Постанова
від 03.02.2012 по справі 1-441/11
ТЯЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1-441/11

Провадження № 1/711/112/2012

П О С Т А Н О В А

03 лютого 2012 року

Тячівський районний суд Закарпатської області в складі:

головуючого судді Бобрушко В.І.

при секретарі Кошілко Н.М.

з участю прокурора Рошинець В.А.

захисника Філіп І.Ю.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду міста Тячів кримінальну справу про обвинувачення ОСОБА_1 у вчиненні злочинів, передбачених ст. 121 ч.1, 135 ч.1 України,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 обвинувачується в тому, що він 1 серпня 2010 року, близько 12-ї години, в урочищі Текзово`села Руське Поле, під час сварки зі своїм братом ОСОБА_2 , яка переросла в бійку, вихопив від нього з рук заведену бензопилу марки Павер , якою заподіяв останньому декілька порізів по різним частинам тіла, спричинивши йому тілесні ушкодження у вигляді множинних рвано-рублених ран м`яких тканин правої верхньої кінцівки з ушкодженням судинно-нервового пучка у вигляді повного поперечного розділення плечової артерії та нервового пучка на рівні ліктьового суглобу, рублені рани м`яких тканин лівого передпліччя та передньої черевної стінки, що супроводжувалися значною крововтратою, та геморагічним шоком важкої ступені. Ушкодження правого плеча привело до необхідності ампутації плеча на рівні нижньої третини. Вказані тілесні ушкодження по своєму характеру являються небезпечними для життя потерпілого і в подальшому привели до необхідності ампутації плеча, що являється стійкою втратою працездатності, яка становить 65%, і по даним критеріям відноситься до групи тяжких тілесних ушкоджень.

В судовому засіданні підсудний ОСОБА_1 свою вину визнав частково і пояснив, що ввечері 31 липня 2010 року він та його брат ОСОБА_3 , взявши з собою бензопилу марки Павер , поїхали на підводі з конем до свого старого будинку, який знаходиться в урочищі Жиганя`села Руське Поле, де заночували. При цьому вони в будинку пили самогонку. Наступного дня, в неділю, 1 серпня 2010 року, він прокинувся близько 11-ї години, і побачив, що його брата не має в будинку, а також не має і підводи з конем. По слідах підводи він знайшов брата в саду в урочищі Текзово`села Руське Поле, і брат хотів бензопилою рубати дерева. З приводу рубки дерев вони почали сваритися один з одним, в ході чого брат ОСОБА_3 накинувся на нього із заведеною бензопилою, а він двома руками почав виривати бензопилу від брата і випадково його поранив. Наміру порізати свого брата в нього не було. Тікати від брата він не міг, так як позаду нього стояла підвода з конем. Побачивши, що в брата тече кров, він кинув бензопилу та втік.

Потерпілий ОСОБА_3 в судовому засіданні пояснив, що ввечері 31 липня 2010 року він та його брат ОСОБА_4 , взявши з собою бензопилу марки Павер , поїхали на підводі з конем до свого старого будинку, який знаходиться в урочищі Жиганя`села Руське Поле, де пили самогонку і заночували. Наступного дня, зранку, він взяв підводу з конем та поїхав до вівчарів, з якими випив горілку. Потім він зустрівся з братом ОСОБА_1 , який хотів в нього відібрати підводу з конем, на чому в них розпочалася сварка. В ході сварки він взяв з підводи бензопилу, завів її та накинувся на брата. Брат ОСОБА_1 двома руками почав забирати бензопилу від нього і випадково нею порізав його, коли він повертався.

В судовому засіданні захисник Філіп І.Ю. заявив клопотання про необхідність проведення відтворення обстановки та обставин події з участю підсудного ОСОБА_1 , потерпілого ОСОБА_3 , судмедексперта Тячівської міжрайсудмедекспертизи

Заслухавши підсудного ОСОБА_1 , потерпілого ОСОБА_2 , думку прокурора, який не заперечив щодо проведення відтворення обстановки та обставин події, суд вважає, що з метою перевірки і уточнення фактичних даних, одержаних в ході судового слідства, усунення суперечностей між показаннями підсудного, потерпілого, за необхідне доручити органу досудового слідства провести певні слідчі дії.

Керуючись ст.ст. 273, 315-1 КПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Доручити органу досудового слідства провести у кримінальній справі про обвинувачення ОСОБА_1 у вчиненні злочинів, передбачених ст. 121 ч.1, 135 ч.1 України, відтворення обстановки та обставин події з участю підсудного ОСОБА_1 , потерпілого ОСОБА_3 , судмедексперта Тячівської міжрайсудмедекспертизи.

В залежності від наслідків провести по справі інші необхідні слідчі дії.

Протоколи слідчих дій та інші здобуті під час виконання доручення докази надіслати Тячівському районному суду.

Строк виконання доручення до 02.03.2012 року.

Постанову надіслати начальнику СВ Тячівського РВ УМВС України в Закарпатській області для організації виконання.

Головуючий: В.І. Бобрушко

Дата ухвалення рішення03.02.2012
Оприлюднено01.10.2019
Номер документу84619868
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-441/11

Постанова від 03.02.2012

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бобрушко В. І.

Постанова від 20.12.2011

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бобрушко В. І.

Постанова від 20.10.2011

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бобрушко В. І.

Постанова від 25.08.2011

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бобрушко В. І.

Постанова від 02.11.2011

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бобрушко В. І.

Постанова від 29.09.2011

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бобрушко В. І.

Постанова від 13.09.2011

Кримінальне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бобрушко В. І.

Постанова від 18.05.2012

Кримінальне

Приморський районний суд м.Маріуполя

Шишилін О. Г.

Ухвала від 25.10.2011

Кримінальне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Любчик В. М.

Постанова від 25.10.2011

Кримінальне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Любчик В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні