Ухвала
від 16.09.2019 по справі 508/825/19
МИКОЛАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 508/825/19

Номер рядка звіту 47

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

16.09.2019

16 вересня 2019 року Суддя Миколаївського районного суду Одеської області Парій І.О. розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Реєстраційна служба по Миколаївському району Березівського міжрайонного управління юстиції в Одеській області про скасування запису внесеного до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно; внесення запису про визнання за ОСОБА_1 право власності, у порядку спадкування за заповітом, на Ѕ частину земельної ділянки.

ВСТАНОВИВ:

02 вересня 2019 року до Миколаївського районного суду Одеської області надійшов позовОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Реєстраційна служба по Миколаївському району Березівського міжрайонного управління юстиції в Одеській області про скасування запису внесеного до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно; внесення запису про визнання за ОСОБА_1 право власності, у порядку спадкування за заповітом, на Ѕ частину земельної ділянки.

У відповідності до ст. 4 ЦПК України кожна особа (позивач) має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Відповідно до ст.19 ЦПК України суди розглядають у порядку цивільного судочинства справи, що виникають з цивільних, земельних, трудових, сімейних, житлових та інших правовідносин, крім справ, розгляд яких здійснюється в порядку іншого судочинства.

У відповідності до ч.2 ст. 19 ЦПК України цивільне судочинство у порядку позовного провадження здійснюється за правилами загального та спрощеного провадження.

Відповідно до ст. 274 ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи:

-малозначні справи;

-що виникають з трудових відносин.

У порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Враховуючи положення ст.ст. 19 , 276 ЦПК України вважаю, що справу можливо розглянути за правилами загального позовного провадження.

Позовна заява за змістом і формою відповідає загальним вимогам передбаченим в ст. 183 ЦПК України .

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження не має.

Справа підсудна Миколаївському районному суду Одеської області, а тому позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі і призначити дату час і місце судового засідання, визначивши строк для подання відповідачем відзиву на позов.

Керуючись ст.ст. 19,187 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у цивільній справі за позовною заявоюОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Реєстраційна служба по Миколаївському району Березівського міжрайонного управління юстиції в Одеській області про скасування запису внесеного до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно; внесення запису про визнання за ОСОБА_1 право власності, у порядку спадкування за заповітом, на Ѕ частину земельної ділянки.

Ухвалу про відкриття провадження у справі надіслати позивачу, відповідачу та третій особі. Відповідачу разом із копією ухвали направити копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Встановити, що справа буде розглядатись за правилами загального позовного провадження.

Відповідач в строк 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, має право подати до суду відзив на позов одночасно надіславши копію відзиву з доданими до нього документами позивачу, надавши суду докази такого надіслання.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач заперечення протягом 10 днів з дня їх отримання.

Учасники справи можуть отримати інформацію по даній справі на офіційному вебпорталі судової влади України за веб-адресою: http://mk.od.court.gov.ua/sud1520.

Призначити підготовче судове засідання на 10 годин 40 хвилин 05 листопада 2019 року в приміщенні Миколаївського районного суду Одеської області (Одеська область, Миколаївський район, смт. Миколаївка, вулиця Центральна,3).

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Одеського апеляційного суду у випадку відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності.

Суддя: І.О.Парій

СудМиколаївський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення16.09.2019
Оприлюднено18.09.2019
Номер документу84284892
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —508/825/19

Рішення від 02.12.2020

Цивільне

Миколаївський районний суд Одеської області

Банташ Д. С.

Ухвала від 02.12.2020

Цивільне

Миколаївський районний суд Одеської області

Банташ Д. С.

Рішення від 02.12.2020

Цивільне

Миколаївський районний суд Одеської області

Банташ Д. С.

Ухвала від 02.12.2020

Цивільне

Миколаївський районний суд Одеської області

Банташ Д. С.

Ухвала від 02.11.2020

Цивільне

Миколаївський районний суд Одеської області

Банташ Д. С.

Ухвала від 05.10.2020

Цивільне

Миколаївський районний суд Одеської області

Банташ Д. С.

Ухвала від 18.12.2019

Цивільне

Миколаївський районний суд Одеської області

Парій І. О.

Ухвала від 26.11.2019

Цивільне

Миколаївський районний суд Одеської області

Парій І. О.

Ухвала від 16.09.2019

Цивільне

Миколаївський районний суд Одеської області

Парій І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні