Ухвала
від 13.09.2019 по справі 127/25293/19
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 127/25293/19

Провадження № 2/127/3597/19

13.09.2019

У Х В А Л А

13.09.2019 року суддя Вінницького міського суду Вінницької області Федчишен С.А., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до ПАТ Вінницький Універмаг , за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору ООСББ Амосова - 9 , комунального підприємства Вінницьке міське бюро технічної інвентаризації про визнання права власності на житлове приміщення за набувальною давністю, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 , ОСОБА_2 звернулися в суд з позовом до ПАТ Вінницький Універмаг , за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору ООСББ Амосова - 9 , комунального підприємства Вінницьке міське бюро технічної інвентаризації про визнання права власності на житлове приміщення за набувальною давністю.

Дослідивши позовну заяву та додані до неї матеріали суд дійшов висновку про необхідність залишення її без руху, з огляду на таке.

Позивачами надано квитанції про сплату судового збору, а саме: ОСОБА_1 сплатила - 768,40грн. та ОСОБА_2 - 468,40грн. та вказали ціну позову в розмірі 28760грн., виходячи із інвентаризаційної вартості предмета спору.

Однак вона згідно п. 2 ч. 1 ст. 176 ЦПК України, ціна позову визначається у позовах про визнання права власності на майно - вартістю майна.

Механізм проведення оцінки нерухомого та рухомого майна для цілей обчислення державного мита та інших обов`язкових платежів визначений постановою КМУ Про проведення оцінки для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов`язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства від 21.08.2014року № 358.

У відповідності до п. п. 1 п. 1 вказаної вище постанови оціночною вартістю для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов`язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства (далі - оподаткування), є ринкова вартість, розрахована відповідно до національних стандартів та інших нормативно-правових актів з питань оцінки майна і майнових прав.

Також, згідно вимог постановою КМУ Про проведення оцінки для цілей оподаткування та нарахування і сплати інших обов`язкових платежів, які справляються відповідно до законодавства від 21.08.2014року № 358, оцінка об`єкта для цілей оподаткування здійснюється суб`єктами оціночної діяльності, які відповідають вимогам, установленим ЗУ Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні , у складі яких працює хоча б один оцінювач, який отримав кваліфікаційне свідоцтво оцінювача відповідно до вимог ЗУ Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні хоча б за однією із спеціалізацій у межах напряму 1 Оцінка об`єктів у матеріальній формі і напряму 2 Оцінка цілісних майнових комплексів, паїв, цінних паперів, майнових прав та нематеріальних активів, у тому числі прав на об`єкти інтелектуальної власності.

У випадках подання позовної заяви кількома позивачами до одного або кількох відповідачів судовий збір обчислюється із загальної суми позову і сплачується кожним позивачем пропорційно до заявлених кожним із них вимог окремим платіжним документом (ч.6 ст. 6 ЗУ Про судовий збір ).

Враховуючи викладене, суд вважає що даний позов підлягає оплаті відповідно до підпункту 2 п. 1 ч.1 ст. 4 ЗУ Про судовий збір - за подання до суду позовної заяви майнового характеру, яка подана фізичною особою або фізичною особою підприємцем сплачується судовий збір в розмірі 1 відсотка ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

З викладеного вбачається, що кожним позивачем, пропорційно до заявлених кожним із них вимог, окремим платіжним документом необхідно сплатити судовий збір за вимогу майнового характеру в розмірі 1% від вартості квартири АДРЕСА_1 , яку визначити на підставі звіту про оцінку майна, який відповідатиме вимогам ЗУ Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність .

Відповідно до ч.1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 185, 260, 261, 353 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до ПАТ Вінницький Універмаг , за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору ООСББ Амосова - 9 , комунального підприємства Вінницьке міське бюро технічної інвентаризації про визнання права власності на житлове приміщення за набувальною давністю - залишити без руху та надати позивачам п`ятиденний строк з дня отримання даної ухвали суду, для усунення недоліків.

Роз`яснити позивачу, що в разі якщо у вказаний строк недоліки позовної заяви не будуть усунуті, позовна заява вважається неподаною і повертається позивачам.

Копію ухвали надіслати позивачам.

Учасник справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua/.

Ухвала суду остаточна і оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудВінницький міський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення13.09.2019
Оприлюднено13.09.2019
Номер документу84215822
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —127/25293/19

Рішення від 28.01.2020

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Федчишен С. А.

Ухвала від 13.11.2019

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Федчишен С. А.

Ухвала від 26.09.2019

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Федчишен С. А.

Ухвала від 13.09.2019

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Федчишен С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні