Ухвала
від 05.09.2019 по справі 810/2024/18
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД У Х В А Л А

про закриття провадження у справі

05 вересня 2019 року 810/2024/18

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Лисенко В.І.,

за участю секретаря судового засідання Шашко А.С.,

за участю:

представника позивача - Черномаза П.С.,

представника відповідача - не з`явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Головного управління ДФС у Київській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Таргет медіа груп Україна" про стягнення податкового боргу,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернулось ГУ ДФС у Київській області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Таргет медіа груп Україна" про стягнення з банківських рахунків відповідача 594 344,84 грн в рахунок погашення податкового боргу.

Ухвалою суду від 02.05.2018 відкрито спрощене провадження в даній адміністративній справі.

У судове засідання, призначене на 05.09.19, з`явився представник позивача. Відповідач, належним чином повідомлений про дату, час та місце розгляду справи, не з`явився. Будь яких клопотань про розгляд справи без його участі чи заяв про відкладення розгляду справи не надсилав.

У судовому засіданні представник позивача звернувся до суду із письмовим клопотанням, в якому вказав, що просить закрити провадження у справі на підставі пункту другого частини першої статті 238 КАС України, оскільки відповідачем після подання позовної заяви добровільно виконано позовні вимоги, а саме сплачено суму податкового боргу у розмірі 594 344,84 грн.

Також, просить вирішити питання про повернення судового збору.

Розглянувши вказане клопотання, по суті, суд дійшов наступного висновку.

Вирішуючи заяву Головного управління ДФС у Київській області про відмову від позову, суд враховує, що відповідно до частини першої статті 47 Кодексу адміністративного судочинства України, крім прав та обов`язків, визначених у статті 44 цього Кодексу, позивач має право на будь-якій стадії судового процесу відмовитися від позову, що також кореспондується з частиною першою статті 189 Кодексу адміністративного судочинства України.

Положеннями частини третьої статті 189 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що про прийняття відмови від позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі. У разі часткової відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі щодо частини позовних вимо

Суд не приймає відмови від позову, визнання позову і продовжує розгляд адміністративної справи, якщо ці дії позивача або відповідача суперечать закону чи порушують чиї-небудь права, свободи або інтереси (ч.5 ст.189 КАС).

Зважаючи на те, що такі дії позивача не суперечать чинному законодавству, не порушують чиї-небудь права, свободи та інтереси, суд, на підставі частини третьої статті 189 Кодексу адміністративного судочинства України, приймає відмову позивача від позову.

Відповідно до статті 140 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо позивач відмовився від позову внаслідок задоволення його відповідачем після подання позовної заяви, то суд за заявою позивача присуджує всі понесені ним у справі витрати із відповідача.

Суд встановив, що за звернення з даним адміністративним позовом Головне управління ДФС у Київській області сплатило судовий збір у розмірі 8915,17 грн, на підставі платіжного доручення від 17.04.2018 №526.

Беручи до уваги зазначене, суд вважає, що понесені позивачем судові витрати у виді сплаченого судового збору на суму 8915,17 грн підлягають стягненню на його користь із відповідача.

Відповідно до пункту другого частини першої статті 238 Кодексу адміністративного судочинства України, суд закриває провадження у справі якщо позивач відмовився від адміністративного позову і відмову прийнято судом.

Керуючись статтями 140, 189, 238, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

Провадження в адміністративній справі за позовом Головного управління ДФС у Київській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "ТАРГЕТ МЕДІА ГРУП УКРАЇНА" про стягнення податкового боргу закрити. .

Роз`яснити позивачу, що повторне звернення з тією самою позовною заявою не допускається.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "ТАРГЕТ МЕДІА ГРУП УКРАЇНА" (код ЄДРПОУ 34301919) на користь Головного управління ДФС у Київській області (м. Київ, вул. Народного Ополчення, 5-А, код ЄДРПОУ 39393260) судовий збір у розмірі 8915 (вісім тисяч дев`ятсот п`ятнадцять) грн 17 коп.

Копію ухвали видати (надіслати) особам, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або у судовому засіданні у разі неявки учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного ухвали.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 1 Розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Київський окружний адміністративний суд.

Суддя Лисенко В.І.

Дата ухвалення рішення05.09.2019
Оприлюднено09.09.2019
Номер документу84035925
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення податкового боргу

Судовий реєстр по справі —810/2024/18

Ухвала від 05.09.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лисенко В.І.

Ухвала від 05.09.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лисенко В.І.

Ухвала від 05.02.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лисенко В.І.

Ухвала від 05.02.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лисенко В.І.

Ухвала від 11.06.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лисенко В.І.

Ухвала від 02.05.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лисенко В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні