Рішення
від 11.09.2019 по справі 183/3243/19
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 183/3243/19

№ 2-о/183/140/19

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

11 вересня 2019 року м. Новомосковськ

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області в складі:

головуючого судді - Городецького Д. І.

секретаря судового засідання - Спіциної Л. Ю.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Новомосковську цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи - Миколаївська сільська рада Новомосковського району Дніпропетровської області, Головне управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області про встановлення факту, що має юридичне значення,-

в с т а н о в и в:

22 травня 2019 року ОСОБА_1 звернулась до суду із вищезазначеною заявою, в обґрунтування якої посилалась на те, що їй на підставі рішення 19 сесії ХХІІІ скликання Миколаївської сільської ради Новомосковського району Дніпропетровської області № 6 від 05 березня 2001 року передано у приватну власність земельну ділянку площею 3,680 га, яка розташована у межах згідно з планом на території Миколаївської сільської ради Новомосковського району Дніпропетровської області, на підставі вищезазначеного рішенні на ім`я ОСОБА_2 , 12 березня 2001 року було видано Державний акт на право приватної власності на землю серії ІІI-ДП № 118024, акт зареєстровано у книзі записів державних актів на право власності на землю за № 13431.

На теперішній час вона виявила розбіжності у написанні її прізвища, як власника нерухомого майна у правовстановлюючому документі та її паспортних даних, що може призвести до ускладнень реалізації її прав на це нерухоме майно.

У зв`язку з наведеним, в заяві ОСОБА_1 просила суд встановити факт, що має юридичне значення, а саме, факт належності їй правовстановлюючого документа - Державного акту на право приватної власності на земельну ділянку серії ІІI-ДП № 118024, виданого 12 березня 2001 року на ім`я " ОСОБА_2 ", на земельну ділянку площею 3,680 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, розташовану в межах згідно з планом на території Миколаївської сільської ради Новомосковського району Дніпропетровської області.

Ухвалою суду від 23 травня 2019 року було відкрите провадження у справі (а.с. 10-11).

У судове засідання заявник ОСОБА_1 не з`явилась, про день, час та місце розгляду справи була повідомлена належним чином, причини неявки суду не повідомила, клопотань про відкладення розгляду справи не подавала.

Представник заявника ОСОБА_1 - ОСОБА_3 у судове засідання не з`явилась, але надала суду заяву про розгляд справи за її відсутності, заявлені вимоги підтримала у повному обсязі та просила їх задовольнити (а.с. 19).

Представник заінтересованої особи - Миколаївської сільської ради Новомосковського району Дніпропетровської області у судове засідання не з`явився, але надав суду заяву про розгляд справи за його відсутності згідно з чинним законодавством (а.с. 18).

Представник заінтересованої особи - Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області у судове засідання не з`явився, про день, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, причини неявки суду не повідомив, клопотань про відкладення розгляду справи не подавав, тому суд вважає можливим провести розгляд справи за його відсутності.

У зв`язку з неявкою осіб, які приймають участь у справі, суд розглядає справу у відповідності до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Суд, дослідивши надані заявником письмові докази, приходить до наступного.

Судом установлено, що 12 березня 2001 року згідно рішення 19 сесії ХХІІІ скликання Миколаївської сільської Ради народних депутатів № 6 від 05 березня 2001 року ОСОБА_2 , яка мешкає: с. Миколаївка, вул. Назаренко , набула права приватної власності на земельну ділянку площею 3,680 га, яка надана для ведення товарного сільськогосподарського виробництва та розташована у межах згідно з планом на території Миколаївської сільської ради Новомосковського району Дніпропетровської області (а.с. 5).

Встановлено, що Державний акт серії ІІI-ДП № 118024, виданий 12 березня 2001 року Миколаївською сільською радою народних депутатів, оформлений відносно ОСОБА_2 , яка мешкає: с. Миколаївка , вул. Назаренка .

Відповідно до паспорта громадянина України серії НОМЕР_1 , виданого у вересні 2001 року Новомосковським РВ УМВС України у Дніпропетровській області на ім`я ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , остання з 05 жовтня 2001 року зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 (а.с. 4).

Крім того, відповідно до наданої суду у засвідченій заявником копії додаткової угоди від 01 липня 2010 року до договору оренди земельної ділянки від 20 вересня 2006 року, вбачається, що ОСОБА_1 надала в оренду Сільськогосподарському товариству з обмеженою відповідальністю "Злагода" на умовах строковості, платності та цільового використання, земельну ділянку кадастровий номер 1223284000-03-001-0024, розташовану на території Миколаївської сільської ради Новомосковського району Дніпропетровської області, належну їй на підставі Державного акту на право власності на землю серії ІІI-ДП № 118024 (а.с. 6).

У відповідності до статті 293 ЦПК України, окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Так, відповідно до п. 5 ч. 2 ст. 293 ЦПК України, суд розглядає в порядку окремого провадження справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення.

Частиною 3 статті 294 ЦПК України передбачено, що справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

На підставі частини 2 статті 315 ЦПК України, у судовому порядку можуть бути встановлені також інші факти, від яких залежить виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав фізичних осіб, якщо законом не визначено іншого порядку їх встановлення.

З огляду на викладене, випливає наявність розбіжностей в написанні прізвища заявника в правовстановлюючому документі про належність нерухомого майна та паспорті громадянина України, що є перешкодою у реалізації заявником своїх прав як власника нерухомого майна.

Враховуючи надані заявником докази, суд приходить до висновку, що в судовому засіданні знайшли підтвердження факти, на які посилається заявник, в зв`язку з чим, вимоги про встановлення факту, що має юридичне значення, підлягають задоволенню.

На підставі вищенаведеного, керуючись ст. ст. 3, 5, 12, 76-81, 89, 258-259, 263-268, 293, 294, 354 ЦПК України, -

у х в а л и в:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи - Миколаївська сільська рада Новомосковського району Дніпропетровської області, Головне управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області про встановлення факту, що має юридичне значення - задовольнити.

Встановити факт, що має юридичне значення, а саме, що Державний акт на право приватної власності на землю серії ІІI-ДП № 118024, виданий Миколаївською сільською Радою народних депутатів 12 березня 2001 року на підставі рішення 19 сесії ХХІІІ скликання Миколаївської сільської ради народних депутатів № 6 від 05 березня 2001 року та зареєстрований в книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за № 13431, на земельну ділянку площею 3,680 га, яка надана для ведення товарного сільськогосподарського виробництва та розташована території Миколаївської сільської ради Новомосковського району Дніпропетровської області, на ім`я ОСОБА_2 , яка мешкає в с. Миколаївка на вул. Назаренка , був фактично виданий ОСОБА_1 .

Учасники справи:

- заявник: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_2 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 ;

- заінтересована особа: Миколаївська сільська рада Новомосковського району Дніпропетровської області, код ЄДРПОУ 04340431, місцезнаходження юридичної особи: 51254, Дніпропетровська область, Новомосковський район, с. Миколаївка, вул. Центральна, 50а;

- заінтересована особа: Головне управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області, код ЄДРПОУ 39835428, місцезнаходження юридичної особи: 49004, м. Дніпро, пр.-т . О. Поля, 2.

Апеляційна скарга на рішення суду може бути поданою до Дніпровського апеляційного суду через Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення не були вручені у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Повне судове рішення складено 11 вересня 2019 року.

Суддя Д. І. Городецький

СудНовомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення11.09.2019
Оприлюднено02.10.2019
Номер документу84636456
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —183/3243/19

Ухвала від 03.12.2019

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Рішення від 11.09.2019

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Ухвала від 23.05.2019

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні