Ухвала
від 10.09.2019 по справі 567/799/19
ОСТРОЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 567/799/19

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

10 вересня 2019 року м. Острог

Суддя Острозького районного суду Венгерчук А.О., перевіривши дотримання вимог ст. 128 КПК України, ст.175,177 ЦПК України за позовною заявою ОСОБА_1 (фактичне місце проживання: АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 (фактичне місце проживання: АДРЕСА_2 ), Рівненської дирекції ПАТ Українська пожежно-страхова компанія (місцезнаходження: м.Рівне, вул.Чорновола, буд.70, код ЄДРПОУ 38391566) про відшкодування майнової та моральної шкоди завданої вчиненням кримінального правопорушення,

встановила:

позивач ОСОБА_1 звернулася у кримінальному провадженні по обвинуваченню ОСОБА_2 у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України з цивільним позовом до ОСОБА_2 та Рівненської дирекції ПАТ Українська пожежно-страхова компанія в якому просить стягнути з відповідачів солідарно на її користь 400000 грн. моральної шкоди.

До позовної заяви додано договір про надання правової допомоги, копія позовної заяви з додатками для відповідачів.

Згідно ч.4 ст.128 КПК України, форма та зміст позовної заяви повинні відповідати вимогам, встановленим до позовів, які пред`являються у порядку цивільного судочинства.

При вирішенні питання про прийняття позовної заяви до провадження встановлено, що дана позовна заява не відповідає вимогам ст. 175, 177 ЦПК України.

Як вбачається із п.2 ч.3 ст.175 ЦПК України, позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

В порушеннявказаних вимог,позовна заяване міститьреєстраційного номеруоблікової карткиплатника податків,або номері серіюпаспорта позивача,коду ЄДРПОУпозивача тавідповідача,відомих номерівзасобів зв`язку,офіційної електронноїадреси таадреси електронноїпошти сторін.Разом зтим,позивач незазначає,що таківідомості їйне відомі.

В порушення п.3 ч.3 ст.175 ЦПК України, зазначаючи ціну позову, позивач не зазначила обґрунтований розрахунок сум, що просить стягнути з відповідача.

В порушення п.9 ч.3 ст.175 ЦПК України позивачем не додано до позовної заяви попереднього (орієнтовного) розрахунку сум судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи.

В порушення п.10 ч.3 ст.175 ЦПК України позивачем не додано до позовної заяви підтвердження про те, що нею не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Відповідно до ч.1,2 ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Недоліки позовної заяви позивачу слід усунути протягом десяти днів з дня отримання копії даної ухвали шляхом: зазначення необхідних реквізитів сторін, надання детального обґрунтованого розрахунку сум, що просить стягнути ОСОБА_1 , надання до позовної заяви попереднього (орієнтовного) розрахунку сум судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи, надання до позовної заяви підтвердження про те, що позивачем не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 185, 260, 261, 353 ЦПК України, ст. 128 КПК України, суддя

постановила

залишити без руху позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Рівненської дирекції ПАТ Українська пожежно-страхова компанія про відшкодування майнової та моральної шкоди завданої вчиненням кримінального правопорушення.

Надати ОСОБА_1 строк для усунення недоліків позовної заяви протягом десяти днів з дня отримання копії ухвали.

Роз`яснити позивачу, що в разі якщо у вказаний строк недоліки позовної заяви не будуть усунуті, позовна заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Копію ухвали надіслати позивачу.

Учасник справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя Острозького районного судуВенгерчук А.О.

Дата ухвалення рішення10.09.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу84251562
СудочинствоКримінальне
Сутьвідшкодування майнової та моральної шкоди завданої вчиненням кримінального правопорушення

Судовий реєстр по справі —567/799/19

Вирок від 13.08.2021

Кримінальне

Рівненський апеляційний суд

Полюхович О. І.

Ухвала від 26.04.2021

Кримінальне

Рівненський апеляційний суд

Полюхович О. І.

Ухвала від 20.04.2021

Кримінальне

Рівненський апеляційний суд

Полюхович О. І.

Ухвала від 02.04.2021

Кримінальне

Острозький районний суд Рівненської області

Венгерчук А.О.

Вирок від 05.02.2021

Кримінальне

Острозький районний суд Рівненської області

Венгерчук А.О.

Ухвала від 02.10.2019

Кримінальне

Острозький районний суд Рівненської області

Венгерчук А.О.

Ухвала від 10.09.2019

Кримінальне

Острозький районний суд Рівненської області

Венгерчук А.О.

Ухвала від 02.07.2019

Кримінальне

Острозький районний суд Рівненської області

Венгерчук А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні