Ухвала
від 24.09.2019 по справі 420/4823/19
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/4823/19

У Х В А Л А

24 вересня 2019 року м.Одеса

Одеський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Стефанова С.О.,

за участю секретаря судового засідання - Мельника Ю.В.,

представника позивача - Рябко Л.Г. (за довіреністю),

представників відповідача - Крикунов А.В., Кузін Н.В. (за довіреностями),

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву товариства з обмеженою відповідальністю ФОНД РОЗВИТКУ КІНОМИСТЕЦТВА про вступ до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача у справі за позовом ОСОБА_1 до відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Управління державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради про визнання протиправними дій державного реєстратора щодо внесення до Єдиного реєстру запису за №15561020000000087 про державну реєстрацію новоутвореної шляхом заснування юридичної особи товариства з додатковою відповідальністю Фонд розвитку кіномистецтва та зобов`язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

До Одеського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов ОСОБА_1 до відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Управління державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради, в якому позивач просить:

- визнати противоправними дії державного реєстратора щодо внесення до Єдиного реєстру запису за №15561020000000087 про державну реєстрацію новоутвореної шляхом заснування юридичної особи товариства з додатковою відповідальністю ФОНД РОЗВИТКУ КІНОМИСТЕЦТВА ;

- зобов`язати відділ державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Управління державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради скасувати реєстраційну дію щодо державної реєстрації новоутвореної шляхом заснування юридичної особи ТОВАРИСТВА З ДОДАТКОВОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ФОНД РОЗВИТКУ КІНОМИСТЕЦТВА від 30.07.2004 року за №15561020000000087, вчинену державним реєстратором виконавчого комітету Одеської міської ради Домусчі Людмилою Василівною.

Ухвалою судді від 30 серпня 2019 року позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін. Перше судове засідання по справі призначено на 24 вересня 2019 року.

24 вересня 2019 року від товариства з обмеженою відповідальністю ФОНД РОЗВИТКУ КІНОМИСТЕЦТВА надійшла заява про вступ до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, враховуючи те, що рішення у даній справі вплине на права та/або законні інтереси ТОВ ФОНД РОЗВИТКУ КІНОМИСТЕЦТВА , а отже є підстави для залучення товариства до участі у справі в якості третьої особи на стороні відповідача (вхід. №34537/19).

В судовому засіданні 24 вересня 2019 року, представники позивача та відповідача заперечували щодо залучення до участі у даній справи товариства з обмеженою відповідальністю ФОНД РОЗВИТКУ КІНОМИСТЕЦТВА .

Розглянувши заяву товариства з обмеженою відповідальністю ФОНД РОЗВИТКУ КІНОМИСТЕЦТВА про вступ у справу в якості третьої особи яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, вислухавши думку сторін та дослідивши матеріали справи, суд вважає її обґрунтованою та такою, що підлягає задоволенню з огляду на наступне.

Відповідно до ч.2 ст.49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Суд зазначає, що предметом розгляду даної справи є протиправність дій державного реєстратора щодо внесення до Єдиного реєстру запису про державну реєстрацію новоутвореної шляхом заснування юридичної особи товариства з додатковою відповідальністю ФОНД РОЗВИТКУ КІНОМИСТЕЦТВА .

Таким чином, з огляду на викладене, враховуючи предмет розгляду даної справи, суд доходить до висновку, що рішення у даній справі може вплинути на права, свободи та інтереси товариства з обмеженою відповідальністю ФОНД РОЗВИТКУ КІНОМИСТЕЦТВА , а тому з метою забезпечення повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, необхідно залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - товариство з обмеженою відповідальністю ФОНД РОЗВИТКУ КІНОМИСТЕЦТВА (Французький бульвар, 33, м. Одеса, 65044, код ЄДРПОУ 33085856).

Відповідно до п.2 ч.2 ст.181 КАС України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадку залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни позивача, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

Керуючись ст.ст.9, 49, 181, 241-246, 255, 294-295 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву товариства з обмеженою відповідальністю ФОНД РОЗВИТКУ КІНОМИСТЕЦТВА про вступ до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - задовольнити.

Залучити до участі в справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - товариство з обмеженою відповідальністю ФОНД РОЗВИТКУ КІНОМИСТЕЦТВА (Французький бульвар, 33, м. Одеса, 65044, код ЄДРПОУ 33085856).

Відкласти розгляд справи. Призначити судове засідання на 09 жовтня 2019 року о 10 год. 00 хв.

Зобов`язати ОСОБА_1 в строк до 27 вересня 2019 року надати до Одеського окружного адміністративного суду копію позову разом з додатками.

Визначити третій особі п`ятиденний строк з дня вручення даної ухвали та позову для подання письмових пояснень третьої особи щодо позову. У зазначений строк третя особа має право надіслати суду письмові пояснення, які повинні відповідати вимогам частини другої - четвертої ст.162 КАС України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ст.165 КАС України, одночасно з надісланням (наданням) пояснень та доданих до нього документів треті особи зобов`язані надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання третьою особою письмових пояснень у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Повний текст ухвали складено та підписано суддею 25 вересня 2019 року.

Суддя С.О. Стефанов

Дата ухвалення рішення24.09.2019
Оприлюднено27.09.2019
Номер документу84520952
СудочинствоАдміністративне
Сутьдержавну реєстрацію новоутвореної шляхом заснування юридичної особи товариства з додатковою відповідальністю Фонд розвитку кіномистецтва та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —420/4823/19

Рішення від 24.10.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Стефанов С. О.

Ухвала від 24.09.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Стефанов С. О.

Ухвала від 02.09.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Стефанов С. О.

Ухвала від 30.08.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Стефанов С. О.

Ухвала від 19.08.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Стефанов С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні