Ухвала
від 08.11.2019 по справі 525/770/19
ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 525/770/19

У Х В А Л А

про проведення підготовчого засідання

08.11.2019 року сел. Велика Багачка

Великобагачанський районний суд Полтавської області в складі: головуючого-судді Хоролець В.В., при секретарі Хоменко М.М., розглянувши на підготовчому засіданні в порядку загального позовного провадження матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 , що поданий її представником ОСОБА_2 до Устивицької сільської ради Великобагачанського району Полтавської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору Головне управління Держгеокадастру у Полтавській області, ОСОБА_3 та ОСОБА_4 про встановлення факту, що має юридичне значення та визнання права власності на 1/2 частину земельної ділянки в порядку спадкування за заповітом, -

в с т а н о в и в:

В провадженні Великобагачанського районного суду Полтавської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 , що поданий її представником ОСОБА_2 до Устивицької сільської ради Великобагачанського району Полтавської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору Головне управління Держгеокадастру у Полтавській області, ОСОБА_3 та ОСОБА_4 про встановлення факту, що має юридичне значення та визнання права власності на 1/2 частину земельної ділянки в порядку спадкування за заповітом.

Загальне позовне провадження у справі було відкрито ухвалою суду від 06.06.2019 року і підготовче засідання у справі призначено на 15.07.2019 року, яке в подальшому було відкладено. Цією ухвалою суду було витребувано у приватного нотаріуса Великобагачанського районного нотаріального округу Склярової А.В. відомості про те, хто прийняв спадщину (відмовився від прийняття спадщини) та про наявність/відсутність заповіту після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , останнім місцем проживання якого було с. Устивиця Великобагачанського району Полтавської області та чи надходили претензії кредиторів. Витребувати у Великобагачанській державній нотаріальній конторі Полтавської області відомості про те, хто прийняв спадщину (відмовився від прийняття спадщини) та про наявність/відсутність заповіту після смерті ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , останнім місцем проживання якого було м. Полтава та чи надходили претензії кредиторів. Також зробити витяг з Реєстру прав власності на нерухоме майно щодо земельної ділянки, яка розташована в адміністративних межах Устивицької сільської ради Великобагачанського району Полтавської області загальною площею 2,0300 га, кадастровий № 5320285300:00:003:0820.

24.06.2019 року від в. о. завідувача Великобагачанської державної нотаріальної контори, завідувача Новосанжарської державної нотаріальної контори Уманець М.В. надійшла інформація, яка приєднана до матеріалів справи (а.с.а.с.39-46).

24.06.2019 року від приватного нотаріуса Великобагачанського районного нотаріального округу Полтавської області Склярової А.В. надійшла інформація, яка приєднана до матеріалів справи (а.с.а.с.47-56).

16.07.2019 року засобами поштової кореспонденції надійшли письмові пояснення від представника третьої особи Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області Будкіна С.В., які приєднані до матеріалів справи (а.с.а.с.61-63).

Ухвалою Великобагачанського районного суду Полтавської області від 10.09.2019 року підготовче засідання у справі відкладено у зв`язку із залучення до участі у справі в якості третіх осіб ОСОБА_3 та ОСОБА_4 (а.с.а.с.76-77). Даним третім особам направлено копії позовних заяв та відповідної ухвали суду, ці документи отримані 27.09.2019 року та 01.10.2019 року відповідно (а.с.а.с.84,89), письмових пояснень від даних третіх осіб до суду не надходило.

Учасники справи належним чином в порядку ст.ст.128-131 ЦПК України сповіщені про день і час проведення підготовчого засідання у справі, їх неявка не є перешкодою для проведення даного засідання; від представника позивача адвоката Бондаренко О.В. надійшло клопотання про проведення засідання у її відсутність, позовні вимоги стороною позивача підтримуються (а.с.90).

Відповідачем у справі Устивицькою сільською радою до суду відзив не направлявся, даний відповідач належним чином сповіщений про день і час проведення підготовчого засідання у справі.

Третя особа представник ГУ Держгеокадастру в Полтавській області в судове засідання не з`явився, дана третя особа належним чином повідомлена про день та час проведення підготовчого засідання по справі (а.с.87), клопотання про відкладення розгляду справи не надходило.

Від третьої особи ОСОБА_4 надійшла заява про проведення підготовчого засідання у її відсутність, вказала, що документи направить суду для приєднання до матеріалів справи.

Третя особа ОСОБА_3 належним чином сповіщена про день і час проведення підготовчого засідання у справі.

Враховуючи неявку учасників справи, суд проводить дане засідання з урахуванням положень ч.2 ст.247 ЦПК України.

Відповідно до ч.1 ст.189 ЦПК України, завданням підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Коло питань, які вирішуються на підготовчому засіданні визначено положеннями ст.197 ЦПК України.

Відповідно до змісту норм ч.2 ст.197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд, зокрема, у разі необхідності заслуховує уточнення позовних вимог та заперечень проти них та розглядає відповідні заяви; вирішує питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову, якщо ці питання не були вирішені раніше; може роз`яснювати учасникам справи, які обставини входять до предмета доказування, які докази мають бути подані тим чи іншим учасником справи; з`ясовує, чи повідомили сторони про всі обставини справи, які їм відомі; з`ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом чи причини їх неподання; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання, вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше; вирішує питання про призначення експертизи, виклик у судове засідання експертів, свідків, залучення перекладача, спеціаліста; вирішує заяви та клопотання учасників справи; встановлює строки для подання відповіді на відзив та заперечення; встановлює строк для подання пояснень третіми особами та відповіді учасників справи на такі пояснення.

Відповідно до ч.1 ст.200 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

Згідно п.3 ч.2 ст.200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Суд, виконавши положення ст.ст.189,197 ЦПК України, з огляду на здійснення всіх дій, необхідних для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті, вважає за можливе закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст .189,197-200,247,260,261 ЦПК України , суд, -

у х в а л и в :

Підготовче провадження у даній цивільній справі закрити.

Цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , що поданий її представником ОСОБА_2 до Устивицької сільської ради Великобагачанського району Полтавської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору Головне управління Держгеокадастру у Полтавській області, ОСОБА_3 та ОСОБА_4 про встановлення факту, що має юридичне значення та визнання права власності на 1/2 частину земельної ділянки в порядку спадкування за заповітом призначити до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні в залі Великобагачанського районного суду Полтавської області на 10 год. 05.12.2019 року.

Про час і місце судового засідання повідомити учасників справи в порядку ст.ст.128-131 ЦПК України.

Копію даної ухвали направити учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://court.gov.ua/fair/sud1602.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення.

Суддя В.В.Хоролець

СудВеликобагачанський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення08.11.2019
Оприлюднено08.11.2019
Номер документу85475136
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —525/770/19

Рішення від 17.01.2020

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Хоролець В. В.

Рішення від 17.01.2020

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Хоролець В. В.

Ухвала від 08.11.2019

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Хоролець В. В.

Ухвала від 10.09.2019

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Хоролець В. В.

Ухвала від 06.06.2019

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Хоролець В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні