Ухвала
від 27.09.2019 по справі 640/20930/18
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД Справа № 640/20930/18

У Х В А Л А

27 вересня 2019 року м. Київ

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача Мельничука В.П. та суддів Єгорової Н.М., Сорочка Є.О., перевіривши матеріали апеляційної скарги ОСОБА_1 на ухвалу Окружного адміністративного суду м. Києва від 03 червня 2019 року про закриття провадження у справі за позовом ОСОБА_2 до Міністерства юстиції України, третя особа - Політична партія "ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК" про визнання протиправною бездіяльності, зобов`язання вчинити дії, -

В С Т А Н О В И Л А:

ОСОБА_2 звернувся до Окружного адміністративного суду м. Києва з позовом до Міністерства юстиції України, третя особа - Політична партія "ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК" про:

- визнання протиправною бездіяльності Міністерства юстиції України щодо не здійснення контролю за додержанням окремими керівними особами Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК" вимог Конституції та законів України, а також статуту Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК" по організації проведення 15 грудня 2018 року VІІІ З`їзду Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК" (з`їзд планується проводити за адресою м. Київ, проспект Визволителів,1; початок роботи з`їзду об 11 год. 00 хв.);

- зобов`язання Міністерство юстиції України вжити визначених законом заходів реагування на порушення окремими керівними особами Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК" вимог Конституції та законів України, Статуту Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК" по організації проведення 15 грудня 2018 року VІІІ З`їзду Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК" (з`їзд планується проводити за адресою м. Київ, проспект Визволителів,1; початок роботи з`їзду об 11 год. 00 хв.).

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 12 грудня 2018 року клопотання ОСОБА_2 про забезпечення позову в адміністративній справі № 640/20930/18 - задоволено. До моменту набрання законної сили судовим рішенням у даній справі заборонено суб`єктам державної реєстрації, зокрема, Міністерству юстиції України, його департаментам, структурним підрозділам та територіальним органам, акредитованим суб`єктам державної реєстрації, відділам державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та легалізації громадських формувань, будь-яким іншим державним реєстраторам відповідних реєстраційних органів, а також всім приватним та державним нотаріусам здійснювати державну реєстрацію (проводити реєстраційні дії) будь-яких змін до установчих документів, а також внесення будь-яких змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань стосовно Політичної партії "ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК" (код ЄДРПОУ 37120464, місцезнаходження: 04070, м. Київ, вулиця Волоська, будинок 6/14), в тому числі, але не виключно щодо зміни керівника, уповноважених осіб, місцезнаходження юридичної особи, перереєстрацію, ліквідацію, реорганізацію будь-яким шляхом, реєстрацію припинення діяльності, а також вносити інші зміни до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі, та заборонити реєстрацію або скасування реєстрації будь-яких змін інших відомостей.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 03 червня 2019 року заяву ОСОБА_2 про відмову від адміністративного позову та скасування заходів забезпечення позову - задоволено. Прийнято відмову ОСОБА_2 від адміністративного позову до Міністерства юстиції України, третя особа - Політична партія "ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК" про визнання протиправною бездіяльності, зобов`язати вчинити дії. Закрито провадження у справі №640/20930/18 за адміністративним позовом ОСОБА_2 до Міністерства юстиції України, третя особа - Політична партія "ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК" про визнання протиправною бездіяльності, зобов`язати вчинити дії. Скасовано заходи забезпечення адміністративного позову, застосовані ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 12 грудня 2018 року у справі №640/20930/18. Попереджено позивача, що повторне звернення з тією самою позовною заявою не допускається. Наявність ухвали про закриття провадження у зв`язку з прийняттям відмови позивача від позову не позбавляє відповідача в цій справі права на звернення до суду за вирішенням цього спору.

Не погоджуючись з ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 03 червня 2019 року про закриття провадження у справі, ОСОБА_1 подала апеляційну скаргу, в якій просить суд апеляційної інстанції скасувати вказане судове рішення та направити справу до Окружного адміністративного суду міста Києва для продовження справи по суті (за текстом апеляційної скарги).

Ухвалою судді Шостого апеляційного адміністративного суду від 18 червня 2019 року апеляційну скаргу ОСОБА_1 залишено без руху.

Надано строк для усунення недоліків - десять днів з дня вручення ухвали про залишення апеляційної скарги без руху

Копія ухвали судді Шостого апеляційного адміністративного суду від 18 червня 2019 року про залишення апеляційної скарги без руху згідно відомостей офіційного веб-сайту Укрпошти "Пошук поштових відправлень" вручена адресату 08 серпня 2019 року.

Строк виконання вимог зазначеної вище ухвали судді сплинув 19 серпня 2019 року.

Зазначені в ухвалі судді Шостого апеляційного адміністративного суду від 18 червня 2019 року недоліки апеляційної скарги в наданий строк та в розумний строк надходження кореспонденції не усунуто.

Відповідно до ч. 5 ст. 298 КАС України питання про повернення апеляційної скарги суд апеляційної інстанції вирішує протягом п`яти днів з дня закінчення строку на усунення недоліків.

Таким чином, зважаючи на викладене, колегія суддів дійшла висновку про необхідність повернення апеляційної скарги.

Керуючись ст. ст. 241, 242, 243, 298, 328, 329 КАС України, -

У Х В А Л И Л А:

Апеляційну скаргу ОСОБА_1 на ухвалу Окружного адміністративного суду м. Києва від 03 червня 2019 року про закриття провадження у справі за позовом ОСОБА_2 до Міністерства юстиції України, третя особа - Політична партія "ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК" про визнання протиправною бездіяльності, зобов`язання вчинити дії - повернути особі, яка її подала .

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та може бути оскаржена протягом тридцяти днів шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до Верховного Суду.

Суддя-доповідач: В.П. Мельничук

Судді: Н.М. Єгорова

Є.О. Сорочко

Дата ухвалення рішення27.09.2019
Оприлюднено29.09.2019

Судовий реєстр по справі —640/20930/18

Ухвала від 27.09.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Мельничук Володимир Петрович

Ухвала від 27.09.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Мельничук Володимир Петрович

Ухвала від 22.07.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Мельничук Володимир Петрович

Ухвала від 22.07.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Мельничук Володимир Петрович

Ухвала від 21.06.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Беспалов Олександр Олександрович

Ухвала від 18.06.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Коротких Андрій Юрійович

Ухвала від 18.06.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Коротких Андрій Юрійович

Ухвала від 03.06.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Вєкуа Н.Г.

Ухвала від 24.05.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Вєкуа Н.Г.

Ухвала від 24.05.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Беспалов Олександр Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні