Ухвала
від 12.09.2019 по справі 907/545/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

"12" вересня 2019 р. м. Ужгород Справа № 907/545/19

Суддя Господарського суду Закарпатської області Андрейчук Л.В. , розглянувши матеріали

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Паливторг , м.Львів

до відповідача відділу освіти Воловецької районної державної адміністрації, смт. Воловець

про стягнення 41907,16грн.

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю Паливторг звернулося до суду з позовом, яким просить стягнути з відповідача - відділу освіти Воловецької районної державної адміністрації, заборгованість за поставлений на виконання Договору на постачання природного газу №51 від 25.03.2019 року товар, за квітень 2019 року в розмірі 41907,16 грн. Позов заявлено з посиланням на статті 526, 530 Цивільного кодексу України, ст. 193 Господарського кодексу України.

Позовна заява відповідає вимогам ст. ст. 162-164 Господарського процесуального кодексу України.

Підстав для відмови у відкритті провадження у справі або для повернення позовної заяви чи залишення позовної заяви без руху з наданих суду матеріалів не вбачається.

Клопотання про розгляд справи в порядку спрощеного провадження позивачем не заявлено.

Таким чином, позовна заява підлягає прийняттю судом до розгляду в порядку загального позовного провадження.

Разом з позовною заявою позивачем подана заява про участь представника товариства в засіданнях суду в режимі відеоконференції, проведення якої просить Господарському суду Львівської області.

Відповідно до ст. 197 ГПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності в суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції у приміщенні суду, визначеному судом. У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Розглянувши подане клопотання, перевіривши офіційну інформацію стосовно впровадження системи відеоконференцзв`язку в зазначеному заявником суді, суд дійшов висновку, що таке підлягає до задоволення.

Таким чином, Господарський суд Закарпатської області доручає проведення судового засідання по справі №907/545/19 в режимі відеоконференції Господарському суду Львівської області (79000, м. Львів, вул. Личаківська, 128).

Керуючись ст. ст. 12, 162, 176, 197, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання призначити на 03 жовтня 2019 р. на 14:30 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Закарпатської області за адресою: м. Ужгород, вул. Коцюбинського, 2а, зал судових засідань №3 у режимі відеоконференції.

Доручити проведення відеоконференції Господарському суду Львівської області (79000, м. Львів, вул. Личаківська, 128).

4. Встановити відповідачу строк у п`ятнадцять днів з дня вручення цієї ухвали для подання відзиву на позов із урахуванням вимог ст. 165 ГПК України. Докази направлення позивачу відзиву надати суду.

5. Запропонувати позивачу у строк до п`яти днів з дня отримання відзиву надати суду відповідь на відзив, оформлену відповідно до вимог ст. 166 ГПК України. Докази направлення відповідачу відповіді на відзив надати суду.

6. При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст. 60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.

Звернути увагу сторін на те, що відповідно до ст.135 Господарського процесуального кодексу України, суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, зокрема, за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - http://court.gov.ua/fair/sud5008/ або http://www.reyestr.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Л.В. Андрейчук

Дата ухвалення рішення12.09.2019
Оприлюднено13.09.2019
Номер документу84185639
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —907/545/19

Судовий наказ від 19.11.2019

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Рішення від 17.10.2019

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 03.10.2019

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 12.09.2019

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні