Ухвала
від 04.09.2019 по справі 280/428/19
КОРОСТИШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Коростишівський районний суд Житомирської області

Справа № 280/428/19

Провадження № 1-кс/935/1195/19

У Х В А Л А

04 вересня 2019 року м.Коростишів

Слідчий суддя Коростишівського районного суду Житомирської області ОСОБА_1 зі секретарем ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчої СВ Коростишівського ВП ГУНП у Житомирській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

встановив:

Слідча СВ Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_3 звернулася до слідчого судді Коростишівського районного суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів, в обґрунтування якого вказала, що слідчим відділенням Коростишівського ВП ГУНП в Житомирській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12019060190000145 від 13.03.2019, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України.

ІНФОРМАЦІЯ_1 , о 06:15 год. в реанімаційному відділенні ІНФОРМАЦІЯ_2 помер ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , мешканець АДРЕСА_1 .

В ході досудового розслідування допитано в якості свідка фельдшер швидкої допомоги ОСОБА_5 , яка повідомила, що 12.03.2019, щ 11:25 год. надійшов виклик на швидку допомогу з приводу поганого самопочуття ОСОБА_4 . Прибувши на виклик ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 поводив себе неадекватно та не давав себе оглянути, тікав від службового автомобіля, за візуальними ознаками було схоже, що ОСОБА_4 був під впливом наркотичних або інших препаратів.

Крім того, 26.06.2019 до Коростишівського ВП ГУГНП в Житомирській області надійшло клопотання представника потерпілої ОСОБА_6 , адвоката ОСОБА_7 , який повідомив, з показів потерпілої ОСОБА_6 , було встановлено, що ОСОБА_8 , мешканець м. Коростишів, є троюрідним братом та товаришем її сина ОСОБА_4 , а також є хрещеним батьком його дочки ОСОБА_9 . В розмові з матір`ю ОСОБА_4 неодноразово повідомляв, що ОСОБА_8 з дитинства і до цього часу вживає наркотичні засоби, а також займається їх збутом певному колу осіб.

Також встановлено, що ОСОБА_8 використовує для спілкування належний йому мобільний термінал з номером оператора стільникового зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » № НОМЕР_1 , та номером оператора стільникового зв`язку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » № НОМЕР_2 , якими користується постійно та одноособово.

Слідчий вказує, що з показів ОСОБА_6 стало відомо, що на момент її виїзду до України вона бачила в руках ОСОБА_8 телефон її сина ОСОБА_4 , мобільний номер телефону, яким користувався ОСОБА_4 № НОМЕР_3 в якому він щось переглядав. На запитання ОСОБА_10 чому в нього знаходиться телефон її сина ОСОБА_4 , останній нічого не відповів, лише повернув мобільний телефон її сина. На думку потерпілої ОСОБА_6 , ОСОБА_8 міг видалити всі вхідні та вихідні телефонні дзвінки, які б підтверджували телефонний дзвінок з померлим ОСОБА_4 в період з 07 год. 00 хв. 12.03.2019 до 06 год.15 хв. 13 березня 2019 року.

Окрім того, ОСОБА_6 слідчому повідомила, що ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , який проживає в АДРЕСА_2 , який користується мобільним телефоном оператора стільникового зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » № НОМЕР_4 був кращим товаришем і кумом її сина ОСОБА_4 . Незадовго до смерті потерпілій син- ОСОБА_4 розповів, що ОСОБА_11 вживає наркотичні засоби і навіть їх розповсюджує. Син потерпілої ОСОБА_4 товаришував та працював спільно з її сином.

Ураховуючи, що є достатньо підстав вважати, що інформація від оператора мобільного зв`язку про роботу в телекомунікаційній мережі мобільних телефонів з абонентськими номерами № НОМЕР_3 , № НОМЕР_1 , № НОМЕР_2 , № НОМЕР_4 дозволить здобути докази, що мають значення по кримінальному провадженні, а саме те, що ОСОБА_4 спільно з ОСОБА_8 та ОСОБА_11 по мобільному телефону здвоювалися та домовлялися про місце вживання наркотичних засобів, та іншим способом не можливо отримати вказану інформацію, просить клопотання задовольнити.

Учасники процесу в судове засідання не зявились.

Відповідно до ч.4 ст. 107 КПК України, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснювалось.

Розглянувши клопотання, вивчивши матеріали справи, слідчий суддя прийшов до наступного.

Виходячи зі змісту вимог ст.131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, одним із яких є тимчасовий доступ до речей і документів.

Документи, які перебувають у вищевказаній установі містять конфіденційну інформацію, в тому числі комерційну та персональні дані осіб, але самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Як вбачається із змісту п.4, 5, 8 ч.1 ст.162 КПК України, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься у речах і документах, належить конфіденційна інформація, в тому числі така, що містить комерційну таємницю, відомості, які можуть становити банківську таємницю, та персональні дані особи.

Відповідно до ч.5 ст.163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи та самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

На підставі викладеного, слідчий суддя дійшов висновку про обґрунтованість клопотання слідчого, наявність підстав для надання тимчасового доступу до документів, з урахуванням мети отримання доступу до речей і документів.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст.160-166 КПК України,-

постановив:

Надати старшому слідчому Коростишівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирської області майору поліції ОСОБА_3 , старшому слідчому Коростишівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області майору поліції ОСОБА_12 , слідчому Коростишівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області лейтенанту поліції ОСОБА_13 , слідчому Коростишівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області ОСОБА_14 , слідчому Попільнянського відділення поліції Коростишівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області лейтенанту поліції ОСОБА_15 тимчасовий доступ до до інформації, яка знаходиться в оператора мобільного зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », тобто отримання роздруківки з`єднань по абонентських номерах № НОМЕР_3 , № НОМЕР_1 , № НОМЕР_2 , № НОМЕР_4 , яким користувався ОСОБА_4 , та якими користуються ОСОБА_8 № НОМЕР_1 , № НОМЕР_2 та ОСОБА_11 , № НОМЕР_4 з наданням наступних даних: вид, дата, час, тривалість з`єднання, номера абонента «А», IMEI абонента «А» та номери абонентів «Б», LAC, СІD, азимут на базову станцію і адреси розташування базових станцій, з яких виходив на зв`язок власник мобільного терміналу в період з 07 год. 00 хв. 12.03.2019 до 06 год.15 хв. 13 березня 2019 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали один місяць з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.09.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу84015208
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —280/428/19

Ухвала від 30.10.2019

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Василенко Р. О.

Ухвала від 11.09.2019

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Василенко Р. О.

Ухвала від 11.09.2019

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Василенко Р. О.

Ухвала від 11.09.2019

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Василенко Р. О.

Ухвала від 11.09.2019

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Василенко Р. О.

Ухвала від 04.09.2019

Кримінальне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Василенко Р. О.

Ухвала від 15.08.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Юрко І.В.

Ухвала від 15.07.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Юрко І.В.

Рішення від 25.04.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 08.04.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні