Ухвала
від 16.09.2019 по справі 229/5261/19
ДРУЖКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 229/5261/19

Номер провадження 2/229/1170/2019

У Х В А Л А

про відкриття провадження по цивільній справі

16 вересня 2019 року м. Дружківка

Дружківський міський суд Донецької області в особі судді Гонтар А. Л., роз-глянувши позовну заяву Органу опіки та піклування Ясинуватської районної державної адміністрації, адреса: Донецька обл. Ясинуватський район смт. Очеретине, вул. Первомайська, 12, до ОСОБА_1 адреса: АДРЕСА_1 , про позбавлення батьківських прав, -

В С Т А Н О В И В:

09 вересня 2019 року позивач звернувся до Дружківського міського суду з позовом до відповідача про позбавлення батьківських прав.

Позовна заява подана з додержанням вимог статтей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду. Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Таким чином, дану позовну заяву слід прийняти до розгляду, відкрити провадження у справі за правилами загального позовного провадження та призначити дату, час і місце підготовчого судового засідання, визначивши строк для подання відповідачем відзиву на позов.

Керуючись ст. ст. 19,187-192, 196, 260, 261, 274, 353 ЦПК України, суддя

У Х В А Л И В:

прийняти позовну заяву до розгляду і відкрити провадження по цивільній справі за позовом Органу опіки та піклування Ясинуватської районної державної адміністрації до ОСОБА_1 про позбавлення батьківських прав.

Справу розглядати за правилами позовного провадження в загальному порядку.

Почати підготовче провадження з моменту відкриття провадження по справі.

Призначити проведення підготовчого засідання на 08 жовтня 2019 року о 14:00 год. в приміщенні Дружківського міського суду Донецької області, що знаходиться за адресою: 84200, Донецька обл., м. Дружківка, вул. Енгельса, буд. 45.

В підготовче засідання викликати учасників судового процесу.

Встановити строк відповідачу для надіслання (надання) до суду відзиву на позовну заяву і всіх письмових доказів, висновків експертів і заяв свідків, які можливо доставити до суду, що підтверджують заперечення проти позову, - протягом 15 календарних днів з дня одержання копії цієї ухвали.

У відповідності до ч. 2 ст. 178 ЦПК України , зобов`язати відповідача одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу, а також за наявності - іншим відповідачам, третім особам - копії відзиву та доданих до нього документів.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи (ч. 8 ст. 178 ЦПК України ).

Роз`яснити відповідачу, що згідно зі ст.193 ЦПК України він має право пред`явити зустрічний позов до початку розгляду справи по суті.

Встановити позивачу строк у 15 календарних днів із дня отримання відзиву, протягом якого позивач має право подати відповідь на відзив. Копія відповіді на відзив та доданих до неї документів повинна бути надіслана (надана) відповідачеві одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

Встановити відповідачу строк у 15 календарних днів з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, до якого застосовуються правила, встановлені частинами третьою - п`ятою ст.178 ЦПК України . Копія заперечення на відповідь на відзив та доданих до неї документів повинна бути надіслана (надана) учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) заперечення на відповідь на відзив до суду.

Копію ухвали про відкриття провадження разом із копією позовної заяви з копіями доданих до неї документів направити учасникам справи (в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення) протягом двох днів з дня її складення у відповідності до ч.1, 2 ст. 190, ч. 5 ст. 272 ЦПК України .

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://dr.dn.court.gov.ua/fair/

Ухвала може бути оскаржена у зв`язку з порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі апеляційної скарги до Донецького апеляційного суду через Дружківський міський суд Донецької області.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

З оригіналом згідно: підпис: суддя

Суддя Дружківського міського суду А.Л. Гонтар

Дата ухвалення рішення16.09.2019
Оприлюднено18.09.2019
Номер документу84307569
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —229/5261/19

Ухвала від 04.03.2020

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Гонтар А. Л.

Ухвала від 30.01.2020

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Гонтар А. Л.

Рішення від 12.11.2019

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Гонтар А. Л.

Ухвала від 08.10.2019

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Гонтар А. Л.

Ухвала від 16.09.2019

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Гонтар А. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні