Ухвала
від 24.09.2019 по справі 540/723/19
МАШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Машівський районний суд Полтавської області

Справа № 540/723/19

Провадження № 2/540/430/19

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

24.09.2019 суддя Машівського районного суду Полтавської області Косик С.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 , жительки АДРЕСА_1 до ОСОБА_2 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_2 , ОСОБА_3 , останнє відоме місце проживання: с. Селещина Машівського району Полтавської області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за законом, -

в с т а н о в и л а :

у липні 2019 року ОСОБА_1 звернулася до Машівського районного суду Полтавської області зі вказаною позовною заявою, посилаючись на те, що ІНФОРМАЦІЯ_1 помер її батько - ОСОБА_4 , після смерті якого відкрилась спадщина. Спадкоємцями за законом є його донька -позивачка по справі та мати померлого, побто баба позивачки. Так, позивачка оформила на себе Ѕ частину спадкового майна, а мати померлого фактично прийняла спадщину, але юридично не оформила її і померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , спадкоєжмцями якої є її діти - відповідачі по справі та позивачка по справі будучи онукою, яка оформила на себе 1/6 частину спадкового майна після померлої баби ОСОБА_1 . Відповідачі по справі відмовляються від спадщини на користь позивачки, в той час остання не має можливості оформити на себе їх частину спадщини, так як останні своєчасно не подали відмову до нотаріуса. Разом з тим, нотаріус відмовила позивачці у видачі свідоцтва про право на спадщину за законом на 2/6 частин спадкового майна, у зв`язку з тим, що частка є відкритою до оформлення іншими спадкоємцями - відповідачами по справі.

Позовну заяву подано з додержанням вимог статей 175, 177 ЦПК України, підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні. Позовна заява підсудна Машівському районному суду Полтавської області і по справі може бути відкрито провадження.

Відповідно до ч. 4 п. 2 ст. 274 ЦПК України, справа не може бути розглянута за правилами спрощеного позовного провадження, оскільки спір стосується спадкування.

Крім того, вважаю за необхідне вирішити питання про залучення до участі у справі третьої особи на стороні відповідачів, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, а саме, Машівську державну нотаріальну контору, оскільки саме нею заведені спадкові справи після померлих ОСОБА_4 - батька позивачки та ОСОБА_5 - баби позивачки.

Керуючись ст.ст. 13, 53, 187, 274 ЦПК України, -

у х в а л и л а :

відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 , жительки АДРЕСА_1 до ОСОБА_2 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_2 , ОСОБА_3 , останнє відоме місце проживання: с. Селещина Машівського району Полтавської області про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за законом.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи на стороні відповідачів, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Машівську державну нотаріальну контору, юридична адреса: смт Машівка, вул. Незалежності, 111, Полтавська область.

Справа розглядатиметься за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 09 год. 30 хв. 08 листопада 2019 року в приміщенні Машівського районного суду Полтавської області за адресою: смт Машівка, вул. Незалежності, 116.

Роз`яснити, що відповідач має право подати відзив на позов і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову у 15-денний строк із дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі, копія якого разом з доданими до нього документами повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відзиву у строк, встановлений судом, без поважних причин, суд вирішить справу за наявними матеріалами.

Третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, має право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву у п`ятиденний строк з дня отримання позову або відзиву, копія яких повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду. У разі ненадання письмових пояснень щодо позову або відзиву у строк, встановлений судом, без поважних причин, суд вирішить справу за наявними матеріалами. Учасники справи мають право надати відповідь на такі пояснення у тому ж самому порядку, до закінчення підготовчого провадження.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/

Копії ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи.

Відповідачу та третій особі одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Полтавського апеляційного суду лише щодо порушення правил підсудності, у 15-денний строк з дня її підписання, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає

Суддя С.М.Косик

СудМашівський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення24.09.2019
Оприлюднено26.09.2019
Номер документу84497794
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —540/723/19

Рішення від 14.02.2020

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Рішення від 23.12.2019

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Ухвала від 18.12.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василяка Д.К.

Ухвала від 13.12.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василяка Д.К.

Ухвала від 08.11.2019

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Ухвала від 24.09.2019

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Ухвала від 30.07.2019

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Ухвала від 25.07.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василяка Д.К.

Рішення від 24.06.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василяка Д.К.

Ухвала від 25.04.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василяка Д.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні