Ухвала
від 24.09.2019 по справі 365/409/19
ЗГУРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 365/409/19

Номер провадження: 1-кс/365/148/19

У Х В А Л А

іменем України

24.09.2019 смт. Згурівка

Слідчий суддя Згурівського районного суду Київської області ОСОБА_1

за участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2

розглянувши в залі судових засідань № 1 клопотання слідчого СВ Згурівського відділення поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції ГУ Національної поліції в Київській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погоджене з начальником Згурівського відділу Бориспільської прокуратури радником юстиції ОСОБА_4 , про призначення експертизи, -

В С Т А Н О В И В:

До Згурівського районного суду надійшло вищезазначене клопотанням, з якого вбачається, що 20.06.2019 приблизно о 17 годині 24 хвилини до ЧЧ Згурівського ВП надійшло повідомлення про те, що в смт. Згурівка, Київської області на перехресті вулиць Незалежності та Українська сталось зіткнення скутера марки «VIPER» без д.н.з. яким керував ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та автомобіля марки «Москвич 412» д.н.з. НОМЕР_1 під керуванням ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , в результаті вказаного зіткнення пасажирка скутера ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , отримала тілесні ушкодження, у вигляді відкритого перелому правої гомілкової кістки.

За даним фактом розпочате досудове розслідування, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019110170000047 від 21.06.2019, за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України.

Відповідно до виписки № 9370 із медичної картки стаціонарного хворого, ОСОБА_7 перебувала на стаціонарному лікуванні у Київській міській клінічній лікарні №4, розташованій в м. Київ, вул. Солом`янська, 17.

12.09.2019 в Київській міськійклінічній лікарні№4вилучено медичну картку стаціонарного хворого ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 №9370.

В ході досудового розслідування виникла необхідність у проведені судово-медичної експертизи, для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, а саме встановлення тяжкості та характеру тілесних ушкоджень спричинених ОСОБА_7 та інших важливих обставин. Перед експертом потрібно поставити наступні запитання:

-чи є на тілі ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , тілесні ушкодження?

-якщо так, то їх характер, локалізація, давність утворення, ступінь тяжкості та від якої кількості ударів чи контактів вони могли утворитися, для кожного окремо?

-чи могли виявлені тілесні ушкодження утворитися внаслідок падіння ОСОБА_7 з висоти власного зросту?

Сторона обвинувачення вважає за доцільне визначити Яготинське міжрайонне відділення Київського обласного бюро судово-медичної експертизи як експертну установу, якій необхідно доручити проведення експертизи, у зв`язку з його територіальним принципом роботи щодо обслуговування Яготинського відділення поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції ГУ Національної поліції в Київській області та сусідніх підрозділів ГУ НП в Київській області, одним з яких являється Згурівське відділення поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції ГУ Національної поліції в Київській області, та вказана експертна установа має тимчасове розташування за адресою: м. Переяслав - Хмельницький, вул. Богдана Хмельницького, 137 Київської області.

Сторона обвинувачення зобов`язується невідкладно надати медичну картку стаціонарного хворого ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 № 9370.

У судове засіданні слідчий, повідомлений у встановленому законом порядку про місце та час його розгляду, не з`явився.

Відповідно до ч. 3 ст. 244 КПК України особа, яка подала клопотання, повідомляється про місце та час його розгляду, проте її неприбуття не перешкоджає розгляду клопотання, крім випадків, коли її участь визнана слідчим суддею обов`язковою.

Дослідивши матеріали клопотання, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання слідчого є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

21.06.2019 до ЄРДР за № 12019110170000047 внесено відомості за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України.

В ході досудового розслідування виникла необхідність встановлення тяжкості та характеру тілесних ушкоджень спричинених ОСОБА_7 та інших важливих обставин.

Згідно з ч. 1 ст. 242 експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

Відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 242 КПК України слідчий або прокурор зобов`язані звернутися з клопотанням до слідчого судді для проведення експертизи щодо встановлення тяжкості та характеру тілесних ушкоджень.

В силу ст. 243 КПК України експерт залучається за наявності підстав для проведення експертизи за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження.

Згідно з ч.ч. 6, 7 ст. 244 КПК України слідчий суддя задовольняє клопотання, якщо особа, яка звернулася з відповідним клопотанням, доведе, що для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження, необхідне залучення експерта.

Слідчий суддя самостійно визначає експерта, якого необхідно залучити, або експертну установу, якій необхідно доручити проведення експертизи.

До ухвали слідчого судді про доручення проведення експертизи включаються запитання, поставлені експертові особою, яка звернулася з відповідним клопотанням. Слідчий суддя має право не включити до ухвали запитання, поставлені особою, яка звернулася з відповідним клопотанням, якщо відповіді на них не стосуються кримінального провадження або не мають значення для судового розгляду, обґрунтувавши таке рішення в ухвалі.

Розглянувши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання необхідно задовольнити, так як слідчий довів, що для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження, а саме для встановлення тяжкості та характеру тілесних ушкоджень спричинених ОСОБА_7 , необхідне залучення експерта.

Керуючись ст.ст. 69, 107, 242, 243, 244, 309 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання слідчого СВ Згурівського відділення поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції ГУ Національної поліції в Київській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погоджене з начальником Згурівського відділу Бориспільської прокуратури радником юстиції ОСОБА_4 , про призначення експертизи - задовольнити.

Призначити судово-медичну експертизу у кримінальному провадженні № 12019110170000047 від 21.06.2019 для встановлення тяжкості та характеру тілесних ушкоджень спричинених ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та інших важливих обставин.

Проведення судово-медичної експертизи доручити експерту Яготинського міжрайонного відділенню Київського обласного бюро судово-медичної експертизи, який тимчасово знаходиться за адресою: м. Переяслав-Хмельницький, вул. Богдана Хмельницького, 137 Київської області.

Попередити експерта, якому будедоручено проведеннясудово-товарознавчоїекспертизи вданій справі, про відповідальність за завідомо неправдивий висновок та відмову без поважних причин від виконання покладених на нього обов`язків (ст.ст. 384, 385 КК України).

Перед експертом поставити наступні запитання:

-чи є на тілі ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 тілесні ушкодження?

-якщо так, то їх характер, локалізація, давність утворення, ступінь тяжкості та від якої кількості ударів чи контактів вони могли утворитися, для кожного окремо?

-чи могли виявлені тілесні ушкодження утворитися внаслідок падіння ОСОБА_7 з висоти власного зросту?

Зобов`язати слідчого СВ Згурівського відділення поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції ГУ Національної поліції в Київській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 надати експерту для проведення експертизи медичну картку стаціонарного хворого ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , № 9370.

На підставі п. 3 ч. 5 ст. 69 КПК України експерту забезпечити збереження об`єктів експертизи. Якщо дослідження пов`язане з повним або частковим знищенням об`єктів експертизи або зміною їх властивостей, надати експерту на це дозвіл.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СЛІДЧИЙ СУДДЯ ОСОБА_8

Дата ухвалення рішення24.09.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу84480997
СудочинствоКримінальне
Сутьпризначення експертизи

Судовий реєстр по справі —365/409/19

Ухвала від 16.10.2019

Кримінальне

Згурівський районний суд Київської області

Хижний Р. В.

Ухвала від 08.10.2019

Кримінальне

Згурівський районний суд Київської області

Хижний Р. В.

Ухвала від 24.09.2019

Кримінальне

Згурівський районний суд Київської області

Хижний Р. В.

Ухвала від 09.09.2019

Кримінальне

Згурівський районний суд Київської області

Хижний Р. В.

Ухвала від 01.08.2019

Кримінальне

Згурівський районний суд Київської області

Денисенко Н. О.

Ухвала від 01.08.2019

Кримінальне

Згурівський районний суд Київської області

Денисенко Н. О.

Ухвала від 31.07.2019

Кримінальне

Згурівський районний суд Київської області

Денисенко Н. О.

Ухвала від 31.07.2019

Кримінальне

Згурівський районний суд Київської області

Денисенко Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні