Рішення
від 22.12.2009 по справі 2-5823/09
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

справа №2-5823/09

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(заочне)

22 грудня 2009 року Печерський районний суд міста Києва у ск ладі:

головуючого - судді Макаренко Г.В.,

при секретарі - Шалап уді Н.П.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в м. Києві с праву за позовом Комунальног о підприємства по утриманню та експлуатації житлового ф онду «Липкижитлосервіс» до ОСОБА_1 про стягнення заб оргованості, -

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до суду з позовом до відповідача, в як ому просить стягнути з відпо відача, що проживає за адресо ю: АДРЕСА_2 суму заборгова ності за плату на утримання б удинку і прибудинкової терит орії та житлово - комунальн і послуги в розмірі 1865 грн. 71 коп .

Представник позивача, обґр унтовуючи свої позовні вимог и, посилається на те, що позива ч надає різноманітні комуна льні послуги мешканцям жилих будинків та проводить саніт арно - технічне обслуговува ння будинків та прибудинково ї території. Відповідач кори стується комунальними послу гами, при цьому відмовляєтьс я приймати участь в утриманн і будинку та прибудинкової т ериторії, сплачувати за житл ово - комунальні послуги і м ає станом на 1.02.2009 року заборгов аність в сумі 1865 грн. 71 коп. за пе ріод з 1.11.2007 року по 1.01.2009 року вклю чно.

В судовому засіданні предс тавник позивача підтримав по зовні вимоги просив задоволь нити позов.

Відповідач в судове засіда ння не з' явилася, про день т а час розгляду справи була по відомлена належним чином, пр о причини неявки суд не повід омила, заяв про розгляд справ и у її відсутність до суду не н адходило.

За таких обставин, суд вважа є за можливе розглянути спра ву у відсутність відповідача та ухвалити заочне рішення в ідповідно до ст. 224 ЦПК України , оскільки представник позив ача в своїй письмовій заяві, щ о надійшла на адресу суду, не з аперечував проти заочного ро згляду справи.

Вивчивши матеріали справи , суд приходить до висновку, що позовні вимоги підлягають з адоволенню, виходячи з насту пного.

Судом встановлено, що кварт ира АДРЕСА_1 належить на п раві власності відповідачу з гідно договору купівлі - пр одажу.

6.12.1996 року між позивачем та ві дповідачем було укладено дог овір «Про участь у витратах н а утримання будинку та прибу динкової території».

Відповідач не вносить плат ежі по утриманню будинку та п рибудинкової території та пл атежі за спожиті житлово - к омунальні послуги і має стан ом на 1.02.2009 року заборгованості в сумі 1865 грн. 71 коп. за період з 1. 11.2007 року по 1.01.2009 року включно.

Відповідно до ст. 179 ЖК Украї ни користування будинками (к вартирами) державного і гром адського житлового фонду, фо нду житлово-будівельних кооп еративів, а також приватного житлового фонду та їх утрима ння здійснюється з обов'язко вим додержанням вимог Правил користування приміщеннями ж итлових будинків і прибудинк овими територіями.

Відповідно до ч.2 ст. 14 Закон у України «Про житлово-комун альні послуги» ціни/тарифи н а комунальні послуги та посл уги з утримання будинків і сп оруд та прибудинкових терито рій формуються і затверджуют ься органами виконавчої влад и та органами місцевого само врядування відповідно до їх повноважень, визначених зако ном.

Статтею 32 Закону України «П ро житлово-комунальні послуг и» встановлено, що плата за жи тлово-комунальні послуги нар аховується щомісячно; розмір плати за комунальні послуги розраховується виходячи з р озміру затверджених цін/тари фів та показань засобів облі ку або за нормами, затверджен ими в установленому порядку; розмір плати за утримання бу динків і споруд та прибудинк ових територій встановлюєть ся залежно від капітальності , рівня облаштування та благо устрою.

Пунктом 5 частини 3 ста тті 20 Закону України «Про житл ово-комунальні послуги» визн ачено, що споживач зобов' яз аний оплачувати житлово-кому нальні послуги у строки, вста новлені договором або законо м.

Виходячи з вище викладено го, оцінюючи в сукупності под ані докази у справі, суд вважа є, що позовні вимоги підлягаю ть задоволенню, а тому з відпо відача на користь позивача с лід стягнути заборгованість у розмірі 1865 грн. 71коп.

З огляду на те, що позов підл ягає задоволенню, відповідно до ст.88 ЦПК України, з відповід ача на користь позивача підл ягає стягненню судовий збір у розмірі 51,00 гривна та сплачен а сума витрат на інформаційн о технічне забезпечення розг ляду справи у розмірі 30,00 гриве нь.

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст.10, 11, 60, 88, 212, 213, 224 - 226 ЦПК У країни, суд -

В И Р І Ш И В :

Позов Комунального підпр иємства по утриманню та експ луатації житлового фонду «Ли пкижитлосервіс» до ОСОБА_1 про стягнення заборговано сті - задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_1 на кор исть Комунального підприємс тва по утриманню та експлуат ації житлового фонду «Липкиж итлосервіс» заборгов аності по сплаті за утриманн я будинку і прибудинкової те риторії та житлово - комуна льні послуги в сумі 1865, 71 грн.

Стягнути з ОСОБА_1 на кор исть Комунального підприємс тва по утриманню та експлуат ації житлового фонду «Липкиж итлосервіс» судові витрати в розмірі 81, 00 грн.

Заочне рішення може бути п ереглянуте судом, що його ухв алив, за письмовою заявою від повідача. Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом десяти дні в з дня отримання його копії.

Заяву про апеляційне оскар ження рішення суду може бути подано протягом десяти днів з дня проголошення рішення. А пеляційна скарга на рішення суду подається протягом двад цяти днів після подання заяв и про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього под ання заяви про апеляційне ос карження у строк, встановлен ий для подання заяви про апел яційне оскарження. Заява про апеляційне оскарження та ап еляційна скарга подається Ап еляційному суду м. Києва чере з Печерський районний суд м. К иєва.

Суддя

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення22.12.2009
Оприлюднено31.03.2010
Номер документу8428448
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-5823/09

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Пахолюк А. М.

Ухвала від 27.04.2021

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Філюк Т. М.

Рішення від 15.10.2009

Цивільне

Суворовський районний суд м.Херсона

Головко О. В.

Рішення від 21.09.2009

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Сорока К. М.

Рішення від 08.12.2009

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Журба Сергій Олександрович

Рішення від 22.12.2009

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Макаренко Ганна Володимирівна

Рішення від 21.09.2009

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Сорока К.М.

Ухвала від 09.12.2009

Цивільне

Комсомольський районний суд м.Херсона

Гуцалюк Олександр Володмимрович

Ухвала від 14.12.2009

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Лігус Світлана Миколаївна

Ухвала від 12.06.2009

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Федосенко В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні