Постанова
від 09.09.2019 по справі 509/4882/19
ОВІДІОПОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 509/4882/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 вересня 2019 року. слідчий суддя Овідіопольський районного суду Одеської області ОСОБА_1 , розглянувши скаргу ОСОБА_2 представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Семь Тонн» на бездіяльність слідчого Авангардівського ВП Овідіопольського ВП ГУНП в Одеській області, -

ВСТАНОВИВ:

09 вересня 2019 року до Овідіопольського районного суду Одеської області надійшла скарга представника ТОВ «Семь тонн» ОСОБА_2 , в якій він просив визнати незаконною бездіяльність посадових осіб СВ Авангардівського ВП Овідіопольського ВП ГУНП в Одеській області щодо не розгляду заяви ТОВ «Семь Тонн» від 28.08.2019 року про залучення до кримінального провадження № 12019160380001389, як потерпілого, а також просив зобов`язати слідчого СА Вангардівського ВП Овідіопольського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 розглянути заяву ТОВ «Семь Тонн» від 28.08.2019 року про залучення до вищезазначеного кримінального провадження , як потерпілого відповідно до вимог ст 55 КПК України та винести вмотивовану постанову.

Відповідно до п.4 ч.1 ст.75 КПК України суддя не може брати участь у кримінальному провадженні за наявності інших обставин, які викликають сумнів у його неупередженості.

Слід зазначити, що мною в порядку ЦПК розглядається цивільна справа №509/2441/19 за позовом ОСОБА_4 , в інтересах якої діє ОСОБА_4 , до Авангардівської селищної ради Овідіопольського району Одеської області, Товариства з обмеженою відповідальністю «Семь тонн», третя особа, яка заявляє самостійні вимоги: Компанія Ролер Ентерпрайз ЛТД, місцезнаходження: МН96960, Маршалові острови, Маджуро, Аджелтейк Айленд, Аджелтейк Роад, Траст Компані комплекс в особі представника ОСОБА_5 , треті особи що не заявляють самостійні вимоги: приватний нотаріус Овідіопольського районного нотаріального округу Одеської області ОСОБА_6 , про визнання недійсним рішень, визнання договору купівлі-продажу недійсним та скасування реєстрації.

Виходячи з вищевикладеного, стороною по справі є товариство в інтересах якого адвокатом подано скаргу, предметом спору є земельна за адресою: Овідіопольський район, смт Авангард, вул Базова, буд 4. Саме на вказаній ділянці, як зазначено в скарзі відбулося правопорушення. При цьому, право власності ОСОБА_4 та ТОВ «Семь Тонн» на зазначені будівлі та споруди і є предметом розгляду судового процесу по вищезазначеній цивільній справі № 509/2441/19.

Згідно практики Європейського суду з прав людини (рішення від 09.11.2006 р. у справі «Білуга проти України», від 28.10.1998 р. у справі «Ветштайн проти Швейцарії») важливим питанням є довіра, яку суди повинні вселяти у громадськість у демократичному суспільстві. Судді та прокурори зобов`язані викликати довіру в учасників судового розгляду, а тому будь який учасник, стосовно якого є підстави для підозри у недостатній неупередженості, повинен брати самовідвід.

Пунктом 1 ст.6 Конвенції про захист прав людини і основних свобод закріплено принцип, за яким кожен має право на справедливий і публічний розгляд справи безстороннім судом. Наявність безсторонності визначається в тому числі і тим, чи забезпечує суд умови, за яких були б неможливі сумніви у безсторонності.

Рішенням Європейського суду з прав людини: «Пуллар проти Сполученого Королівства», зазначено, що у кожній окремій справі слід визначити, чи мають стосунки, що розглядаються, таку природу та ступінь, що свідчать про те, що суд не є безстороннім, та приходить висновку, що між заявником та прокурором склалися неприязні стосунки.

Рішеннями Європейського суду з прав людини: «Білуха проти України», «Салов проти України», «Фельдман проти України», визначається, що вимога безсторонності характеризується двома критеріями: перший полягає у намаганні визначити особисте переконання судді у конкретній справі, а другий у з`ясуванні того, чи забезпечив суддя достатні гарантії для виключення будь якого розумного сумніву з цього приводу у сторін, має бути при розгляді клопотання про відвід судом відповідно оцінена.

Враховуючи вищевикладеніобставини,які можутьвикликати сумнівив об`єктивностіта неупередженостісудді,на підставіст.ст.75,76КПК України, заявляю собі самовідвід.

Керуючись ст.ст.75, 76, 80, 81 КПК України , суд , -

УХВАЛИВ:

Заявити собі, при розгляді скарги ОСОБА_2 представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Семь Тонн» - на бездіяльність слідчого Авангардівського ВП Овідіопольського ВП ГУНП в Одеській області - самовідвід.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудОвідіопольський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення09.09.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу84113820
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за скаргами на дії та рішення правоохоронних органів, на дії чи бездіяльність слідчого, прокурора та інших осіб під час досудового розслідування бездіяльність слідчого, прокурора

Судовий реєстр по справі —509/4882/19

Постанова від 04.10.2019

Кримінальне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кириченко П. Л.

Постанова від 10.09.2019

Кримінальне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кириченко П. Л.

Постанова від 09.09.2019

Кримінальне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Козирський Є. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні