Ухвала
від 19.09.2019 по справі 398/3219/19
ОЛЕКСАНДРІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 398/3219/19

провадження №: 2/398/1765/19

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

"19" вересня 2019 р. суддя Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області Авраменко О.В. розглянувши матеріали позовної заяви

Добронадіївської сільської ради Олександрійського району Кіровоградської області (адреса місцезнаходження: Кіровоградська область, Олександрійський район, с. Добронадіївка, вул. Центральна, буд. 24)

до ОСОБА_1 (адреса місця проживання, зареєстрована у встановленому законом порядку: АДРЕСА_1 )

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Товариство з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами ПРОФІТ (адреса місцезнаходження: м. Київ, вул. Дружківська, буд. 10),

про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні майном

В С Т А Н О В И В:

Добронадіївська сільська рада Олександрійського району Кіровоградської області звернулася до суду з позовом до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Товариство з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами ПРОФІТ , про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні майном.

Позовна заява подана з додержанням вимог ЦПК України та відповідно до ч. 1 ст. 30 ЦПК України підсудна Олександрійському міськрайонному суду Кіровоградської області.

Відсутні підстави, визначені статтями 185 - 186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі.

Враховуючи категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі, справа підлягає розгляду в загальному позовному провадженні.

Відповідно до ч. 3 ст. 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Враховуючи предмет спору, суддя вважає, що рішення у цій справі може вплинути на права та обов`язки Публічного акціонерного товариства Корпоративний інвестиційний фонд (закритий недиверсифікований венчурний) Піонер , як сторони договору купівлі-продажу нерухомого майна від 26 червня 2019 року, укладеного між Добронадіївською сільською радою Олександрійського району Кіровоградської області та ПАТ Корпоративний інвестиційний фонд (закритий недиверсифікований венчурний) Піонер , а тому його слід залучити до участі у цій справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Згідно з ч. 3 ст. 187 ЦПК України позивач не пізніше двох днів з дня вручення копії ухвали про залучення третьої особи повинен направити такій третій особі копії заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку підготовчого судового засідання.

Керуючись ст. ст. 53, 187, 260 ЦПК України, суддя

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом Добронадіївської сільської ради Олександрійського району Кіровоградської області до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Товариство з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами ПРОФІТ , про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні майном.

Залучити як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Публічне акціонерне товариство Корпоративний інвестиційний фонд (закритий недиверсифікований венчурний) Піонер (адреса місцезнаходження: м. Київ, вул. Дружківська, 10, код за ЄДРПОУ 33445517) до участі у справі за позовом Добронадіївської сільської ради Олександрійського району Кіровоградської області до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Товариство з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами ПРОФІТ , про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні майном.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 24 жовтня 2019 року о 09 год. 30 хв. в приміщенні Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області (вул. Г. Сокальського, 76, м. Олександрія), про що повідомити учасників справи.

Направити учасникам справи копію ухвали про відкриття провадження у справі, а відповідачу та третій особі також копію позовної заяви з додатками.

Зобов`язати Добронадіївську сільську раду Олександрійського району Кіровоградської області не пізніше двох днів з дня отримання копії цієї ухвали направити залученій до участі у цій справі третій особі ПАТ Корпоративний інвестиційний фонд (закритий недиверсифікований венчурний) Піонер копії позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до 23 жовтня 2019 року.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі для подання відзиву на позов, який має відповідати вимогам ч. ч. 3 - 5 ст. 178 ЦПК України. Копія відзиву та доданих до нього документів одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Визначити третім особам, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання пояснень на позовну заяву, які мають відповідати вимогам ч. ч. 3 - 5 ст. 178, ст. 181 ЦПК України, копія яких одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://court.gov.ua/sud1118/.

Ухвала може бути оскаржена з підстав порушення правил підсудності до Кропивницького апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги через Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя О.В. Авраменко

Дата ухвалення рішення19.09.2019
Оприлюднено25.09.2019
Номер документу84463597
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод у користуванні та розпорядженні майном

Судовий реєстр по справі —398/3219/19

Ухвала від 28.11.2019

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Авраменко О. В.

Ухвала від 19.09.2019

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Авраменко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні