Ухвала
від 19.09.2019 по справі 260/771/19
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залучення третіх осіб та відмову у задоволенні клопотань

19 вересня 2019 рокум. Ужгород№ 260/771/19

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Скраль Т.В.

при секретарі Стенавській А.М.,

за участю сторін:

позивача: Громадська організація Міжнародний інститут людини і глобалістики "Ноосфера" - представник адвокат Майстренко Наталія Миколаївна; керівник Лукша Олег Васильович,

відповідача: Департамент екології та природних ресурсів Закарпатської обласної державної адміністрації - представник не з"явився,

третя особа на стороні відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю "Атлас Воловець Енерджи" - представник адвокат Сочка Віталій Іванович,

третя особа на стороні позивача: ОСОБА_1 - в судове засідання не з`явилась;

третя особа на стороні позивача: ОСОБА_2 - в судове засідання не з"явився,

третя особа на стороні позивача: ОСОБА_3 - в судове засідання не з`явилась;

третя особа на стороні позивача: Громадська організація "Довкілля Свалявщини" - представник в судове засідання не зявився

третя особа на стороні позивача: Пилипецька сільська рада Міжгірського району Закарпатської області - представник у судове засідання не з`явився;

розглянувши у підготовчому судовому засіданні заяви заявників: Міжнародної благодійної організації "Екологія-Право-Людина", ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , Воловецької селищної ради Воловецького району - про вступ у справу в якості третіх осіб та клопотання третьої особи Товариства з обмеженою відповідальністю "Атлас Воловець Енерджи" про виключення із числа третіх осіб, по адміністративній справі за позовом Громадської організації «Міжнародний інститут людини і глобалістики «Ноосфера» (88008, Закарпатська область, м. Ужгород, пл. Народна, 5, оф.43, код ЄДРПОУ 37231336) до Департаменту екології та природних ресурсів Закарпатської обласної державної адміністрації (88008, Закарпатська область, м. Ужгород, пл. Народна, 5, код ЄДРПОУ 38766364), третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Атлас Воловець Енерджи» (89100, Закарпатська область, смт. Воловець, вул. Пушкіна, 7, код ЄДРПОУ 41074414), третя особа на стороні позивача ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), третя особа на стороні позивача ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ), третя особа на стороні позивача ОСОБА_3 ( АДРЕСА_3 ), третя особа на стороні позивача Громадська організація "Довкілля Свалявщини" (89321, Закарпатська область, Свалявський район, с. Солочин, 3-Д, код ЄДРПОУ 42447195), третя особа на стороні позивача Пилипецька сільська рада Міжгірського району Закарпатської області (90011, Закарпатська область, Міжгірський район, с. Пилипець, 75, код ЄДРПОУ 04350843) про визнання протиправним і скасування висновку, -

ВСТАНОВИВ:

У відповідності до статті 243 частини 3 КАС України 19 вересня 2019 року було проголошено вступну та резолютивну частини ухвали. Ухвалу у повному обсязі було складено протягом 24 вересня 2019 року.

03 червня 2019 року , Громадська організація Міжнародний інститут людини і глобалістики Ноосфера звернулася до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Департаменту екології та природних ресурсів Закарпатської обласної державної адміністрації, третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю Атлас Воловець Енерджи , якою просить скасувати висновок з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності Будівництво вітрової електростанції 120 МВт на території Воловецькоїселищної ради Воловецького району та на території Березняківської, Дусинської, Неліпинської та Тибавської сільських рад (за межами населених пунктів) Свалявського району Закарпатської області, що протиправно виданий 07 березня 2019 року товариству з обмеженою відповідальністю Атлас Воловець Енерджи , код ЄДРПОУ 41074414, Департаментом екології та природних ресурсів Закарпатської обласної державної адміністрації за №07/02-02.

04 червня 2019 року , ухвалою Закарпатського окружного адміністративного суду було відмовлено у вжитті заходів забезпечення адміністративного позову.

16 липня 2019 року , ухвалою Закарпатського окружного адміністративного суду, занесеною до протоколу судових засідань було залучено в якості третіх осіб на стороні позивача: ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ГО Довкілля Свалявщини , Пилипецьку сільську раду Міжгірського району Закарпатської області.

Відповідач або уповноважений представник у підготовче судове засідання не з`явилися, однак про час і дату судового засідання були повідомлені належним чином, що підтверджується рекомендованим повідомленням про вручення, яке було вручено 22 липня 2019 року та повернулося до суду 23 липня 2019 року .

Третя особа на стороні позивача, ОСОБА_1 у підготовче судове засідання не з`явилась, однак 19 вересня 2019 року, на електронну адресу суду була надіслана заява про розгляд справи без її участі у зв`язку із зайнятістю на місці роботи.

Третя особа на стороні позивача, ОСОБА_2 у підготовче судове засідання не з`явився, однак 19 вересня 2019 року, на електронну адресу суду була надіслана заява про розгляд справи без його участі у зв`язку із зайнятістю на місці роботи.

Третя особа на стороні позивача, ОСОБА_3 у підготовче судове засідання не з`явився, однак 19 вересня 2019 року, на електронну адресу суду була надіслана заява про розгляд справи без її участі у зв`язку з перебуванням за кордоном.

Представник третьої особи на стороні позивача, Громадської організації "Довкілля Свалявщини" у підготовче судове засідання не з`явився, однак 19 вересня 2019 року, на електронну адресу суду було надіслано клопотання про відкладення розгляду справи у зв`язку із перебування, як захисник, в розгляді кримінальної справи № 306/1018/18, яка знаходиться в провадженні Свалявського районного суду.

Третя особа на стороні позивача, Пилипецька сільська рада Міжгірського району Закарпатської області або її уповноважений представник у підготовче судове засідання не з`явилися, однак про час і дату судового засідання були повідомлені належним чином, що підтверджується рекомендованим повідомленням про вручення, яке було вручено 25 липня 2019 року та повернулося до суду 31 липня 2019 року .

За наслідками неявки в підготовче засідання всіх учасників, судом ухвалено про проведення підготовчого судового засідання за присутнім складом учасників справи, оскільки за приписами статті 205 КАС України частини першої визначено, що неявка в судове засідання будь-якого учасника справи, за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків визначених цією статтею.

09 серпня 2019 року , представником Міжнародної благодійної організації Екологія-Право-Людина була подана заява про вступ у справу у якості третьої особи на стороні позивача.

Заява мотивована тим, що відповідачем було порушено їхні права, оскільки процедура оцінки впливу на довкілля планової діяльності визначається Законом України Про оцінку впливу на довкілля та складається із декількох етапів. Однак, як показує аналіз процедури оцінки впливу на довкілля будівництва вітрової електростанції, під час неї були допущені грубі порушення законодавства з охорони навколишнього природнього середовища, не був врахований стан довкілля на полонині Боржава, екологічні ризики та прогнози, перспективи соціально-економічного розвитку регіону, що не дозволить гарантувати екологічну безпеку під час будівництва та експлуатації ВЕС. Зокрема, заявник вказує, що в звіті надано неповну інформацію на їх зауваження і пропозиції до повідомлення про планову діяльність. Не надано відповіді на зауваження МБО "Екологія-Право-Людина" до планової діяльності поданої на сторінках 700-720 звіту. Допущено порушення процедури оцінки впливу на довкілля, що призвело до прийняття незаконного оскаржуваного висновку. Крім того, нявні порушення законодавства про регулювання містобудівної документації, про Генеральну схему України, де Боржава належить до гірських територій Карпат, тому рішення про використання цих територій належить до компетенції Кабінету Міністрів України, а не районних адміністрацій.

Керівник ГО Міжнародний інститут людини і глобалістики "Ноосфера" та представник позивача у підготовчому судовому засіданні підтримали дану заяву.

Представник ТзОВ "Атлас Воловець Енерджи" у підготовчому судовому засіданні заперечував щодо задоволення даної заяви.

Розглянувши дану заяву, судом встановлено, що Міжнародна благодійна організація Екологія-Право-Людина - правозахисна організація, яка здійснює діяльність в сфері охорони довкілля, підтримання, відновлення та покращення його стану; надає правову допомогу в захисті екологічних прав громадян та інших дотичних прав людини, працює в напрямку підвищення екологічної свідомості та формування екологічної культури громадян. У даній справі подавали зауваження і пропозиції до повідомлення про планову діяльність. Відповіді на зауваження МБО "Екологія-Право-Людина" до планової діяльності подано на сторінках 700-720 звіту.

Відповідно до статті 49 частини 2 КАС України , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи.

Відповідно до статті 49 частини 5 КАС України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Таким чином, суд приходить висновку, що клопотання МБО "Екологія-Право-Людина" є обґрунтованим та достатньо мотивованим, отже є необхідність залучення Міжнародної благодійної організації Екологія-Право-Людина до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача.

06 вересня 2019 року , ОСОБА_4 , подав заяву про вступ у справу у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Клопотання мотивоване тим, що при наданні Департаментом екології та природних ресурсів Закарпатської обласної державної адміністрації оскаржуваного висновку з оцінки впливу на довкілля, брався до уваги Звіт з оцінки впливу на довкілля, до підготовки якого був залучений заявник, як науковий співробітник, то рішення, яке буде прийнято в даній справі, безпосередньо пов`язане із захистом його прав на інтелектуальну власність, честь і гідність науковця, і який несе відповідальність перед науковою спільнотою та народом України за об`єктивне обґрунтування висновків даного звіту щодо дотримання природоохоронного законодавства.

В підготовчому судовому засіданні присутній заявник ОСОБА_4 підтримав свою заяву та просив таку задоволити з підстав, що у ній зазначені.

Керівник ГО Міжнародний інститут людини і глобалістики "Ноосфера" та представник позивача у підготовчому судовому засіданні заперечували щодо задоволення даного клопотання.

Представник ТзОВ "Атлас Воловець Енерджи" підтримав у підготовчому судовому засіданні дане клопотання.

Розглянувши дану заяву, суд приходить висновку про необхідність залучення ОСОБА_4 , зав. кафедри фізичної географії та раціонального природокористування УжНУ, професора, заслуженого діяча науки і техніки України до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, оскільки рішення, прийняте за наслідками розгляду даної адміністративної справи може вплинути на права, свободи, інтереси такої особи, як виконавця робіт, що вказані у звіті з оцінки впливу на довкілля.

10 вересня 2019 року , представником ТзОВ Атлас Воловець Енерджи , до канцелярії суду було подано клопотання про виключення із числа третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Пилипецьку сільську раду Міжгірського району Закарпатської області, ГО Довкілля Свалявщини .

Клопотання мотивоване тим, що саме лише зазначення в заяві певної особи про її бажання бути третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, без дослідження та належного обґрунтування підстав її залучення до участі у справі не дає їй відповідного процесуального статусу.

Представник позивача, у підготовчому судовому засіданні заперечувала щодо задоволення даного клопотання та вказала на те, що вказані треті особи були суб`єктами громадських обговорень, однак суб`єкт владних повноважень порушив процедуру даних громадських обговорень, що зумовило порушення прав таких осіб.

Керівник ГО Міжнародного інституту людини і глобалістики "Ноосфера" у підготовчому судовому засіданні заперечував щодо задоволення даного клопотання та вказував на порушення прав третіх осіб при громадських обговореннях.

Представник ТзОВ "Атлас Воловець Енерджи" підтримав у підготовчому судовому засіданні дане клопотання та вказав на те, що залученим судом третім особам необхідно було звертатися із окремим позовом.

Розглянувши дане клопотання, суд вважає що таке не підлягає до задоволення з огляду на наступне. Судом було встановлено, що у відповідності до вимог Закону України Про оцінку впливу на довкілля ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 на адресу відповідача надсилали зауваження та пропозиції до Звіту з оцінки впливу на довкілля проекту Будівництво вітрової електростанції 120 МВт на території Воловецької селищної ради Воловецького району та на території Березняківської, Дусинської, Неліпинської та Тибаської сільських рад (за межами населених пунктів) Свалявського району Закарпатської області. Отже, рішення по справі може вплинути на права та обов`язки таких осіб як дослідників та науковців по даній справі.

Щодо залучення Пилипецької сільської ради Міжгірського району Закарпатської області у якості третьої особи, судом було встановлено, що Пилипецькій сільській раді підпорядковані населені пункти с. Пилипець, с. Подобовець, с. Розтока. Розміщення орендованих забудовником земельних ділянок, які заплановані як майданчики площею 0.5-1.0 га для встановлення вітрової електроустановки, знаходиться на межі Воловецького та Міжгірського районів та частково стосується територій адміністративно-територіальних одиниць, зокрема Пилипецької сільської ради Міжгірського району.

Що стосується залучення ГО Довкілля Свалявщини у якості третьої особи, судом встановлено, що планове будівництво ВЕС на полонині Боржава охоплює територію Березняківської, Дусинської, ОСОБА_11 та Тибавської сільських рад Свалявського району.

Відповідно до статуту ГО Довкілля Свалявщини , основною метою ГО, є сприяння забезпеченню громадського контролю за додержанням законодавства про навколишнє середовище та раціональним використанням природних ресурсів, сприяння роз`ясненню екологічних проблем регіону, забезпечення та реалізація екологічних прав громадян. Діяльність організації поширюється на територію Свалявського району. Для досягнення своєї мети громадська організація має право виступати стороною чи третьою особою в судах різної юрисдикції для представлення екологічних інтересів жителів сіл Березняки, Дусино, Неліпино та Тибава Свалявського району.

Крім того, суд при залученні такої громадської організації керувався пунктом 3 статті 9 Орхуської конвенції "Про доступ до інформації, участь громадськості в процесі прийняття рішень та доступ до правосуддя з питань, що стосуються довкілля", яка ратифікована законом України № 832-XIV від 06.07.1999 року.

Таким чином, судом в ході розгляду заявленого клопотання не встановлено обставин які б слугували підставою для виключення вказаних осіб із числа третіх осіб, а відтак дане клопотання задоволенню не підлягає як необґрунтоване.

11 вересня 2019 року , ОСОБА_5 , ОСОБА_12 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 подали до суду заяви про вступ в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Присутні в судовому засіданні заявники ОСОБА_5 , ОСОБА_12 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 - підтримали подані заяви про залучення в якості третіх осіб на стороні відповідача та просили такі задоволити.

Заяви мотивовані тим, що вони є мешканцями смт. Воловець, а відтак у разі подальшої успішної реалізації даного проекту місцеві жителі матимуть можливість працювати на будівництві ВЕС, а в подальшому обслуговувати її, брати участь у забезпеченні інших працівників, залучення на будівництві, житлом та харчуванням. Також, за рахунок додаткового надходження до місцевого бюджету коштів, селищна рада матиме змогу використовувати їх для соціальних потреб. Функціонування ВЕС призведе до збільшення туристичної привабливості регіону, а тому і потреб туристів у житлі та харчуванні, що буду надавати місцеві жителі.

Представник позивача, у підготовчому судовому засіданні заперечувала щодо задоволення даних заяв та вказала на те, що вказані особи не є суб`єктами спірних правовідносин, а тільки жителями, що надає їм право брати участь у громадських обговореннях, а не набувати статус учасника справи.

Керівник ГО Міжнародного інституту людини і глобалістики "Ноосфера" у підготовчому судовому засіданні заперечував щодо задоволення даних заяв, однак вказував що поважає думку даних мешканців та їхню активну життєву позицію щодо свого краю..

Представник ТзОВ "Атлас Воловець Енерджи" підтримав у підготовчому судовому засіданні дані заяви та просив такі задоволити.

19 вересня 2019 року , селищним головою Воловецької селищної ради Воловецького району, Закарпатської області була подана заява про вступ у справу в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Заява мотивована тим, що більше року ТзОВ Атлас Воловець Енерджи сплачує до місцевого бюджету орендну плату за користування земельними ділянками, на яких планується будівництво ВЕС. Подальша успішна реалізація даного проекту призведе до додаткового надходження до місцевого бюджету коштів в якості податків та зборів, а також соціальних внесків в значному для селищної ради розмірі.

Представник позивача у підготовчому судовому засіданні вирішення даної заяви залишила на розсуд суду.

Керівник ГО Міжнародного інституту людини і глобалістики "Ноосфера" підтримав дану заяву та просив таку задоволити.

Представник ТзОВ "Атлас Воловець Енерджи" підтримав у підготовчому судовому засіданні дану заяву.

Розглянувши дані заяви, судом встановлено наступне.

Відповідно до статті 1 Закону України Про місцеве самоврядування , територіальна громада - жителі, об`єднані постійним проживанням у межах села, селища, міста, що є самостійними адміністративно-територіальними одиницями, або добровільне об`єднання жителів кількох сіл, що мають єдиний адміністративний центр.

Відповідно до статті 10 частини 1 Закону України Про місцеве самоврядування , сільські, селищні, міські ради є органами місцевого самоврядування, що представляють відповідні територіальні громади та здійснюють від їх імені та в їх інтересах функції і повноваження місцевого самоврядування, визначені Конституцією України, цим та іншими законами.

Таким чином, суд прийшов до висновку про відмову у задоволенні клопотання про залучення третіх осіб які не мають самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - жителів смт. Воловець: ОСОБА_5 , ОСОБА_12 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , оскільки в поданих клопотаннях не наведено належних обґрунтувань щодо до того, як рішення по справі може вплинути на права або обв`язки таких осіб та беручи до уваги позицію Воловецької селищної ради, суд вважає, що для захисту прав та інтересів жителів смт. Воловець, необхідно задоволити клопотання Воловецької селищної ради Воловецького району, Закарпатської області про вступ у справу в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

У відповідності до статті 176 КАС України , у строк, встановлений судом в ухвалі про відкриття провадження у справі або ухвалі, постановленій у підготовчому засіданні (якщо третіх осіб було залучено у підготовчому засіданні), треті особи, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, мають право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву. Учасники справи мають право подати відповідь на такі пояснення до закінчення підготовчого провадження.

Разом з тим, з метою недопущення обмеження прав сторін, визначених положеннями КАС України, суд вважає за необхідне на даній стадії судового засідання запропонувати Міжнародній благодійній організації "Екологія-Право-Людина", ОСОБА_4 та Воловецькій селищній раді Воловецького району, Закарпатської області подати пояснення щодо позову або відзиву та відповідні докази.

Керуючись ст.ст. 49, 173, 176, 180, 181, 183 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

1. У задоволенні клопотанні про залучення третіх осіб які не мають самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: ОСОБА_5 ( АДРЕСА_4 ), ОСОБА_12 ( АДРЕСА_5 ); ОСОБА_6 , ОСОБА_7 ( АДРЕСА_6 ); ОСОБА_8 , ( АДРЕСА_7 ); ОСОБА_9 ( АДРЕСА_4 ); ОСОБА_10 , ( АДРЕСА_8 ) у справі № 260/771/19 - відмовити .

2. Клопотання заявника Міжнародної благодійної організації "Екологія-Право-Людина", про вступ у справу в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - задоволити.

3. Залучити в якості третьої особи на стороні позивача Міжнародну благодійну організацію "Екологія-Право-Людина", вул. І. Франка, 9 кв.1а м. Львів, а/с 316, п.і. 79005, код ЄДРПОУ 20848991.

4 . Клопотання заявника ОСОБА_4 , про вступ у справу в якості третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги на предмет спору на стороні відповідача - задоволити.

5. Залучити в якості третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_4 , (ІПН НОМЕР_1 п.і. АДРЕСА_9 .

6. Клопотання заявника Воловецької селищної ради Воловецького району, Закарпатської області про вступ у справу в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - задоволити .

7 . Залучити в якості третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Воловецьку селищну раду Воловецького району, код ЄДРПОУ 04350240, п.і. 89100, вул. Пушкіна, 7, смт. Воловець, Закарпатської області.

8. На адресу залучених третіх осіб направити судові повістки та копії адміністративного позову.

9. Роз"яснити залученим в даній Ухвалі третім особам про право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву до 05 жовтня 2019 року.

10 . Учасники справи мають право подати відповідь на такі пояснення до закінчення підготовчого провадження.

11. У задоволенні клопотання третьої особи Товариства з обмеженою відповідальністю "Атлас Воловець Енерджи" про виключення із числа третіх осіб, які не заявляють самостійні вимоги на предмет спору: ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Пилипецьку сільську раду Міжгірського району Закарпатської області, Громадську організацію "Довікілля Свалявщини" - відмовити.

Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Ухвала суду в частині відмови у задоволенні клопотання про виключення із числа третіх осіб, які не заявляють самостійні вимоги на предмет спору окремо не оскаржується.

Суддя Т.В. Скраль

Дата ухвалення рішення19.09.2019
Оприлюднено26.09.2019
Номер документу84488446
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —260/771/19

Постанова від 10.08.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Чиркін С.М.

Ухвала від 09.08.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Чиркін С.М.

Ухвала від 14.11.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Чиркін С.М.

Ухвала від 03.11.2022

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Святецький Віктор Валентинович

Ухвала від 24.10.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Чиркін С.М.

Ухвала від 05.10.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Білоус О.В.

Ухвала від 22.08.2022

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Святецький Віктор Валентинович

Ухвала від 03.07.2022

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Святецький Віктор Валентинович

Ухвала від 29.06.2022

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Святецький Віктор Валентинович

Ухвала від 22.06.2022

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Святецький Віктор Валентинович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні