Ухвала
від 18.09.2019 по справі 910/6935/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44 тел. 284-18-98


У Х В А Л А

18.09.19 Справа № 910/6935/18. За заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Даймонд Сфір Груп" (код ЄДРПОУ 37413892)

про банкрутство

Суддя Івченко А.М.

Представники:

від ліквідатора: Собченко О.К.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

У червні 2018 року ліквідатор Товариства з обмеженою відповідальністю "Даймонд Сфір Груп" звернувся до суду з заявою про порушення справи про своє банкрутство у зв`язку з виявленням в ході ліквідаційної процедури кредиторської заборгованості, активи для погашення якої відсутні.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 04.06.2018р. № 910/6935/18 заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Даймонд Сфір Груп" було прийнято до розгляду, засідання призначено на 13.06.2018 р.; зобов`язано арбітражного керуючого Комаренко Т.О. (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) від 31.07.2013 року №1265), визначеного автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у справах про банкрутство, у строк до 13.06.2018р. надати до суду заяву про його участь у справі.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 13.06.2018 відкрито провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Даймонд Сфір Груп"; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів; розгляд справи призначено на 27.06.2018.

26.06.2018 від заявника (боржника) надійшли документи по справі.

Постановою Господарського суду міста Києва від 27.06.2018 визнано банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю "Даймонд Сфір Груп" (03049, м. Київ, вул. Тополева, 4, оф.19, ідентифікаційний код 37413892); відкрито ліквідаційну процедуру; призначено ліквідатором банкрута Захарка Івана Ігоровича (свідоцтво № 1801 від 20.06.17). ; підприємницьку діяльність банкрута завершено; строк виконання всіх грошових зобов`язань вважати таким, що настав 27.06.2018 р.; припинено нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута; оприлюднено на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання Товариства з обмеженою відповідальністю "Даймонд Сфір Груп" банкрутом; припинено повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном з 26.06.2018 р.; зобов`язано ліквідатора надати суду ліквідаційний баланс банкрута та звіт ліквідатора до 26.06.2019.

23.07.2018 матеріали справи направлено до Київського апеляційного господарського суду.

Постановою Північного апеляційного господарського суду від 31.01.2019 постанову Господарського суду міста Києва від 27.06.2018 залишено без змін, скаргу Головного управління ДФС у м. Києві без задоволення.

05.03.2019 матеріали справи № 910/6935/18 направлено до Господарського суду міста Києва.

За час перебування справи в Північному апеляційному господарському суді до Господарського суду міста Києва надійшли поточні звіти ліквідатора банкрута, реєстр вимог кредиторів та заява Компанії "Даймонд Сфір Лімітед" про визнання кредиторських вимог на суму 51 731 515,23 грн.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 14.03.2019 призначено розгляд справи та заяви Компанії "Даймонд Сфір Лімітед" про визнання кредиторських вимог на суму 51 731 515,23 грн. на 03.04.19.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 03.04.2019 визнано кредитором Товариства з обмеженою відповідальністю "Даймонд Сфір Груп": Компанію "Даймонд Сфір Лімітед" у розмірі 51 735 039,23 грн., з яких: 3 524,00 грн. - вимоги першої черги; 51 731 515,23 грн. вимоги четвертої черги; затверджено реєстр вимог кредиторів.

19.04.2019 від ліквідатора банкрута надійшов звіт ліквідатора.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 24.04.2019 призначено розгляд справи та звіту ліквідатора до розгляду на 05.06.19.

14.05.2019 матеріали справи направлено до Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду.

Постановою Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду окрему ухвалу Північного апеляційного господарського суду від 31.01.2019 у справі залишено без змін.

21.08.2019 матеріали справи повернуто до Господарського суду міста Києва.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 23.08.2019 призначено розгляд справи та звіту ліквідатора до розгляду на 18.09.19.

В судове засідання 18.09.2019 з`явився представник заявника.

Як вбачається зі звіту ліквідатора, поданих ним до суду документів та наданих пояснень, відповідно до вимог ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатором, з метою розшуку активів банкрута (рухомого, нерухомого майна, майнових прав), їх виявлення та можливого повернення, а також для встановлення наявності заборгованості перед бюджетами різних рівнів та державними позабюджетними фондами, було направлено запити до державних реєстраційних органів та установ.

На виконання вимог Постанови, ліквідатором було направлено запити щодо надання інформації до наступних органів:

- Державна служба України з безпеки на транспорті;

- Департамент інтелектуальної власності Міністерства економічного розвитку і торгівлі України,

- Державна архітектурно-будівельна інспекція України;

- Державна авіаційна служба України (Державіаслужба України);

- Департамент морського та річкового транспорту Міністерства інфраструктури України;

- Головне управління держгеокадастру у м. Києві;

- Держгірпромнагляд України;

- ГУ Держпраці у Київській області;

- Державне космічне агентство України;

- Київська Державна інспекція котлонагляду і підйомних споруд;

- ДПІ у Солом`янському районі ГУ ДФС у м. Києві;

- Головне управління статистики у м. Києві;

- Управління патрульної поліції у місті Києві;

- Інспекція державного технічного нагляду;

- Департамент земельних ресурсів КМДА;

- Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку;

- ДП Інформаційний Центр Міністерства Юстиції України;

- Державне підприємство Український інститут інтелектуальної власності ,

- Інспекція Головного Державного Реєстратора Флоту;

- Департамент митного контролю ДФС України;

- Територіальне управління державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України по м. Києву та Київській області.

Станом на дату подання звіту, надійшли відповіді від таких органів:

- Департамент земельних ресурсів КМДА;

- Міністерство інфраструктури України;

- Держпраці Чернігівської, Кіровоградської, Миколаївської, Херсонської, Одеської, Київської, Полтавської, Рівненської, Луганської, Вінницької, Харківської, Хмельницької, Львівської, Черкаської, Івано-Франківської, Запорізької, Донецької, Дніпропетровської областей;

- Державна служба України з безпеки на транспорті;

- Державне космічне агентство України;

- ГУ ДФС у м. Києві;

- Державна авіаційна служба України (Державіаслужба України);

- Управління патрульної поліції у місті Києві;

- Регіональний сервісний центр МВС;

- Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку.

Відповідно до ч. 2 ст. 41 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , ліквідатор з дня свого призначення приймає до свого відання майно боржника, забезпечує його збереження. На виконання зазначеної вимоги закону, ліквідатор видав наказ про прийняття до свого відання майна боржника (копія наказу міститься в матеріалах справи).

Станом на дату визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури у банкрута відсутні наймані працівники, у зв`язку з чим повідомлення та звільнення працівників банкрута не здійснювалося.

В порядку ст. 95 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом на адресу ліквідатора ТОВ ДАЙМОНД СФІР ГРУП Захарка І.І, надійшла заява з вимогами до боржника від Компанії ДАЙМОНД СФІР ЛІМІТЕД . Відповідно до даних бухгалтерського обліку та наявних у ТОВ ДАЙМОНД СФІР ГРУП первинних бухгалтерських та інших фінансово-господарських документів, вимоги Компанії ДАЙМОНД СФІР ЛІМІТЕД в сумі 51 731 515,23 грн відповідають фактичним обставинам господарських відносин між сторонами тому визнані ліквідатором у повному обсязі.

Виявлення та пошук майна ТОВ ДАЙМОНД СФІР ГРУП здійснювався шляхом:

- направлення запитів у реєструючі органи;

- проведенням інвентаризації майна;

- аналізу угод боржника;

- пошуку у відкритих доступних офіційних реєстрах рухомого та нерухомого майна в Україні.

У відповідь на запити реєструючі органи надали таку інформацію

Департамент земельних ресурсів КМДА повідомив, що станом на 09.08.2018 р. згідно з даними міського земельного кадастру в департаменті земельних ресурсів за ТОВ ДАЙМОНД СФІР ГРУП земельні ділянки в межах міста Києва не обліковуються.

Міністерство інфраструктури України повідомило, що у них відсутня інформація запитувана у зверненні арбітражного керуючого.

Держпраці Чернігівської, Кіровоградської, Миколаївської, Херсонської, Одеської, Київської, Полтавської, Рівненської, Луганської, Вінницької, Харківської, Хмельницької, Львівської, Черкаської, Івано-Франківської, Запорізької, Донецької, Дніпропетровської областей повідомили, що транспортні засоби, що не підлягають експлуатації на вулично-дорожній мережі загального користування, в Управліннях за Товариством не зареєстровані.

Державна служба України з безпеки на транспорті повідомила, що за наявною у служби інформацією, відсутні записи щодо суден, власником або судновласником яких є боржник.

Державне космічне агентство України повідомило, що космічної техніки у ТОВ ДАЙМОНД СФІР ГРУП немає. Ліцензія на право здійснення космічної діяльності вказаному підприємству не видавалась.

ГУ ДФС у м. Києві повідомила, що за ТОВ ДАЙМОНД СФІР ГРУП заборгованість не обліковується. Наявні надмірно сплачені кошти по ЄСВ та податку на прибуток у сумі 1 056,12 грн. У товариства відкритий один банківський рахунок, майно Товариства не перебуває у податковій заставі.

Управління патрульної поліції у місті Києві повідомило, що направило запит арбітражного керуючого до директора регіонального територіального сервісного центру МВС в м. Києві.

Державна авіаційна служба України повідомила, що відомості щодо повітряних суден, які знаходяться у Державному реєстрі цивільних повітряних суден України, розміщуються на вебпорталі Державіаслужби. Відомості оновлюються щодня та є офіційною інформацією.

Регіональний сервісний центр МВС повідомив, що згідно даних АІС м. Києва та НАІС МВС України транспортних засобів за ТОВ Даймонд Сфір Груп не зареєстровано.

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку повідомила, що ТОВ Даймонд Сфір Груп серед власників, які володіють значними пакетами акцій емітентів відсутнє.

З метою виявлення майна банкрута, ліквідатор здійснив пошук у відкритих базах даних ДП Укрпатент щодо зареєстрованих за боржником знаків для товарів та послуг, винаходів (корисних моделей) та промислових зразків. Відповідно до зазначених баз даних, за ТОВ Даймонд Сфір Груп не зареєстровано знаків для товарів та послуг, винаходів (корисних моделей) та промислових зразків.

Ліквідатором було здійснено пошук зареєстрованого майна боржника в Державному реєстрі обтяжень рухомого майна та Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (копії інформаційних довідок містяться в матеріалах справи). За результатами пошуку зареєстроване рухоме та/або нерухоме майно у ТОВ Даймонд Сфір Груп відсутнє.

Ліквідатор здійснив пошук повітряних суден на вебпорталі Державіаслужби, за даними порталу, повітряних суден за боржником не зареєстровано.

На виконання вимог Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , арбітражним керуючим було видано наказ про проведення інвентаризації ТОВ ДАЙМОНД СФІР ГРУП .

Відповідно до вимог Положення про інвентаризацію активів та зобов`язань, затвердженого Наказом Міністерством фінансів України від 02.09.2014 р. № 879, ліквідатором була проведена інвентаризація: основних засобів Товариства; нематеріальних активів, що містить відомості про незавершені капітальні інвестиції запасів Товариства; біологічних активів Товариства; готівки, грошових коштів та їх еквівалентів, бланків документів суворої звітності; дебіторської та кредиторської заборгованостей Товариства; витрат і доходів майбутніх періодів, забезпечень та резервів Товариства.

В результаті інвентаризації майна ТОВ ДАЙМОНД СФІР ГРУП , ліквідатор виявив оборотні активи (грошові кошти) загальною вартістю 50 263,36 грн. для забезпечення судових витрат.

З аналізу фінансової та бухгалтерської звітності боржника, ліквідатором було встановлено, що дебіторська заборгованість відсутня.

З огляду на вище наведене, вимоги щодо погашення дебіторської заборгованості не пред`являлися.

Відповідно до Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , ліквідатор з дня свого призначення аналізує фінансове становище банкрута.

З метою повного та об`єктивного проведення аналізу фінансового становища боржника, а також складання Звіту за результатами проведення аналізу фінансово-господарської діяльності Товариства, ліквідатор уклав Договір про надання послуг з проведення аналізу ФГД боржника з ТОВ Центр відновлення платоспроможності .

ТОВ Центр відновлення платоспроможності підготувало Звіт за результатами проведення аналізу фінансово-господарської діяльності ТОВ ДАЙМОНД СФІР ГРУП .

Відповідно до даних Звіту, протягом останніх трьох років до порушення справи про банкрутство, ТОВ Даймонд Сфір Груп не отримувало чистого доходу від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг).

В 2015 році ТОВ Даймонд Сфір Груп отримало чистий збиток в сумі -22388,7 тис. грн. при чистому доході від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) в сумі 0,00 тис. грн. В 2016 році ТОВ Даймонд Сфір Груп отримало чистий збиток в сумі -11574,3 тис. грн. при чистому доході від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) в сумі 0,00 тис. грн. В 2017 році ТОВ Даймонд Сфір Груп отримало чистий прибуток в сумі 12911,6 тис. грн. при чистому доході від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) в сумі 0,00 тис. грн.

Показники ліквідності ТОВ Даймонд Сфір Груп за 2015 - 2017 p.p. нижчі за свої нормативні значення та свідчать, що підприємство протягом 2015-2017 p.p. не було ліквідним та про негативні тенденції розвитку платоспроможності. Протягом 2015-2017 p.p. підприємство неспроможне було негайно погасити свої поточні зобов`язання. Показники фінансової стійкості свідчать про втрату платоспроможності ТОВ Даймонд Сфір Груп та про зростання частки позикових коштів під час фінансування підприємства. Всі показники рентабельності свідчать про збиткову діяльність підприємства до порушення справи про банкрутства.

Протягом періоду, що аналізувався, не виявлено ознак дій з приховування чи доведення до банкрутства або фіктивного банкрутства ТОВ Даймонд Сфір Груп .

Стосовно виявлення, реалізації майна боржника та погашення вимог кредиторів зазначаю, що у зв`язку з відсутністю майна, яке б можна було реалізувати та відсутності коштів на рахунку боржника, договори купівлі-продажу не укладалися, вимоги кредиторів не погашались.

18.04.2019 р. відбулось засідання комітету кредиторів ТОВ Даймонд Сфір Груп з таким порядком денним:

1. Обрання Голови комітету кредиторів.

2. Схвалення звіту ліквідатора.

3. Звіт про нарахування та виплату винагороди арбітражного керуючого Захарка 1.1, та відшкодування витрат у зв`язку з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство ТОВ ДАЙМОНД СФІР ГРУП .

За результатами проведеного засідання комітету кредиторів було вирішено:

1. Обрати Компанію Даймонд Сфір Лімітед Головою комітету кредиторів ТОВ ДАЙМОНД СФІР ГРУП .

2. Схвалити звіт ліквідатора ТОВ ДАЙМОНД СФІР ГРУП .

3. Взяти до уваги та схвалити звіт про нарахування та виплату винагороди арбітражного керуючого Захарка І.І. та відшкодування витрат у зв`язку з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство ТОВ ДАЙМОНД СФІР ГРУП .

Документи ТОВ Даймонд Сфір Груп було передано на архівне зберігання про що було отримано довідку архівної установи.

В процедурі ліквідації ТОВ Даймонд Сфір Груп , ліквідатором використовувався один наявний у боржника ліквідаційний рахунок.

У зв`язку із відсутністю коштів на рахунку та завершенням процедури ліквідації, ліквідаційний рахунок було закрито, про що отримано довідку банківської установи.

Отже, зважаючи на підтвердження здійснених в ліквідаційній процедурі заходів належними доказами з урахуванням відомостей, доданих до заяви про порушення справи про банкрутство, суд прийшов до висновку про вчинення ліквідатором усіх необхідних для пошуку та виявлення майна банкрута дій шляхом звернення до відповідних реєстраційний органів та вважає за можливе затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута.

Відповідно до ч. 5 ст. 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Згідно з ч. 3 ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до ліквідаційної маси, він зобов`язаний подати господарському суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність майна у банкрута.

У ч. 2 ст. 46 вказаного Закону передбачено, що якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута.

Господарський суд закриває провадження у справі про банкрутство, як це передбачено в п. 6 ч. 1 ст. 83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", у разі затвердження звіту ліквідатора в порядку передбаченого цим Законом.

Розглянувши матеріали справи, звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс банкрута, а також дослідивши додані до звіту документи, судом встановлено, що для виявлення майнових активів боржника з метою задоволення вимог кредиторів ліквідатором виконані всі необхідні дії та покладені на нього Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" обов`язки, в зв`язку з чим суд вважає за необхідне затвердити поданий звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю "Даймонд Сфір Груп", а боржника, як юридичну особу - ліквідувати та закрити провадження у справі № 910/6935/18.

За наведених обставин, керуючись Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В:

1. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю "Даймонд Сфір Груп" (03049, м. Київ, вул. Тополева, 4, оф.19, ідентифікаційний код 37413892).

2. Ліквідувати банкрута - Товариство з обмеженою відповідальністю "Даймонд Сфір Груп" (03049, м. Київ, вул. Тополева, 4, оф.19, ідентифікаційний код 37413892), як юридичну особу у зв`язку з банкрутством.

3. Державній податковій інспекції у Солом`янському районі Головного управління ДФС у м. Києві зняти Товариство з обмеженою відповідальністю "Даймонд Сфір Груп" з податкового обліку.

4. Головному управлінню статистики у м. Києві виключити Товариство з обмеженою відповідальністю "Даймонд Сфір Груп" з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України.

5. Солом`янській районній в м. Києві державній адміністрації відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців провести державну реєстрацію припинення Товариства з обмеженою відповідальністю "Даймонд Сфір Груп", як юридичної особи.

6. Провадження у справі № 910/6935/18 закрити.

7. Дію мораторію припинити.

8. Копію ухвали направити кредиторам, податковому органу, державному реєстратору, державній виконавчій службі за місцем знаходження боржника та Головному управлінню статистики у м. Києві.

Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом чи Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції в порядку та строки, встановлені статтями 254-257 Господарського процесуального кодексу України.

Суддя А.М.Івченко

Дата ухвалення рішення18.09.2019
Оприлюднено19.09.2019
Номер документу84319610
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/6935/18

Ухвала від 18.09.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Івченко А.М.

Ухвала від 23.08.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Івченко А.М.

Постанова від 27.06.2019

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Погребняк В.Я.

Ухвала від 24.04.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Івченко А.М.

Ухвала від 10.04.2019

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Погребняк В.Я.

Ухвала від 03.04.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Івченко А.М.

Ухвала від 15.03.2019

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Погребняк В.Я.

Ухвала від 14.03.2019

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Погребняк В.Я.

Ухвала від 14.03.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Івченко А.М.

Окрема ухвала від 31.01.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Остапенко О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні