Ухвала
від 11.09.2019 по справі 709/1581/19
ЧОРНОБАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 709/1581/19

1-кс/709/458/19

У Х В А Л А

про дозвіл на огляд

11 вересня 2019 року смт. Чорнобай

Слідчий суддя Чорнобаївського районного суду Черкаської області - ОСОБА_1 , за участі секретаря судового засідання - ОСОБА_2 , слідчого СВ Чорнобаївського ВП Золотоніського ВП ГУНП в Черкаській області - ОСОБА_3 , розглянувши клопотання про проведення огляду житла або іншого володіння особи, -

в с т а н о в и в:

Слідчий СВЧорнобаївського ВПЗолотоніського ВПГУНП вЧеркаській області ОСОБА_3 звернулася досуду з клопотанням про проведення огляду житла або іншого володіння особи.

В обґрунтуванняклопотання зазначалося,що в ході досудового розслідування встановлено, що 2 вересня 2019 року на полі № 104, яке перебуває в оренді СТОВ "Лящівка"

(місцезнаходження: вул. Миру, 19-А, с. Лящівка, Чорнобаївський район, Черкаська область, код ЄДРПОУ 03793567) та розташоване між селами Лящівка і Степове Чорнобаївського району Черкаської області, із зернозбиралього комбайну "CASE 2388" (д.н.з. НОМЕР_1 ), умисно, таємно, з корисливих мотивів, здійснено крадіжку зерна соняшника, чим завдано збитків СТОВ "Лящівка".

За данимфактом 3вересня 2019року розпочатокримінальне провадження,яке внесенедо Єдиногореєстру досудовихрозслідувань за№ 12019250280000355за ознакамикримінального правопорушення,передбаченогоч. 1 ст. 185 КК України.

2 вересня 2019 року виїздом слідчо-оперативної групи на місце пригоди проведено огляд поля № 104, розташованого між селами Лящівка і Степове Чорнобаївського району Черкаської області, на якому знаходився вказаний зернозбиральний комбайн, що перебуває у власності СТОВ "Лящівка", у бункері якого знаходилося насіння соняшнику вагою близько

2 т. На ґрунтовій дорозі, що знаходиться з лівої сторони поля, знаходились два автомобілі, а саме марки "Fiat Doblo" (д.н.з. НОМЕР_2 ), що перебуває у власності ОСОБА_4 , в салоні якого, а саме в багажному відділенні, знаходився один поліетиленовий мішок з насінням соняшнику, та марки "Богдан 211010" (д.н.з. НОМЕР_3 ), що перебуває у власності ОСОБА_5 , в салоні якого, а саме на задньому сидінні, знаходились три поліетиленові мішки з насінням соняшнику. Крім того, в лісополосі між автомобілями знаходилось ще три поліетиленові мішки з насінням соняшнику.

Проникнення слідчого до володіння, а саме зернозбирального комбайну "CASE 2388" (д.н.з. НОМЕР_1 ) та автомобілів марки "Fiat Doblo" (д.н.з. НОМЕР_2 ) і "Богдан 211010" (д.н.з. НОМЕР_3 ) до постановлення відповідної ухвали слідчого судді зумовлено невідкладністю обставин виявлення кримінального правопорушення, фіксування слідів кримінального правопорушення, безпосереднім вилученням предметів, що матимуть значення в кримінальному провадженні.

До клопотання додано витяг з ЄРДР щодо кримінального провадження

№ 12019250280000355 від 3 вересня 2019 року, копію рапорту помічника чергового СРПП

№ 2 Чорнобаївського ВП Золотоніського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_6 від

3 вересня 2019 року, копії заяв ОСОБА_7 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 від 2 вересня

2019 року, копію протоколу огляду місця події від 2 вересня 2019 року, копії письмових пояснень ОСОБА_8 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 від 2 вересня 2019 року.

У судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 підтримала подане клопотання, просила задовольнити з підстав, викладених у ньому.

Відповідно до приписів ч. 2 ст. 30 Конституції України не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду.

Згідно з ч. 1 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених ч. 3 цієї статті.

Під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи (ч. 2 ст. 233 КПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 237 КПК України з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Частинами 2, 7 цієї ж статті Кодексу встановлено, що огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи. При огляді слідчий, прокурор або за їх дорученням залучений спеціаліст має право проводити вимірювання, фотографування, звуко- чи відеозапис, складати плани і схеми, виготовляти графічні зображення оглянутого місця чи окремих речей, виготовляти відбитки та зліпки, оглядати і вилучати речі і документи, які мають значення для кримінального провадження. Предмети, які вилучені законом з обігу, підлягають вилученню незалежно від їх відношення до кримінального провадження. Вилучені речі та документи, що не відносяться до предметів, які вилучені законом з обігу, вважаються тимчасово вилученим майном.

Згідно з ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Заслухавши поясненняслідчого СВЧорнобаївського ВПЗолотоніського ВПГУНП вЧеркаській області ОСОБА_3 ,дослідивши матеріаликлопотання,слідчий суддявважає,що огляд вказаних транспортних засобів проведений без ухвали слідчого судді у зв`язку з невідкладністю виявлення кримінального правопорушення, необхідністю фіксування його слідів та безпосереднього вилучення предметів, що матимуть значення в кримінальному провадженні. Враховуючи, що іншим способом неможливо було одержати фактичні дані про вчинення кримінального правопорушення, беручи до уваги добровільну згоду ОСОБА_7 (директор СТОВ "Лящівка"), ОСОБА_4 , ОСОБА_5 на проведення огляду, про що свідчать їх заяви (а.с. 4-6), вказане клопотання є обґрунтованим та підлягає до задоволення.

На підставі викладеного вище, керуючись ст.ст. 233-235, 237, 369-372 КПК України, слідчий суддя -

у х в а л и в:

Клопотання слідчого СВ Чорнобаївського ВП Золотоніського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 про проведення огляду житла або іншого володіння особи - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення огляду зернозбирального комбайну "CASE 2388"

(д.н.з. НОМЕР_1 ), що на праві власності належить СТОВ "Лящівка" (місцезнаходження:

вул. Миру, 19-А, с. Лящівка, Чорнобаївський район, Черкаська область, код ЄДРПОУ 03793567), та автомобілів марки "Fiat Doblo" (д.н.з. НОМЕР_2 ), що на праві власності належить ОСОБА_4 , і марки "Богдан 211010" (д.н.з. НОМЕР_3 ), що на праві власності належить ОСОБА_5 , проведеного 2 вересня 2019 року.

Ухвала набирає законної сили негайно та оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудЧорнобаївський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення11.09.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу84165810
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Крадіжка

Судовий реєстр по справі —709/1581/19

Ухвала від 19.09.2019

Кримінальне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Чубай В. В.

Ухвала від 11.09.2019

Кримінальне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Чубай В. В.

Ухвала від 11.09.2019

Кримінальне

Чорнобаївський районний суд Черкаської області

Чубай В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні