Ухвала
від 16.09.2019 по справі 470/528/19
БЕРЕЗНЕГУВАТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2/470/200/19

Справа № 470/528/19

У Х В А Л А

16 вересня 2019 року смт. Березнегувате

Березнегуватський районний суд Миколаївської області у складі:

головуючого судді Лусти С.А.,

за участю секретаря судового засідання Дячук А.А.,

при розгляді у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження цивільної справи за позовною заявою ОСОБА_1 до Березнегуватського районного центру фінансово-господарського обслуговування закладів та установ освіти про відшкодування моральної шкоди,

В С Т А Н О В И В :

01 липня 2019 року позивач звернувся до Березнегуватського районного суду Миколаївської області з позовом до відповідача про відшкодування моральної шкоди.

В позові зазначив, що між ним та відповідачем виник тривалий спір про незаконне звільнення з посади старшого економіста комунальної установи " Березнегуватський районний центр фінансово-господарського обслуговування закладів та установ освіти " на підставі п.3 ст.40 КЗпП України, який і являвся причиною усих конфліктів. До даного спору привели неправомірні дії посадових та службових осіб органів виконавчої влади при здійснені ними своїх повноважень. Факт неправомірних дій посадових осіб органів виконавчої влади щодо нього підтверджується офіційними документами, а саме рішенням Березнегуватського районного суду Миколаївської області від 11.05.2016 року, апеляційного суду Миколаївської області від 30.06.2016 року, рішенням правоохоронних органів, відповідями органів виконавчої влади. У зв`язку із вчиненням відповідачем по справі протиправних дій, невиконання ним умов трудового договору та безпідставного систематичного порушення його прав, завдано йому моральну шкоду, що підлягає відшкодуванню на підставі діючого законодавства. На підставі зазначеного, просив стягнути з відповідача на його користь моральну шкоду в сумі 9000.00 грн.

08 липня 2019 року ухвалою судді позовну заяву було залишено без руху, оскільки її подано з порушенням ч.4 ст.177 ЦПК України.

15 липня 2019 року позивач усунув недоліки позовної заяви і ухвалою судді від 16 липня 2019 року було відкрито в порядку спрощеного позовного провадження справу за даним позовом та призначено справу до розгляду на 16 вересня 2019 року на 11 годину.

В судове засідання позивач направив заяву про розгляд справи за його відсутності та підтримання позовних вимог. (а.с.29).

Представник відповідача Березнегуватського районного центру фінансово-господарського обслуговування закладів та установ освіти направив до суду заяву про розгляд справи за його відсутності та не заперечення проти задоволення позовних вимог позивача. (а.с.30).

Частина 1 ст.53 ЦПК України передбачає, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Згідно ч.3 ст.53 зазначеного Кодексу, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

На підставі зазначеного, враховуючи, що розгляд даної справи, без залучення в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_2 може порушити її права, суд вважає за необхідне залучити її в якості третьої особи.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.53, 260, 261 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Залучити до участі у справі за за позовною заявою ОСОБА_1 до Березнегуватського районного центру фінансово-господарського обслуговування закладів та установ освіти про відшкодування моральної шкоди, в якості заінтересованої особи ОСОБА_2 , яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Роз`яснити заінтересованій особі, що вона має права та обов`язки, визначені у статтях 43 та 49 цього Кодексу.

Розгляд даної справи відкласти до 11 години 23 жовтня 2019 року.

Про час і місце судового засідання повідомити сторони у справі та направити їм копію даної ухвали, а заінтересованій особі одночасно направити копію заяви.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на неї включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя С.А.Луста

СудБерезнегуватський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення16.09.2019
Оприлюднено18.09.2019
Номер документу84286420
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —470/528/19

Рішення від 23.10.2019

Цивільне

Березнегуватський районний суд Миколаївської області

Луста С. А.

Рішення від 23.10.2019

Цивільне

Березнегуватський районний суд Миколаївської області

Луста С. А.

Ухвала від 16.09.2019

Цивільне

Березнегуватський районний суд Миколаївської області

Луста С. А.

Ухвала від 16.07.2019

Цивільне

Березнегуватський районний суд Миколаївської області

Луста С. А.

Ухвала від 08.07.2019

Цивільне

Березнегуватський районний суд Миколаївської області

Луста С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні