Ухвала
від 10.09.2019 по справі 525/770/19
ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 525/770/19

У Х В А Л А

про відкладення підготовчого засідання та залучення

третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору

10.09.2019 року сел. Велика Багачка

Великобагачанський районний суд Полтавської області в складі: головуючого-судді Хоролець В.В., при секретарі Гавриш О.В., розглянувши на підготовчому засіданні в порядку загального позовного провадження матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 , що подана її представником ОСОБА_2 до Устивицької сільської ради Великобагачанського району Полтавської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - Головне управління Держгеокадастру у Полтавській області про встановлення факту, що має юридичне значення та визнання права власності на 1/2 частину земельної ділянки в порядку спадкування за заповітом, -

в с т а н о в и в:

В провадженні Великобагачанського районного суду Полтавської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 , що подана її представником ОСОБА_2 до Устивицької сільської ради Великобагачанського району Полтавської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - Головне управління Держгеокадастру у Полтавській області про встановлення факту, що має юридичне значення та визнання права власності на 1/2 частину земельної ділянки в порядку спадкування за заповітом.

Загальне позовне провадження у справі було відкрито ухвалою суду від 06.06.2019 року і підготовче засідання у справі призначено на 15.07.2019 року.

До проведення підготовчого засідання від відповідача у справі Устивицької сільської ради Великобагачанського району Полтавської області надійшов лист про визнання заявленого позову та про розгляд справи у відсутність представника даної сільської ради.

Приєднано до матеріалів справи витребувані раніше у Великобагачанській державній нотаріальній конторі Полтавської області відомості про те, хто прийняв спадщину (відмовився від прийняття спадщини) та про наявність/відсутність заповіту після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , останнім місцем проживання якого було м. Полтава та чи надходили претензії кредиторів та у приватного нотаріуса Великобагачанського районного нотаріального округу Полтавської області Склярової А.В. відомості про те, хто прийняв спадщину (відмовився від прийняття спадщини) та про наявність/відсутність заповіту після смерті ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , останнім місцем проживання якого було с. Устивиця Великобагачанського району Полтавської області та чи надходили претензії кредиторів.

24.06.2019 року на адресу суду надійшло повідомлення від Великобагачанської державної нотаріальної контори, яке приєднане до матеріалів справи, а також надійшли повідомлення від приватного нотаріуса Склярової А.В., які також приєднані до матеріалів справи.

16.07.2019 року на адресу суду надійшли письмові пояснення від третьої особи по справи від Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області, які також приєднані до матеріалів справи.

В підготовче засідання 10.09.2019 року учасники справи не з`явилися, від представника позивача адвоката Бондаренко О.В. надійшов лист про проведення підготовчого засідання за відсутності представника та позивача, тому дане засідання проводиться з урахування ч.2 ст.247 ЦПК України.

З матеріалів справи вбачається, що ОСОБА_4 , 1938 р.н., останнім місцем проживання якого було с. Устивиця Великобагачанського району Полтавської області помер ІНФОРМАЦІЯ_3 , та відповідно до повідомлення приватного нотаріуса Великобагачанського районного нотаріального округу Склярової А.В. спадкова справа після його смерті відкрита 21.05.2018 року за заявою ОСОБА_1 . Але з матеріалів справи також вбачається, що померлий ОСОБА_4 прийняв спадщину після свого сина ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 . Окрім ОСОБА_4 спадкоємцями, які прийняли спадщину є ОСОБА_5 та ОСОБА_6 .

Виходячи з вище викладеного, суд розглядає питання про залучення до участі в справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог ОСОБА_5 , жительку АДРЕСА_1 та ОСОБА_6 , жительку АДРЕСА_2 .

До проведення підготовчого засідання по справі від відповідача у справі Устивицької сільської ради Великобагачанського району Полтавської області надійшов лист про проведення підготовчого засідання про справі та про розгляд справи у відсутність представника відповідача.

Відповідно до ч.1 ст.189 ЦПК України, завданням підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Коло питань, які вирішуються на підготовчому засіданні визначено положеннями ст.197 ЦПК України.

В підготовчому засіданні суд в порядку ст.53 ЦПК України обговорив можливість залучення до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору - ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , оскільки з матеріалів справи вбачається, що вищевказані особи подали заяву про прийняття спадщини після смерті ОСОБА_3 , відповідно, рішення у справі може вплинути на права та обов`язки вищевказаної особи, і запитавши та вислухавши з цього приводу думки учасників справи, суд прийшов до таких висновків.

Відповідно до положень ч.3 ст.53 ЦПК України, якщо суд при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору.

Враховуючи предмет та характер правовідносин, що виникли між сторонами, зміст заявлених позовних вимог, з огляду на наявні матеріали спадкової справи, відкритої після смерті ОСОБА_3 , суд вважає, що рішення у даній цивільній справі може вплинути на права та обов`язки ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , тому є передбачені законом підстави для залучення вищевказаних громадян до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору.

Згідно ч.2 ст.198 ЦПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначених цим Кодексом строку підготовчого провадження, у випадку, зокрема, залучення до участі або вступу у справу третьої особи.

Отже, враховуючи дані положення ЦПК України, з огляду на необхідність залучення до участі у справі вищевказаної особи, є передбачені законом підстави для відкладення підготовчого засідання у даній справі.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст .53,189,197,198,247,260,261 ЦПК України , суд, -

у х в а л и в :

Залучити до участі в цивільній справі №525/770/19 за позовом ОСОБА_1 , що подана її представником ОСОБА_2 до Устивицької сільської ради Великобагачанського району Полтавської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - Головне управління Держгеокадастру у Полтавській області про встановлення факту, що має юридичне значення та визнання права власності на 1/2 частину земельної ділянки в порядку спадкування за заповітом в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору ОСОБА_5 , жительку АДРЕСА_1 та ОСОБА_6 , жительку АДРЕСА_2 , направивши даним третім особам копію позовної заяви та даної ухвали, надавши право протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання даної ухвали з копією позовної заяви направити свої пояснення щодо позову в порядку, передбаченому ст.ст.181,192 ЦПК України.

В порядку ч.2 ст.198 ЦПК України відкласти підготовче засідання в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , що подана її представником ОСОБА_2 до Устивицької сільської ради Великобагачанського району Полтавської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - Головне управління Держгеокадастру у Полтавській області про встановлення факту, що має юридичне значення та визнання права власності на 1/2 частину земельної ділянки в порядку спадкування за заповітом на 13 год.10 хв. 08.11.2019 року, про день і час його проведення повідомити учасників справи.

Про час і місце судового засідання повідомити учасників справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://court.gov.ua/fair/sud1602.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення.

Суддя В.В. Хоролець

СудВеликобагачанський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення10.09.2019
Оприлюднено11.09.2019
Номер документу84129187
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —525/770/19

Рішення від 17.01.2020

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Хоролець В. В.

Рішення від 17.01.2020

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Хоролець В. В.

Ухвала від 08.11.2019

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Хоролець В. В.

Ухвала від 10.09.2019

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Хоролець В. В.

Ухвала від 06.06.2019

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Хоролець В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні