Ухвала
від 06.09.2019 по справі 525/920/19
ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 525/920/19

У Х В А Л А

про проведення підготовчого засідання

06.09.2019 року сел. Велика Багачка

Великобагачанський районний суд Полтавської області в складі: головуючого-судді Хоролець В.В., при секретарі Гавриш О.В., з участю представника позивача адвоката Матюха О.В., розглянувши на підготовчому засідання в режимі відеоконференції матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Приватного підприємства Великобагачанський комбікормовий завод про витребування майна з чужого незаконного володіння, відшкодування збитків та визнання права власності на плоди, -

в с т а н о в и в:

Ухвалою судді Великобагачанського районного суду Полтавської області від 08.07.2019 року відкрито загальне позовне провадження в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного підприємства Великобагачанський комбікормовий завод про витребування майна з чужого незаконного володіння, відшкодування збитків та визнання права власності на плоди та підготовче засідання призначено на 06.09.2019 року.

Після відкриття провадження у справі відповідачу у справі направлено копію позовної заяви з додатками та встановлено строк для подання відзиву на позов (для відповідача).

29.08.2019 року до суду надійшов Відзив відповідача ПП Великобамгачанський комбікормовий завод на позовну заяву ОСОБА_1 .

Ухвалою суду від 05.09.2019 року було задоволено клопотання представника позивача адвоката Матюха О.В. про проведення підготовчого засідання у справі в режимі відео конференції з приміщення Диканського районного суду Полтавської області.

В підготовчому засіданні представник позивача адвокат Матюх О.В. підтримав заявлені позовні вимоги позивача у справі, а також зміст прохальної частини позовної заяви, висловив свою думку з приводу виконання положень ст.197 ЦПК України та не заперечив проти призначення справи до судового розгляду.

Інші учасники справи в підготовче засідання не з`явилися, вони належним чином сповіщені про день і час проведення підготовчого засідання у справі, представник відповідача у справі адвокат Бондаренко О.В. направила до суду заяву про підтримання поданого відзиву на позов та не заперечила провести підготовче засідання у справі за її відсутності.

Відповідно до ч.1 ст.189 ЦПК України, завданням підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Коло питань, які вирішуються на підготовчому засіданні визначено положеннями ст.197 ЦПК України.

Відповідно до змісту норм ч.2 ст.197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд, зокрема, у разі необхідності заслуховує уточнення позовних вимог та заперечень проти них та розглядає відповідні заяви; вирішує питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову, якщо ці питання не були вирішені раніше; може роз`яснювати учасникам справи, які обставини входять до предмета доказування, які докази мають бути подані тим чи іншим учасником справи; з`ясовує, чи повідомили сторони про всі обставини справи, які їм відомі; з`ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом чи причини їх неподання; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання, вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше; вирішує питання про призначення експертизи, виклик у судове засідання експертів, свідків, залучення перекладача, спеціаліста; вирішує заяви та клопотання учасників справи; встановлює строки для подання відповіді на відзив та заперечення; встановлює строк для подання пояснень третіми особами та відповіді учасників справи на такі пояснення.

Відповідно до ч.1 ст.200 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

Згідно п.3 ч.2 ст.200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Суд, заслухавши думку та доводи представника позивача у справі, виконавши положення ст.ст.189,197 ЦПК України, з огляду на здійснення всіх дій, необхідних для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті, вважає за можливе закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні. Також необхідно витребувати з канцелярії суду для огляду в судовому засіданні матеріали цивільної справи №525/1199/17 за позовом ОСОБА_1 до ПП Великобагачанський комбікормовий завод та інших осіб про визнання договору оренди землі недійсним. Питання про виклик в судове засідання в якості свідка ОСОБА_2 вирішити в судовому засіданні при розгляді справи по суті.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст.189,197-200,247,260,261 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в :

Підготовче провадження у даній цивільній справі закрити.

Цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Приватного підприємства Великобагачанський комбікормовий завод про витребування майна з чужого незаконного володіння, відшкодування збитків та визнання права власності на плоди призначити до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні в залі Великобагачанського районного суду Полтавської області на 10 год. 30 хв. 18.11.2019 року.

Про час і місце судового засідання повідомити учасників справи в порядку ст.ст.128-131 ЦПК України.

Копію даної ухвали направити учасникам справи.

Витребувати з канцелярії суду для огляду в судовому засіданні матеріали цивільної справи №525/1199/17 за позовом ОСОБА_1 до ПП Великобагачанський комбікормовий завод та інших осіб про визнання договору оренди землі недійсним.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://court.gov.ua/fair/sud1602.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення.

Суддя В.В. Хоролець

СудВеликобагачанський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення06.09.2019
Оприлюднено09.09.2019
Номер документу84080477
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —525/920/19

Рішення від 04.03.2020

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Хоролець В. В.

Рішення від 04.03.2020

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Хоролець В. В.

Ухвала від 05.02.2020

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Хоролець В. В.

Ухвала від 13.01.2020

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Хоролець В. В.

Ухвала від 22.11.2019

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Хоролець В. В.

Ухвала від 08.11.2019

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Хоролець В. В.

Ухвала від 06.09.2019

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Хоролець В. В.

Ухвала від 05.09.2019

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Хоролець В. В.

Ухвала від 08.07.2019

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Хоролець В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні