Ухвала
від 30.09.2019 по справі 378/1247/19
СТАВИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про відкриття позовного провадження

Номер рядка звіту 55

Єдиний унікальний номер: 378/1247/19

Провадження № 2/378/341/19

30.09.2019 року суддя Ставищенського районного суду Київської області Скороход Т. Н. , вивчивши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Філії Білоцерківського дорожньо-експлуатаційного управління про стягнення заробітної плати та моральної шкоди , -

ВСТАНОВИВ:

До суду з вказаним позовом звернувся ОСОБА_1 (житель АДРЕСА_1 ) до Філії Білоцерківського дорожньо-експлуатаційного управління (09109 м. Біла Церква вул. Київська, 80, код ЄДРПОУ 33260966 ), з посиланням на те, що з 5 вересня 2005 року по 1 липня 2019 року він працював у Філії Білоцерківського дорожньо-експлуатаційного управління, звідки був звільнений на підставі ст. 38 КЗпП України. На момент його звільнення з підприємства відповідачем не виплачено йому грошові кошти в сумі 7808,29 грн., з яких 6441,32 грн. заробітна плата та 136,96 грн. надбавка за роз»їздний характер робіт. Його неодноразові прохання та нагадування щодо виплати йому заробітної плати відповідачем до даного часу ігноруються. В зв`язку з вказаними йому завдано моральну шкоду, яка полягає у істотних змінах життєвих стосунків в колі його сім`ї, де постійно панує подавлена атмосфера. Він відчуває психологічну подавленість, дискомфорт, постійно знервований, не може тривалий час виконувати необхідну домашню роботу, змушений докладати додаткові зусилля для організації свого життя. З урахуванням характеру та обсягу заподіяних йому моральних та фізичних страждань, вимушених змін в його життєвих стосунках, вважає, що розмір моральної шкоди складає 3000 гривень.

Позивач просить суд стягнути з відповідача на його користь грошові кошти в сумі 7808,29 грн., з яких 6441,32 грн. заробітна плата та 136,96 грн. виплати за роз»їздний характер робіт та 3000 грн. моральної шкоди.

Зміст та форма позовної заяви та доданих до неї документів відповідає вимогам ст. 175 ЦПК України.

Підстав для залишення зави без руху, повернення заяви, відмови у відкритті провадження у справі на даній стадії немає.

Згідно ч. 1 ст. 274 ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи та справи, що виникають з трудових відносин.

За приписами ч. 5 ст. 279 ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь - якої із сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Відповідно до п.п. 15.5 п. 15 розділу ХІІІ „Перехідні положення» ЦПК України (в редакції Закону № 2147-VІІІ .)до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу. У разі порушення порядку подання апеляційної чи касаційної скарги відповідний суд повертає таку скаргу без розгляду.

Керуючись ст. 187, п. 11, п.п. 15.5 п. 15 розділу ХІІІ „Перехідні положення» ЦПК України,-

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження по справі за позовом ОСОБА_1 до Філії Білоцерківського дорожньо-експлуатаційного управління про стягнення заробітної плати та моральної шкоди .

Справу розглядати в порядку спрощеного позовного провадження.

Призначити судове засідання в приміщенні Ставищенського районного суду Київської області за адресою: смт. Ставище, вул. Генерала Кравченка 4 Київської області на 10 годин 00 хвилин 23 жовтня 2019 року .

Про розгляд справи у судовому засіданні повідомити позивача та відповідача.

Роз`яснити відповідачу право подати протягом п`ятнадцяти днів з моменту отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі в порядку спрощеного позовного провадження письмову заяву із запереченнями проти розгляду справи у порядку спрощеного провадження.

Відповідачу подати суду в 15-денний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі у порядку та відповідно до вимог ч. 1 ст. 278 ЦПК України відзив з викладенням заперечень проти позову, докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачу.

Роз`яснити позивачу право подати до суду відповідь на відзив, а відповідачу - заперечення протягом трьох днів з дня отримання відзиву або відповіді на відзив.

Інформацію щодо справи учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням http://st.ko.court.gov.ua/sud1024/.

Ухвала про відкриття провадження може бути оскаржена в частині порушення правил підсудності шляхом подачі апеляційної скарги до Київського апеляційного суду через Ставищенський районний суд Київської області протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Т. Н. Скороход

Дата ухвалення рішення30.09.2019
Оприлюднено01.10.2019
Номер документу84586087
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —378/1247/19

Ухвала від 18.11.2019

Цивільне

Ставищенський районний суд Київської області

Скороход Т. Н.

Ухвала від 23.10.2019

Цивільне

Ставищенський районний суд Київської області

Скороход Т. Н.

Ухвала від 30.09.2019

Цивільне

Ставищенський районний суд Київської області

Скороход Т. Н.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні