Ухвала
від 10.09.2019 по справі 916/61/13-г
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

попереднього засідання

"10" вересня 2019 р.м. Одеса Справа № 916/61/13-г

Господарський суд Одеської області у складі судді Найфлейш В.Д.

При секретарі судового засідання Касьяновій А.В.

Розглядаючи у відкритому судовому засіданні справу № 916/61/13-г

за заявою кредитора: Управління Пенсійного фонду України у м. Котовську та Котовському районі Одеської області (66300, Одеська область, м. Котовськ, пр. Котовського 10, код ЄДРПОУ 37574302);

до боржника: Державного підприємства "Дослідне господарство „Новоселівське" Селекційно-генетичного інституту - Національного центру насіннєзнавства та сортовивчення" (66360, Одеська область, Котовський район, с. Новоселівка, код ЄДРПОУ 00494611);

про визнання боржника банкрутом

Представники сторін:

від АТ "Одесаобленерго" - Швидкий О.О., довіреність

від ГУ ДФС в Одеській області - Буханов Ю.В., довіреність

арбітражний керуючий - Мачульний О.І., посвідчення

від ГУ Пенсійного фонду України в Одеській області - Бикова Ю.А., довіреність

від прокуратури - Коломійчук І.О., посвідчення

від Відділу з питань банкрутства ГТУ юстиції в Одеській області - Волков Д.О., довіреність

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 08.01.2013р. порушено провадження по справі № 916/61/13-г про визнання банкрутом ДП „ДГ „Новоселівське" СГІ - НЦНС" та введено мораторій на задоволення вимог кредиторів; залучено у якості учасника провадження у справі про банкрутство Національну академію аграрних наук України, як орган по управлінню державним майном закріпленим за господарством.

Ухвалою підготовчого засідання Господарського суду Одеської області від 03.04.2013р. введено процедуру розпорядження майном боржника ДП „ДГ „Новоселівське" СГІ - НЦНС"; розпорядником майна ДП „ДГ „Новоселівське" СГІ - НЦНС" призначено арбітражного керуючого Панова Андрія Борисовича.

Ухвалою попереднього засідання Господарського суду Одеської області від 10.07.2013р. затверджено поданий розпорядником майна боржника реєстр визнаних судом грошових вимог конкурсних кредиторів до ДП „ДГ „Новоселівське" СГІ - НЦНС".

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 18.09.2013р. припинено процедуру розпорядження майном ДП „ДГ „Новоселівське" СГІ - НЦНС" та повноваження розпорядника майном боржника арбітражного керуючого Панова Андрія Борисовича; введено процедуру санації ДП „ДГ „Новоселівське" СГІ - НЦНС"; керуючим санацією ДП „ДГ „Новоселівське" СГІ - НЦНС" призначено арбітражного керуючого Панова Андрія Борисовича.

Постановою Господарського суду Одеської області від 18.03.2015р. припинено процедуру санації ДП „ДГ „Новоселівське" СГІ - НЦНС" по справі №916/61/13-г; припинено повноваження керуючого санацією ДП „ДГ „Новоселівське" СГІ - НЦНС" арбітражного керуючого Шаргало Романа Вікторовича; визнано банкрутом ДП „ДГ „Новоселівське" СГІ - НЦНС"; відкрито ліквідаційну процедуру відносно ДП „ДГ „Новоселівське" СГІ - НЦНС"; ліквідатором ДП „ДГ „Новоселівське" СГІ - НЦНС" призначено арбітражного керуючого Шаргало Романа Вікторовича.

Відповідно до протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 06.04.2016 року справу № 916/61/13-г передано на розгляд судді Найфлейша В.Д.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 13.04.2016р. прийнято справу № 916/61/13-г до свого провадження суддею Найфлейш В.Д.

Ухвалою від 03.05.2018р. визнано ПП Форсаж-1 (02002, м. Київ, вул. Марини Раскової, буд. 11, код ЄДРПОУ 37117708) кредитором Державного підприємства "Дослідне господарство „Новоселівське" Селекційно-генетичного інституту - Національного центру насіннєзнавства та сортовивчення" (66360, Одеська область, Котовський район, с. Новоселівка, код ЄДРПОУ 00494611) з грошовими вимогами у розмірі 295593,00 грн.; визнано ФОП Аврамчук В.А. (АДРЕСА_9, код НОМЕР_1 ) кредитором Державного підприємства "Дослідне господарство „Новоселівське" Селекційно-генетичного інституту - Національного центру насіннєзнавства та сортовивчення" (66360, Одеська область, Котовський район, с. Новоселівка, код ЄДРПОУ 00494611) з грошовими вимогами у розмірі 339600,00 грн.; визнано ФОП Гуцалюк І.В. ( АДРЕСА_10, код НОМЕР_2 ) кредитором Державного підприємства "Дослідне господарство „Новоселівське" Селекційно-генетичного інституту - Національного центру насіннєзнавства та сортовивчення" (66360, Одеська область, Котовський район, с. Новоселівка, код ЄДРПОУ 00494611) з грошовими вимогами у розмірі 127000,00 грн.; визнано Подільську ОДПІ ГУ ДФС в Одеській області (67900, Одеська область, м. Подільськ, вул. Мельниченка, буд. 126, код ЄДРПОУ 39487903) кредитором Державного підприємства "Дослідне господарство „Новоселівське" Селекційно-генетичного інституту - Національного центру насіннєзнавства та сортовивчення" (66360, Одеська область, Котовський район, с. Новоселівка, код ЄДРПОУ 00494611) з грошовими вимогами у розмірі 1 152 199, 52 грн.; визнано Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в Одеській області (65014, м. Одеса, Лідерсівський бульвар, 3б, код ЄДРПОУ 41322052) кредитором Державного підприємства "Дослідне господарство „Новоселівське" Селекційно-генетичного інституту - Національного центру насіннєзнавства та сортовивчення" (66360, Одеська область, Котовський район, с. Новоселівка, код ЄДРПОУ 00494611) з грошовими вимогами у розмірі 64400,90 грн.; визнано Подільське об`єднане управління Пенсійного Фонду України Одеської області (66300, Одеська область, м. Подільськ, вул. Шкільна, 2б, код ЄДРПОУ 40386424) кредитором Державного підприємства "Дослідне господарство „Новоселівське" Селекційно-генетичного інституту - Національного центру насіннєзнавства та сортовивчення" (66360, Одеська область, Котовський район, с. Новоселівка, код ЄДРПОУ 00494611) з грошовими вимогами у розмірі 109 931, 05 грн.

05.08.2019р. арбітражним керуючим Мачульним О.І. до Господарського суду Одеської області надано на затвердження реєстр вимог кредиторів станом на 30.07.2019р., до якого внесено визнаних судом кредиторів з зазначенням черговості задоволення.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 25 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" попереднє засідання господарського суду проводиться не пізніше двох місяців та десяти днів, а у разі великої кількості кредиторів - не пізніше трьох місяців після проведення підготовчого засідання суду. Про попереднє засідання суду повідомляються сторони, а також інші учасники провадження у справі про банкрутство, визнані такими відповідно до цього Закону. Обов`язок щодо такого повідомлення суд може покласти на розпорядника майна або боржника У попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, у тому числі щодо яких були заперечення боржника і які не були внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, а також ті, що визнані боржником та внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, і вирішує питання про його затвердження.

Згідно ч. 8 ст. 23 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" розпорядник майна зобов`язаний окремо внести до реєстру вимоги кредиторів, які забезпечені заставою майна боржника, згідно з їхніми заявами, а за їх відсутності - згідно з даними обліку боржника, а також внести окремо до реєстру відомості про майно боржника, яке є предметом застави згідно з державним реєстром застав. Вимоги конкурсних кредиторів, визнані боржником або господарським судом, вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів. Розпорядник майна зобов`язаний окремо внести до реєстру відомості про вимоги щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також про вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров`ю громадян, згідно із заявами таких кредиторів та/або даними обліку боржника.

Відповідно до абзацу шостого пункту 29 інформаційного листа Вищого господарського суду України від 28.03.2019р. №01-06/606/2013 розгляд грошових вимог кредиторів у ліквідаційній процедурі здійснюється господарським судом в тому ж порядку, що і грошових вимог, заявлених на підставі статті 23 Закону. За результатами розгляду грошових вимог кредиторів господарський суд заново затверджує реєстр вимог кредиторів (з урахуванням визнаних конкурсних вимог) та зобов`язує ліквідатора сформувати представницькі органи кредиторів (збори кредиторів та комітет кредиторів) у порядку, передбаченому статтею 26 Закону. Подальший рух справи в ліквідаційній процедурі має відбуватися тільки за участю новостворених представницьких органів кредиторів. Зокрема, це стосується переходу з ліквідаційної процедури до процедури санації або затвердження мирової угоди, прийняття рішення щодо реалізації активів банкрута, надання оцінки діяльності ліквідатора, затвердження звіту ліквідатора.

Законом обмежено строк подання заяв кредиторів, грошові вимоги яких виникли під час проведення процедур банкрутства, двома місяцями з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Такі грошові вимоги включаються до четвертої черги, за винятком грошових вимог, черговість задоволення яких визначена Законом (забезпечені вимоги; вимоги щодо виплати заробітної плати; вимоги щодо сплати податків і зборів (обов`язкових платежів) тощо) та грошових вимог, що становлять штрафні санкції, які підлягають включенню у відповідну чергу.

Представники сторін в судовому засіданні заперечень щодо наданого реєстру вимог кредиторів не надали та просили суд затвердити вказаний реєстр.

Розглянувши реєстр вимог кредиторів, враховуючи відсутність заперечень кредиторів на нього, суд встановив, що реєстр складений у відповідності до положень ст. 25 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", містить відомості щодо всіх визнаних судом кредиторів, розміри їх вимог за грошовими зобов`язаннями з зазначенням черговості задоволення кожної вимоги, тому суд вважає за необхідне затвердити поданий розпорядником майна боржника реєстр вимог кредиторів.

Керуючись ч.8 ст.23, ст. ст. 25, 26, ч. 1 ст. 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 81, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Затвердити реєстр вимог кредиторів Державного підприємства "Дослідне господарство „Новоселівське" Селекційно-генетичного інституту - Національного центру насіннєзнавства та сортовивчення" в наступних розмірах вимог до боржника з вказівкою черговості їх задоволення:

I черга:

Товариство з обмеженою відповідальністю „БОРЗНА АГРО" - 1 147, 00 грн. - судові витрати;

Фізична особа-підприємець Гуцалюк Ігор Вікторович - 1 218,00 грн. - судові витрати;

Фізична особа-підприємець Аврамчук Валентин Андрійович - 1 218,00 грн. - судові витрати;

Приватне підприємство „ФОРСАЖ-1" - 1 218,00 грн. - судові витрати;

Фізична особа-підприємець Сорока Тетяна Сергіївна - 1 218,00 грн. - судові витрати;

Арбітражний керуючий Шаргало Роман Вікторович - 392 147,42 грн. - основний борг; 1 921,00 грн. - судові витрати;

Акціонерне товариство „Одесаобленерго" - 3 842,00 грн. - судові витрати.

II черга:

Подільське об`єднане управління Пенсійного фонду України Одеської області - 671 156,84 грн. - основний борг;

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Одеській області - 64 400,90 грн. - основний борг.

IV черга:

Товариство з обмеженою відповідальністю „БОРЗНА АГРО" - 1 057 215,13 грн. - основний борг;

Приватне підприємство „ФОРСАЖ-1" - 295 593,00 грн. - основний борг;

Фізична особа-підприємець Сорока Тетяна Сергіївна - 187 180,00 грн. - основний борг;

VI черга:

Подільське об`єднане управління Пенсійного фонду України Одеської області - 65 454,53 грн. - неустойка;

Головне управління ДФС в Одеській області - 893 436,16 грн. - основний борг; 258 763,42 грн. - неустойка;

Фізична особа-підприємець Гуцалюк Ігор Вікторович - 127 000,00 грн. - основний борг;

Фізична особа-підприємець Аврамчук Валентин Андрійович - 339 600,00 грн. - основний борг;

Фізична особа-підприємець Сорока Тетяна Сергіївна - 46 692,40 грн. - неустойка;

Акціонерне товариство „Одесаобленерго" - 13 477,27 грн. - основний борг.

2. Особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі, згідно п. 4 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

4. Вважати цю ухвалу такою, що є підставою для визначення кількості голосів, які належать кожному конкурсному кредитору під час прийняття рішення на зборах (комітеті) кредиторів, згідно ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

5. Зобов`язати ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Мачульного О.І. організувати проведення зборів кредиторів.

6. Відкласти розгляд справи на "22" жовтня 2019 р. о 14:00 год.

Засідання суду відбудеться у приміщенні господарського суду (м. Одеса, пр-т Шевченка,29) зал судових засідань № 2 (1 поверх) тел. 307-990.

7. Зобов`язати ліквідатора надати звіт про хід ліквідаційної процедури з підтверджуючими доказами.

8 . Зобов`язати Селекційно-генетичний інститут НУНС Одеської області надати інформацію щодо розгляду листа ліквідатора від 28.08.2019р. щодо погодження переліку ліквідаційної маси.

9. Копію ухвали надіслати: ліквідатору Мачульному О.І. ( АДРЕСА_4 ), прокурору Одеської області (м. Одеса, вул. Пушкінська, 3), Чоботок В.К. ( АДРЕСА_5 ), Подільське об`єднане управління ПФУ Одеської області (66300, Одеська область, м. Подільськ, вул. Шкільна, 2б), ФОП Сорока Т.С. ( АДРЕСА_6 ), ГУ ДФС в Одеській області (65044, м. Одеса, вул. Семінарська, 5), Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в Одеській області (65014, м. Одеса, Лідерсівський бульвар, 3б), Селекційно-генетичному інституту НУНС Одеської області (65036, Одеська область, Овідіопольська дорога, 3), АТ Одесаобленерго (65031, м. Одеса, вул. Боровського, 28б), ТОВ „БОРЗНА АГРО" (вул.Циганівка,буд.27, Нова Басань, Чернігівська область, 17461), ФОП Гуцалюк І.В. ( АДРЕСА_7 ), ФОП Аврамчук В.А. ( АДРЕСА_8 ), ПП „ФОРСАЖ-1" (вул.Марини Раскової,буд.11, Київ, 02002), арбітражному керуючому Шаргало Р.В. (02034, м. Київ, а/с 21).

Повний текст ухвали складено та підписано 13.09.2019р. на підставі ст. 233 ГПК України.

Інформацію по справі, що розглядається, можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://od.arbitr.gov.ua

Ухвала набрала законної сили негайно після оголошення згідно ст. 235 ГПК України та може бути оскаржена в апеляційному порядку до Південно-західного апеляційного господарського суду через Господарський суд Одеської області шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів згідно ст. 256 ГПК України.

Суддя В.Д. Найфлейш

Дата ухвалення рішення10.09.2019
Оприлюднено13.09.2019
Номер документу84214142
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання боржника банкрутом

Судовий реєстр по справі —916/61/13-г

Ухвала від 07.10.2021

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 07.09.2021

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 30.08.2021

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 30.06.2021

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Постанова від 20.10.2020

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Васьковський О.В.

Ухвала від 18.08.2020

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Васьковський О.В.

Ухвала від 05.08.2020

Господарське

Господарський суд Одеської області

Антощук С.І.

Ухвала від 29.07.2020

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Васьковський О.В.

Ухвала від 07.07.2020

Господарське

Господарський суд Одеської області

Антощук С.І.

Постанова від 15.06.2020

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Богатир К.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні