Ухвала
від 09.09.2019 по справі 365/409/19
ЗГУРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 365/409/19

Номер провадження: 1-кс/365/134/19

У Х В А Л А

Іменем України

09.09.2019 року смт. Згурівка

Слідчий суддя Згурівського районного суду Київської області ОСОБА_1

за участю

секретаря судового засідання ОСОБА_2

слідчого ОСОБА_3

розглянувши клопотання слідчого СВ Згурівського відділення поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції ГУ Національної поліції в Київській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_4 , погоджене з начальником Згурівського відділу Бориспільської місцевої прокуратури радником юстиції ОСОБА_5 , про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю,-

В С Т А Н О В И В:

До суду надійшло вищезазначене клопотання, з якого вбачається, що СВ Згурівського відділення поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції ГУ Національної поліції в Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №1201910170000047 від 21.06.2019, за ознаками кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України, по факту дорожньо-транспортної пригоди, в результаті якої ОСОБА_6 отримала тілесні ушкодження.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що 20.06.2019 близько 17 години 24 хвилини до ЧЧ Згурівського ВП надійшло повідомлення про те, що в смт. Згурівка, Київської області на перехресті вулиць Незалежності та Українська сталось зіткнення скутера марки «VIPER» без д.н.з., яким керував ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та автомобіля марки «Москвич 412» д.н.з. НОМЕР_1 під керуванням ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , в результаті вказаного зіткнення пасажирка скутера ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , отримала тілесні ушкодження, у вигляді відкритого перелому правої гомілкової кістки.

Відповідно до виписки № 9370 із медичної картки стаціонарного хворого, ОСОБА_6 перебувала на стаціонарному лікуванні у ІНФОРМАЦІЯ_4 , розташованій в АДРЕСА_1 .

Зважаючи на те, що медична карта стаціонарного хворого ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , є документом, що містить інформацію про факт звернення її за медичною допомогою, її діагноз, така інформація належить до лікарської таємниці, а відтак є охоронюваною законом таємницею, доступ до якої має здійснюватися з дотриманням порядку, встановленого у главі 15 КПК України.

Виходячи з того, що для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, зокрема для отримання відомостей, котрі є необхідними для належної кваліфікації вчиненого діяння, у даному провадженні є потреба встановлення ступеню тяжкості та характеру завданих потерпілій тілесних ушкоджень. Своєю чергою, проведення судово-медичної експертизи вимагає надання експерту для ознайомлення відомостей про стан потерпілого, як на момент отримання тілесних ушкоджень, так і в подальшому.

Окрім того, іншим способом неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою інформації яка міститься у медичній картці стаціонарного хворого ОСОБА_6 .

У зв`язку з цим, у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що історія хвороби потерпілої ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , яка міститься у медичній карті стаціонарного хворого, має суттє везначення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні. Тому необхідно отримати тимчасовий доступ до її медичної карти стаціонарного хворого, яка зберігається у ІНФОРМАЦІЯ_4 , за адресою: АДРЕСА_2 , код НОМЕР_2 , а також отримати можливість тимчасового вилучення вказаної медичної карти для направлення за місцем проведення судово-медичної експертизи.

Враховуючи вищевикладене, а також неможливість отримати документи та відомості в інший спосіб та те, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи та інформація, яка знаходиться у них мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, необхідно отримати тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_5 .

Враховуючи вищевикладене, слідчий просить надати тимчасовий доступ до медичної карти стаціонарного хворого ОСОБА_6 , яка знаходиться в ІНФОРМАЦІЯ_4 , з можливістю вилучення усіх документів, з яких вона складається.

В судовому засіданні слідчий ОСОБА_4 клопотання підтримав.

В судове засідання представник ІНФОРМАЦІЯ_5 не з`явився, про час і місце розгляду клопотання лікарня повідомлялась належним чином.

Відповідно до статей 39-1 та 40 Основ законодавства України про охорону здоров`я пацієнт має право на таємницю про стан свого здоров`я, факт звернення за медичною допомогою, діагноз, а також про відомості, одержані при його медичному обстеженні. Забороняється вимагати та надавати за місцем роботи або навчання інформацію про діагноз та методи лікування пацієнта. Медичні працівники та інші особи, яким у зв`язку з виконанням професійних або службових обов`язків стало відомо про хворобу, медичне обстеження, огляд та їх результати, інтимну і сімейну сторони життя громадянина, не мають права розголошувати ці відомості, крім передбачених законодавчими актами випадків.

В силу п. 2 ч. 1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать відомості, які можуть становити лікарську таємницю.

Згідно зі ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у ст. 161 КПК України. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Згідно з ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання, як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

В силу ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Розглянувши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає до задоволення, оскільки неможливо іншим способом, крім отримання тимчасового доступу до медичної карти стаціонарного хворого ОСОБА_6 довести обставини, які передбачається довести у кримінальному провадженні № 12019110170000047 за допомогою цих документів.

Керуючись ст.ст.159,160,162,163,164,166 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому слідчому СВ Згурівського відділення поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції ГУ Національної поліції в Київській області ОСОБА_4 , та/або начальнику СВ Згурівського відділення поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції ГУ Національної поліції в Київській області ОСОБА_9 , та/або слідчому СВ Згурівського відділення поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції ГУ Національної поліції в Київській області ОСОБА_10 тимчасовий доступ до медичної карти стаціонарного хворого ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , жительки АДРЕСА_3 , з можливістю тимчасового вилучення усіх документів, з яких складається зазначена медична карта і яка знаходиться на зберіганні в ІНФОРМАЦІЯ_4 , за адресою: АДРЕСА_2 , код НОМЕР_2 .

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення, а саме до 09 жовтня 2019 року включно.

Оригінал та копію ухвали невідкладно вручити особі, який надано тимчасовий доступ до речей і документів.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СЛІДЧИЙ СУДДЯ ОСОБА_11

Дата ухвалення рішення09.09.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу84102971
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю

Судовий реєстр по справі —365/409/19

Ухвала від 16.10.2019

Кримінальне

Згурівський районний суд Київської області

Хижний Р. В.

Ухвала від 08.10.2019

Кримінальне

Згурівський районний суд Київської області

Хижний Р. В.

Ухвала від 24.09.2019

Кримінальне

Згурівський районний суд Київської області

Хижний Р. В.

Ухвала від 09.09.2019

Кримінальне

Згурівський районний суд Київської області

Хижний Р. В.

Ухвала від 01.08.2019

Кримінальне

Згурівський районний суд Київської області

Денисенко Н. О.

Ухвала від 01.08.2019

Кримінальне

Згурівський районний суд Київської області

Денисенко Н. О.

Ухвала від 31.07.2019

Кримінальне

Згурівський районний суд Київської області

Денисенко Н. О.

Ухвала від 31.07.2019

Кримінальне

Згурівський районний суд Київської області

Денисенко Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні