що підтверджується відповідним актом приймання-передавання від 11.12.2018 (а.с. 79 том 9).

Наказом ліквідатора банкрута Мамченко Л.Н. від 28.11.2018 № 1 створено інвентаризаційну комісію, вирішено провести повну інвентаризацію майна банкрута (а.с. 230 том 9).

За результатами проведення ліквідатором банкрута Мамченко Л.Н. інвентаризації встановлено наявність нереалізованих активів банкрута, а саме: гараж, погріб, колодязь, огорожа металева, довжиною 160 м, дерева яблунь, липи, берези, ялинки, про що складені інвентаризаційні описи (а.с .231-234 том 9).

Наказом ліквідатора банкрута Мамченко Л.Н. від 26.01.2019 № 2 утворено ліквідаційну масу банкрута (а.с. 235 том 9).

Відповідно до протоколу від 26.04.2019 №1 проведення аукціону переможцем аукціону з продажу майнового комплексу, що складається з: гаража, літ. Б-1, загальною площею 53,4 кв.м; погреба, літ.В-1, площею забудови 18,4 кв.м.; колодязя №1; огорожі №2; дерев яблуні в кількості 15 шт; дерев липи в кількості 12 шт.; дерева берези в кількості 1 шт.; дерево ялинки в кількості 1 шт., став гр. ОСОБА_1 ; вартість продажу 83543,25 грн без ПДВ (т. 13 а.с. 125).

26.04.2019 між Товариством з обмеженою відповідальністю "Житомирська обласна лабораторія по біологічному захисту рослин" та гр. ОСОБА_1 укладено договір купівлі-продажу майна підприємства-боржника придбаного на аукціону (а.с.231 том 8).

26.04.2019 Товариством з обмеженою відповідальністю "Житомирська обласна лабораторія по біологічному захисту рослин" передано гр. ОСОБА_3 В ОСОБА_4 майновий комплекс, що складається з: гаража, літ. Б-1, загальною площею 53,4 кв.м; погреба, літ.В-1, площею забудови 18,4 кв.м.; колодязя №1; огорожі №2; дерев яблуні в кількості 15 шт; дерев липи в кількості 12 шт.; дерева берези в кількості 1 шт.; дерево ялинки в кількості 1 шт., що підтверджується актом прийому-передачі майна (а.с.232 том 8).

За рахунок коштів, отриманих від реалізації вищезазначеного майна, ліквідатором банкрута Мамченко Л.Н. у відповідності до вимог статті 3-1 Закону про банкрутство здійснено погашення витрат на проведення аукціону, оплати послуг ліквідатора (а.с. 232 том 8).

В період здійснення своїх повноважень ліквідатором банкрута здійснювались передбачені Законом про банкрутство заходи, спрямовані на виявлення майнових активів банкрута, і зокрема: були направлені відповідні запити до органів, які здійснюють облік активів господарюючих суб`єктів.

З отриманих ліквідатором відповідей на запити вбачається наступне.

Листом Державної авіаційної служби України від 26.04.2019 (а.с.80 том 9) повідомлено, що за банкрутом повітряні судна не зареєстровано.

За наявними базами даних Житомирської митниці ДФС Товариство з обмеженою відповідальністю "Житомирська обласна лабораторія по біологічному захисту рослин" не внесено до Реєстру осіб, які здійснюють операції з товарами, банкрут не розміщував на митних складах, що розташовані в зоні діяльності Житомирської митниці ДФС транспортні засоби, великотоннажні технологічні транспортні засоби та вантажопідіймальні споруди, машини та механізми, обладнання чи інші товарно-матеріальні цінності, що підтвержується листом Державної фіскальної служби України від 11.12.2018 № 1162/10/06-70-18 ( а.с. 81 том 9).

Головними управліннями Держпраці у Дніпропетровській, Миколаївській, Львівській, Івано-Франківській, Рівненській, Закарпатській, Херсонській, Полтавській, Черкаській, Запорізькій, Київській, Донецькій, Чернігівській, Луганській, Житомирській, Волинській, Вінницькій, Кіровоградській, Одеській областях повідомлено про відсутність зареєстрованих за банкрутом великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів, що не підлягають експлуатації на вулично-дорожній мережі загального користування (а.с.92-110 том 9).

Відповідно до листа Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області №3360.2-9039/2-18 від 20.12.2018 відомості про зареєстровані за банкрутом права на земельні ділянки на території Житомирської області відсутні (а.с. 116 том 9).

Згідно з базою даних підсистеми НАІС Єдиного державного реєстру МВС станом на 10.12.2018 за банкрутом транспортні засоби серед зареєстрованих не значаться, що підтверджується листом Регіонального сервісного центру в Житомирській області від 10.12.2018 № 31/6-3146 ( а.с. 122 том 9).

Відповідно до листа Житомирського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Житомирській області №8.5-35/10/2018/498964 від 11.12.2018, згідно бази даних АСВП виконавчі документи про стягнення з банкрута станом на 11.12.2018 до відділу не надходили, на виконанні не перебувають (а.с. 123 том 9).

Згідно з листом Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області від 10.12.2018 № 04-00/6921, сільськогосподарська техніка за банкрутом не зареєстрована (а.с. 124 том 9).

Інформація щодо видачі/реєстрації документів дозвільного та декларативного характеру, де замовником будівництва виступає банкрут станом на 10.12.2018 відсутня, що підтверджується листом Державної архітектурно-будівельної інспекції України від 10.12.2018 № 40-302/914-18 (а.с. 125 том 9).

Банкрут не є засновником інших юридичних осіб, що підтверджується витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб-підприємців та громадських формувань від 18.12.2018 № 1004785976 (а.с .137 том 9).

Згідно Витягу з Державного реєстру обтяжень рухомого майна від 29.01.2019 № 58223452, обтяження щодо рухомого майна банкрута відсутні (а.с .154 том 9).

У Товариства з обмеженою відповідальністю "Житомирська обласна лабораторія по біологічному захисту рослин" відсутні відкриті рахунки у банківських установах (а.с. 200 том 10).

Відповідно до архівної довідки Комунального підприємства "Трудовий архів "Архівіст" Житомирської міської ради №06/79 від 15.07.2016, у зв`язку з ліквідацією Товариства з обмеженою відповідальністю "Житомирська обласна лабораторія по біологічному захисту рослин" до Комунального підприємства "Трудовий архів "Архівіст" Житомирської міської ради передано на зберігання документи з особового складу за 1969-2001 роки (а.с.201 том 10).

Печатка Товариства з обмеженою відповідальністю "Житомирська обласна лабораторія по біологічному захисту рослин" була знищена комісією у складі ліквідатора Мамченко Л.Н. та представника боржника Ващишиної ОСОБА_5 .В., що підтверджується актом знищення печатки від 08.07.2019 (а.с. 243 том 10).

Ліквідатором банкрута Мамченко Л.Н. до суду подано ліквідаційний баланс станом на 27.05.2019, згідно якого у банкрута відсутні будь-які активи, за рахунок яких можна провести розрахунки з кредиторами ( а.с. 237 том 9).

Комітетом кредиторів банкрута на засіданні 27.05.2019 вирішено погодити ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю "Житомирська обласна лабораторія по біологічному захисту рослин" (а.с. 237-242 том 8).

Як свідчать матеріали справи, грошових коштів та майнових активів банкрута, після часткового погашення витрат, пов`язаних з провадженням у справі про банкрутство - у підприємства боржника та оплати послуг ліквідатора не залишилось.

Відсутність у банкрута майнових активів підтверджена даними ліквідаційного балансу банкрута.

З урахуванням наведеного та за наслідками дослідженням судом матеріалів справи встановлено, що ліквідатором банкрута Мамченко Л.Н. в ході ліквідаційної процедури здійснено усі необхідні заходи, передбачені Законом про банкрутство.

Відповідно до частини 6 статті 31 Закону про банкрутство вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Згідно з пунктом 6 частини 1 статті 40 Закону про банкрутство господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджений звіт ліквідатора в порядку, передбаченому цим Законом.

Враховуючи викладене в сукупності, клопотання ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Житомирська обласна лабораторія по біологічному захисту рослин" Мамченко Л.Н. про затвердження звіту ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Житомирська обласна лабораторія по біологічному захисту рослин", ліквідаційного балансу банкрута, ліквідацію банкрута підлягає задоволенню, звіт ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Житомирська обласна лабораторія по біологічному захисту рослин" арбітражного керуючого Мамченко Л.Н. та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю "Житомирська обласна лабораторія по біологічному захисту рослин" затвердженню, а підприємство-банкрут - ліквідації.

Керуючись статтями 24, 32, пунктом 6 частини 1 статті 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції чинній до 19.01.2013, статтями 234, 235 Господарського процесуального кодексу України,

УХВАЛИВ:

1. Задовольнити клопотання ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Житомирська обласна лабораторія по біологічному захисту рослин" Мамченко Л.Н. про затвердження звіту ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Житомирська обласна лабораторія по біологічному захисту рослин", ліквідаційного балансу банкрута, ліквідацію банкрута.

2. Затвердити звіт ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Житомирська обласна лабораторія по біологічному захисту рослин" арбітражного керуючого Мамченко Л.Н. та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю "Житомирська обласна лабораторія по біологічному захисту рослин" (10020, Житомирська область, м. Житомир, пров.1-й Винокурний, буд.48, ідентифікаційний код 00714768).

3. Ліквідувати юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю "Житомирська обласна лабораторія по біологічному захисту рослин" (10020, Житомирська область, м.Житомир, пров. 1-й Винокурний, буд.48, ідентифікаційний код 00714768).

4. Припинити повноваження ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Житомирська обласна лабораторія по біологічному захисту рослин" Мамченко Л.Н.

5. Вимоги кредиторів у справі, які не задоволені за недостатністю майна, вважати погашеними.

6. Встановити, що вимоги кредиторів, які не були заявлені в установлений цим законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

7. Провадження у справі припинити.

8. Арбітражному керуючому Мамченко Л.Н.:

- повідомити відділ з питань банкрутства Головного управління юстиції у Житомирській області про завершення ліквідаційної процедури;

- вжити інших заходів для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи.

9. Надіслати копію ухвали про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу державному реєстратору та органу державної статистики для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи, а також органу державної фіскальної служби за місцезнаходженням банкрута.

Ухвала господарського суду набирає законної сили 29.08.2019.

Ухвала господарського суду може бути оскаржена до Північно-західного апеляційного господарського суду або через Господарський суд Житомирської області в порядку та строки, встановлені Господарським процесуальним кодексом України, з урахуванням особливостей, передбачених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Повний текст ухвали складений та підписаний 03.09.2019

Суддя Костриця О.О.

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення29.08.2019
Оприлюднено03.09.2019
Номер документу83978427
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —7/116-б

Ухвала від 29.04.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 02.04.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 24.03.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 17.10.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 17.10.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 11.10.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 07.10.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 07.10.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 03.09.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 29.08.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні