Ухвала
від 01.10.2019 по справі 500/1357/19
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про закриття провадження у справі

Справа № 500/1357/19

01 жовтня 2019 р.м.Тернопіль

Тернопільський окружний адміністративний суд, в складі головуючого судді Баранюка А.З. розглянувши у письмовому провадженні заяву про примирення в адміністративній справі за позовом Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області до Тернопільського технічного ліцею Тернопільської міської ради Тернопільської області, треті особи - Тернопільська міська рада, Управління освіти і науки Тернопільської міської ради про застосування заходу реагування у сфері державного нагляду (контролю), -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Тернопільського окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за позовом Управління ДСНС України в Тернопільській області до Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області до Тернопільського технічного ліцею Тернопільської міської ради Тернопільської області, треті особи - Тернопільська міська рада, Управління освіти і науки Тернопільської міської ради про застосування заходу реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення роботи Тернопільського технічного ліцею Тернопільської міської ради Тернопільської області шляхом знеструмлення.

Ухвалою Тернопільського окружного адміністративного суду від 19.06.2019 відкрито провадження у справі №500/1357/19 за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Ухвалами суду від 18.07.2019, 29.07.2019, 06.08.2019, 12.09.2019 розгляд справи було відкладено.

Згідно довідки секретаря судового засідання, судове засідання 27.09.2019 не проводилося у зв`язку із перебуванням головуючого судді у відрядженні.

01.10.2019 представник позивача подав до суду спільну заяву про примирення сторін, в якій останні погодились врегулювати існуючий спір шляхом використання права на примирення на основі взаємних поступок. також просив розглянути дану заяву без його участі.

Учасники справи в судове засідання не прибули, причин неприбуття суду не повідомили, про дату, час та місце розгляду справи повідомлялися належним чином.

Відповідно до частини дев`ятої статті 205 КАС України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з`явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Суд, проаналізувавши подані докази, встановив наступне.

Згідно вказаної заяви (угоди) про примирення сторони домовились про те, що:

- позивач зобов`язується надати час до 30 квітня 2020 року для остаточного виконання вимог вказаних у позовній заяві Управління від 12.06.2019 року № 3-1/2660. Позивач після виконання заявлених вимог має прийняти їх виконання як належне. У разі невиконання відповідачем зобов`язань зазначених у даній заяві, застосувати захід реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення експлуатації будівлі Тернопільського технічного ліцею Тернопільської міської ради Тернопільської області за адресою: Тернопільська область, Тернопільський район, с. Тернопіль, вул.Романа Купчинського, 5А шляхом знеструмлення.

- відповідач зобов`язується:

1.приміщення будівлі Тернопільського технічного ліцею Тернопільської міської ради Тернопільської області обладнати системою пожежної сигналізації та системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей.

Відповідно до умов цієї угоди про примирення сторони погоджуються з тим, що відповідно до умов цієї заяви вони дійшли згоди щодо повного та остаточного врегулювання спору, та не мають жодних вимог щодо один одного; умови примирення, дії позивача та відповідачів не суперечать закону і не порушують чиїх-небудь прав, свобод та інтересів; сторони мають належне уявлення про сутність цієї заяви і всіх її елементів; сторони підтверджують, що вищевикладені умови відповідають їх волевиявленню і зумовлюють настання бажаних наслідків, які відповідають їхнім дійсним інтересам.

Згідно з ч. 5 ст. 47 КАС України сторони можуть досягнути примирення на будь-якій стадії судового процесу, що є підставою для закриття провадження в адміністративній справі.

Відповідно до ч.ч. 1, 3, 4, 5 ст. 190 КАС України, сторони можуть повністю або частково врегулювати спір на підставі взаємних поступок. Примирення сторін може стосуватися лише прав та обов`язків сторін. Сторони можуть примиритися на умовах, які виходять за межі предмета спору, якщо такі умови примирення не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Умови примирення не можуть суперечити закону або виходити за межі компетенції суб`єкта владних повноважень.

Умови примирення сторони викладають у заяві про примирення сторін. Заява про примирення сторін може бути викладена у формі єдиного документа, підписаного сторонами, або у формі окремих документів: заяви однієї сторони про умови примирення та письмової згоди іншої сторони з умовами примирення.

До ухвалення судового рішення у зв`язку з примиренням сторін суд роз`яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін у праві вчинити відповідні дії.

Умови примирення сторін затверджуються ухвалою суду. Затверджуючи умови примирення сторін, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Заяву про примирення сторін підписано 27.09.2019 року уповноваженими представниками сторін - начальником Управління ДСНС України у Тернопільській області, директором Тернопільського технічного ліцею Тернопільської міської ради Тернопільської області та міським головою м.Тернополі, які наділені відповідними повноваженнями.

Дослідивши умови примирення сторін, суд встановив, що умови примирення не суперечать чинному законодавству та не порушують чиї-небудь права, свободи або інтереси, а відтак, суд вважає за можливе затвердити умови примирення.

Згідно п. 3 ч. 1 ст. 238 КАС України, суд закриває провадження у справі якщо сторони досягли примирення.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку про наявність підстав для закриття провадження у справі у зв`язку з примиренням сторін на умовах, визначених в заяві про примирення по адміністративній справі №500/1357/19.

Керуючись статтями ст.190, ст.191, п.3 ч.1 ст. 238, ст.ст. 239, 243, 256, 293 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Затвердити умови примирення сторін по справі за адміністративним позовом Управління ДСНС України в Тернопільській області (46011, вул.Л.Українки, 6, м. Тернопіль, код ЄДРПОУ 38535547) до Тернопільського технічного ліцею Тернопільської міської ради Тернопільської області (46023, вул.Романа Купчинського, 5А, м.Тернопіль, код ЄДРПОУ 23592345), треті особи Тернопільська міська рада (46001, вул.Листопадова, 5, м.Тернопіль, код ЄДРПОУ 34334305), Управління освіти і науки Тернопільської міської ради (б-р.Т.Шевченка, 1, м.Тернопіль, код ЄДРПОУ 26198169), викладені у заяві про примирення сторін від 27.09.2019 року, а саме:

1. Відповідач - Тернопільський технічний ліцей Тернопільської міської ради Тернопільської області (46023, вул.Романа Купчинського, 5А, м.Тернопіль, код ЄДРПОУ 23592345) зобов`язується:

1.1. приміщення будівлі ліцею обладнати системою пожежної сигналізації та системою оповіщення про пожежу та управління евакуюванням людей.

2.2. Позивач після виконання заявлених вимог має прийняти їх виконання.

2.3 У разі невиконання відповідачем зобов`язань зазначених у даній ухвалі до 30 квітня 2020 року, застосувати захід реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення експлуатації будівлі Тернопільського технічного ліцею Тернопільської міської ради Тернопільської області за адресою: Тернопільська область, Тернопільський район, с. Тернопіль, вул.Романа Купчинського, 5А шляхом знеструмлення.

Провадження у справі за позовом Управління ДСНС України в Тернопільській області (46011, вул.Л.Українки, 6, м. Тернопіль, код ЄДРПОУ 38535547) до Тернопільського технічного ліцею Тернопільської міської ради Тернопільської області (46023, вул.Романа Купчинського, 5А, м.Тернопіль, код ЄДРПОУ 23592345), треті особи Тернопільська міська рада (46001, вул.Листопадова, 5, м.Тернопіль, код ЄДРПОУ 34334305), Управління освіти і науки Тернопільської міської ради (б-р.Т.Шевченка, 1, м.Тернопіль, код ЄДРПОУ 26198169) про застосування заходу реагування у сфері державного нагляду (контролю) - закрити.

Роз`яснити сторонам, що ухвала про затвердження умов примирення виконується сторонами в порядку і строки, які нею визначені. Ухвала про затвердження умов примирення є виконавчим документом. У разі невиконання ухвали суду про затвердження умов примирення вона може бути подана для її примусового виконання в порядку, визначеному законодавством для виконання судових рішень.

Повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Копію ухвали надіслати учасникам у справі.

Головуючий суддя Баранюк А.З.

копія вірна

Суддя Баранюк А.З.

Дата ухвалення рішення01.10.2019
Оприлюднено03.10.2019
Номер документу84629072
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходу реагування у сфері державного нагляду (контролю

Судовий реєстр по справі —500/1357/19

Ухвала від 01.10.2019

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Баранюк Андрій Зіновійович

Ухвала від 19.06.2019

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Баранюк Андрій Зіновійович

Постанова від 06.03.2019

Адмінправопорушення

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Волков Ю. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні