Ухвала
від 24.09.2019 по справі 909/1029/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 909/1029/19

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

24.09.2019 м. Івано-Франківськ

Господарський суд Івано-Франківської області у складі: судді Фанди О.М., розглянувши матеріали позовної заяви вх. № 18309/19 від 23.09.2019 року

за позовом: Заступника керівника Коломийської місцевої прокуратури, бульв. Лесі Українки, 47, м. Коломия, Івано-Франківська область, 78200, в інтересах держави в особі Снятинської районної ради, площа Незалежності, 1, м. Снятин, Івано-Франківська область, 78300,

до відповідача: Фізичної особи - підприємця Босак Марії Іванівни, АДРЕСА_1 ,

третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача: Комунальне некомерційне підприємство Снятинської районної ради "Снятинська центральна районна лікарня", вул. Стефаника, 2, м. Снятин, Івано-Франківська область, 78300,

про зобов`язання відповідача звільнити приміщення та стягнення неустойки в сумі 67 285,06 грн.

ВСТАНОВИВ:

Заступник керівника Коломийської місцевої прокуратури звернувся до Господарського суду Івано-Франківської області із позовною заявою в інтересах держави в особі Снятинської районної ради до Фізичної особи - підприємця Босак Марії Іванівни про зобов`язання відповідача звільнити приміщення 32,47 кв.м., які розташовані на п`ятому поверсі Комунального некомерційного підприємства Снятинської районної ради "Снятинська центральна районна лікарня" по вул. Стефаника, 2 в м. Снятин Івано-Франківської області та стягнення неустойки за період з 18.10.2018 по 01.08.2019 в сумі 67 285,06 грн.

Відповідно до частин 1, 3 та 5 статті 12 Господарського процесуального кодексу України господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку наказного провадження або позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Для цілей цього Кодексу малозначними справами є справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Частина 1 статті 247 Господарського процесуального кодексу встановлює імперативну норму, за якою у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи. Частини 2 та 3 статті 247 Господарського процесуального кодексу України визначають іншу категорію справ, які за певних умов можуть бути розглянуті в порядку спрощеного позовного провадження. В такому випадку необхідним є клопотання позивача про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження. Такий висновок випливає з частини 7 статті 250 Господарського процесуального кодексу України: частини друга - шоста цієї статті не застосовуються, якщо відповідно до цього Кодексу справа підлягає розгляду тільки в порядку спрощеного провадження.

Таким чином, оскільки поданий позов за своїми ознаками є малозначним в розумінні частини 5 статті 12 Господарського процесуального кодексу України, суд вважає за можливе здійснювати розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження без клопотання позивача.

Подана позовна заява відповідає вимогам статті 162 Господарського процесуального кодексу України.

Підстави для її повернення або відмови у відкритті провадження у справі, встановлені Господарським процесуальним кодексом України, відсутні.

У відповідності до ч.2 ст. 50 Господарського процесуального кодексу України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Оскільки Комунальне некомерційне підприємство Снятинської районної ради "Снятинська центральна районна лікарня" є балансоутримувачем спірного приміщення, то суд вважає за необхідне, залучити вказану особу до участі в справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача.

За наведеного, керуючись статтями 12,176,247,250 Господарського процесуального кодексу України,

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Залучити до участі в справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - Комунальне некомерційне підприємство Снятинської районної ради "Снятинська центральна районна лікарня" (вул. Стефаника, 2, м. Снятин, Івано-Франківська область, 78300).

Здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Розгляд справи по суті призначити на 22.10.2019 о 11:00.

Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Івано-Франківської області за адресою: вул. Шевченка, 16, м. Івано-Франківськ, 76018, зал судових засідань № 17.

Відповідачу у строк до 18.10.2019 року подати документально-обґрунтований відзив на позов.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Третій особі надати суду письмові пояснення по справі до 18.10.2019 року.

Сторонам забезпечити присутність повноважних представників в судове засідання.

При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст. 60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду .

Ухвалу підписано 24.09.2019 року.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі "Судова влада України", за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі: http://court.gov.ua/fair/sud5010/

Веб-адреса Єдиного державного реєстру судових рішень: http://reyestr.court.gov.ua/

Веб-адреса Господарського суду Івано-Франківської області: http://if.arbitr.gov.ua/sud5010/

e-mail суду: inbox@if.arbitr.gov.ua . Інформація за тел.: (0342) 55-94-88

Звернути увагу, що учасники справи можуть отримувати процесуальні документи в електронному вигляді. Для цього необхідно зареєструватись в системі, розміщеній на офіційному веб-порталі "Судова влада України" (https://e-court.mail.gov.ua/?_task=login&_action=plugin.registration_rules) та подати до суду заявку для отримання процесуальних документів в електронному вигляді.

Суддя О.М. Фанда

Дата ухвалення рішення24.09.2019
Оприлюднено25.09.2019
Номер документу84484322
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —909/1029/19

Рішення від 22.10.2019

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Фанда О. М.

Ухвала від 24.09.2019

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Фанда О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні