Ухвала
від 13.09.2019 по справі 455/897/19
СТАРОСАМБІРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 455/897/19

Провадження № 2/455/555/2019

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

13 вересня 2019 року м.Старий Самбір

Суддя Старосамбірського районного суду Львівської області Ніточко Л.Й.,

розглянувши цивільну справу №455/897/19 за позовною заявою

заступника керівника Самбірської місцевої прокуратури Львівської області, юридична адреса: м. Старий Самбір, вул. Л.Галицького, будинок №94 а , Старосамбірського району Львівської області, поштовий індекс 82000,

в інтересах держави в особі:

Старосамбірської районної ради Львівської області, юридична адреса: м. Старий Самбір, вулиця Л.Галицького, будинок №40, Старосамбірського району Львівської області, поштовий індекс 82000, код ЄДРПОУ 22421593,

Комунального некомерційного підприємства Старосамбірської районної ради Добромильська районна лікарня , юридична адреса: м. Добромиль, вулиця Міцкевича, будинок №17, Старосамбірського району Львівської області, поштовий індекс 82042, код ЄДРПОУ 20765006,

до ОСОБА_1 , жителя АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1 ,

про відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням,

В С Т А Н О В И В:

01.07.2019 року заступник керівника Самбірської місцевої прокуратури Львівської області в інтересах держави в особі: Старосамбірської районної ради Львівської області, Комунального некомерційного підприємства Старосамбірської районної ради Добромильська районна лікарня , звернувся до суду з позовною заявою до ОСОБА_1 про відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, посилаючись на те, що ухвалою Самбірського міськрайонного суду від 06.03.2019 року, яка набрала законної сили 14.03.2019 року, ОСОБА_1 звільнено від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 286 КК України на підставі ст. 45 КК України, тобто у зв`язку з дійовим каяттям, а кримінальне провадження закрито.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 14 серпня 2018 року, приблизно о 14 годині 10 хвилин, водій ОСОБА_1 , керуючи автомобілем марки ВАЗ - 2103 , реєстраційний номерний знак НОМЕР_2 , та рухаючись по автодорозі КПП Смільниця - м. Старий Самбір по вулиці Хирівська, поблизу будинку №113 в с. Буньковичі Старосамбірського району Львівської області, будучи зобов`язаним у відповідності до вимог Правил дорожнього руху знати й дотримуватися їх вимог, в їх порушення проявив неуважність до дорожньої обстановки та її зміни, на ділянці дороги із двостороннім рухом, яка має по одній смузі для руху у кожному напрямку, перевищуючи допустиму швидкість руху, не урахував дорожню обстановку і маючи об`єктивну можливість уникнути наїзду шляхом дотримання безпечного інтервалу, внаслідок чого вчинив наїзд на велосипедиста ОСОБА_2 , яка рухалася в попутному напрямку по правій смузі автодороги.

Вищевказані порушення правил дорожнього руху водієм ОСОБА_1 перебувають у причинно-наслідковому зв`язку з настанням дорожньо - транспортної пригоди, в результаті якої ОСОБА_2 отримала тілесні ушкодження у вигляді відриву фрагмента дистального епіфізу правої малогомілкової кістки, саден та синців у різних частинах тіла, які відносяться до середньої тяжкості тілесного ушкодження та внаслідок даної ДТП перебувала на стаціонарному лікуванні в комунальному некомерційному підприємстві Старосамбірської районної ради Добромильська районна лікарня . Як вбачається з листа Комунального некомерційного підприємства Старосамбірської районної ради Добромильська районна лікарня від 28.12.2018 року №131 ОСОБА_2 перебувала на стаціонарному лікуванні у хірургічному відділенні КНП СРР Добромильська РЛ з 14.08.2018 року по 23.08.2018 року.

Вартість перебування на стаціонарному лікуванні за період з 31.08.2018 року по 03.09.2018 року становить 7229.00 гривень.

Просить стягнути з ОСОБА_1 на користь держави в особі Старосамбірської районної ради до місцевого бюджету Старосамбірської районної ради, на рахунок № НОМЕР_3 , відкритий в УДКСУ у Львівській області, МФО 899998, ЗКПО 36766006, код платежу - 240603, шкоду, завдану кримінальним правопорушенням - кошти в сумі 7229 гривень 00 копійок, які були затрачені на лікування потерпілої від кримінального правопорушення. Судовий збір покласти на відповідача.

Позовна заява, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні. Тому позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Відповідно до ч.2 ст.19 ЦПК України цивільне судочинство у порядку позовного провадження здійснюється за правилами загального та спрощеного провадження. Ці правила повинні бути визначені в ухвалі суду про відкриття провадження /п.4 ч.2 ст.187 ЦПК України/.

До позовної заяви долучено клопотання заступника керівника Самбірської місцевої прокуратури Львівської області про розгляд справи в порядку спрощеного провадження.

Відповідно ч.ч.3, 4 ст.274 ЦПК України при вирішенні питання про розгляд справи у порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: ціну позову, значення справи для сторін, обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі; необхідність призначення експертизи, виклик свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи має розгляд справи значний суспільний інтерес. В порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах: що виникають з сімейних відносин, крім спорів про стягнення аліментів та поділ майна подружжя; щодо спадкування, щодо приватизації державного житлового фонду; щодо визнання необґрунтованими активів та їх витребування; в яких ціна позову перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; інші вимоги, об`єднані з вищезазначеними вимогами.

З огляду на обставини справи, предмет та ціну позову дана справа підпадає під ознаки малозначної справи та не віднесена до категорії справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження.

Таким чином, на підставі ч.6 ст.19 ЦПК України зазначений спір є малозначним, а тому відповідно до вимог ст. 274 ЦПК України справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

Керуючись ст. ст. 19, 187, 274-279, 353 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовною заявою заступника керівника Самбірської місцевої прокуратури Львівської області, в інтересах держави в особі:

Старосамбірської районної ради Львівської області, Комунального некомерційного підприємства Старосамбірської районної ради Добромильська районна лікарня до ОСОБА_1 про відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.

Розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження, передбаченого ст.ст.274-279 ЦПК України без повідомленням сторін.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частин третьої п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частин третьої п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ч. 5 ст. 279 ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву (ч. 7 ст. 279 ЦПК України).

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://court.gov.ua/sud1322/.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи за правилами п.п. 15.5 п. 15 Перехідних положень ЦПК України ухвала може бути оскаржена у зв`язку з порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі апеляційної скарги до Львівського апеляційного суду через Старосамбірський районний суд Львівської області.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Л.Й. Ніточко

Дата ухвалення рішення13.09.2019
Оприлюднено15.09.2019
Номер документу84225541
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням

Судовий реєстр по справі —455/897/19

Рішення від 29.10.2019

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Ніточко Л. Й.

Ухвала від 13.09.2019

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Ніточко Л. Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні