Ухвала
від 01.10.2019 по справі 918/2067/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

33013 , м. Рівне, вул. Набережна, 26А


УХВАЛА

м. Рівне

"01" жовтня 2019 р. Справа № 918/2067/14

Господарський суд Рівненської області у складі судді Марача В.В. при секретарі судового засідання Мельник В.Я. розглянувши у матеріалах справи

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "УкрТехноФос"

до Товариства з обмеженою відповідальністю "УкрТехноФос-Плюс"

про визнання банкрутом

у загальному позовному провадженні у підготовчому засіданні

позов Товариства з обмеженою відповідальністю "УкрТехноФос-Плюс"(35331, Рівненська область, Рівненський район, с.Городок, вул.Барона Штейнгеля, 3а, код ЄДРПОУ 32617917)

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма Трипілля"(35523, Рівненська область, Радивилівський район, с.Зарічне, вул.40-річчя Перемоги, код ЄДРПОУ 34463741)

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета позову на стороні відповідача товариство з обмеженою відповідальністю "Світовид"(35364, Рівненська область, Рівненський район, с.Грушвиця Друга, вул.Середній Гай, буд.1А, офіс 1, код ЄДРПОУ 32838181)

про визнання права власності

В судовому засіданні приймали участь:

від позивача: не з"явився;

від відповідача: не з"явився;

від третьої особи: не з"явився;

від ліквідатора: не з"явився.

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду Рівненської області від 12.02.2019р. Товариство з обмеженою відповідальністю "УкрТехноФос-Плюс" визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором боржника арбітражного керуючого Чепелюка Олександра Олександровича.

20.02.2018 року здійснено офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю "УкрТехноФос-Плюс" на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України.

20.08.2019 року Товариство з обмеженою відповідальністю "УкрТехноФос-Плюс" звернулося до Господарського суду Рівненської області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма Трипілля" в якому просить: визнати за Товариством з обмеженою відповідальністю УкрТехноФос-Плюс ЄДРПОУ 32617917, право власності на майновий комплекс розташований по вулиці Весела, будинок АДРЕСА_1 Іващуки, Радивилівського району, Рівненської області до складу якого входить: корівник (площа 4 613 м 2 ); корівник (площа 4 613 м 2 ); насосна будка (площа 12 м 2 ); водонапірна башта металева; свердловина.

Ухвалою господарського суду від 21 серпня 2019 року позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "УкрТехноФос-Плюс" у справі №918/2067/14 прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі. Розгляд позову ухвалено здійснювати за правилами загального позовного провадження.

26.09.2019 року до Господарського суду Рівненської області від Позивача - ліквідатора Чепелюка О.О. надійшла заява, відповідно до якої останній просить залишити позов без розгляду.

У судове засідання 01.10.2019 року не з"явилися представники Позивача, Відповідача та Третьої особи, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Відповідно до статті 202 ГПК України неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

Відтак, суд вважає за можливе розглянути справу за відсутності учасників справи, за наявними у ній матеріалами.

Розглянувши заяву Позивача про залишення позовної заяви без розгляду, всебічно і повно з`ясувавши фактичні обставини, на яких вона ґрунтується, суд прийшов до висновку про задоволення даної заяви з огляду на наступне.

Відповідно до статті 185 Господарського процесуального кодексу України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про:

1) залишення позовної заяви без розгляду;

2) закриття провадження у справі;

3) закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Відповідно до статті 226 Господарського процесуального кодексу України суд залишає позов без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Враховуючи вищенаведене, суд дійшов висновку про задоволення заяви Позивача про залишення позову Товариства з обмеженою відповідальністю "УкрТехноФос-Плюс" без розгляду.

Крім того, Позивачем заявлено клопотання про повернення судового збору, сплаченого при подачі позову до суду, згідно платіжного доручення №1 від 31.07.2019 року у сумі 1921,00 грн..

Відповідно до статті 1 Закону України "Про судовий збір" судовий збір - збір, що справляється на всій території України за подання заяв, скарг до суду, за видачу судами документів, а також у разі ухвалення окремих судових рішень, передбачених цим Законом. Судовий збір включається до складу судових витрат.

Частиною 4 ст. 7 Закону України "Про судовий збір" передбачено, що сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі залишення заяви або скарги без розгляду (крім випадків, якщо такі заяви або скарги залишені без розгляду у зв`язку з повторним неприбуттям або залишенням позивачем судового засідання без поважних причин та неподання заяви про розгляд справи за його відсутності, або неподання позивачем витребуваних судом матеріалів, або за його заявою (клопотанням).

Враховуючи викладене сума судового збору в розмірі 1921,00 грн. підлягає поверненню товариству з обмеженою відповідальністю "УкрТехноФос-Плюс" в порядку статті 7 Закону України "Про судовий збір".

Статтею 240 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що у разі неявки всіх учасників справи у судове засідання, яким завершується розгляд справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи суд підписує рішення без його проголошення.

Відповідно до цієї ж статті датою ухвалення рішення, ухваленого за відсутності учасників справи, є дата складення повного судового рішення. Відтак датою ухвалення даного рішення є дата складення його повного тексту.

Керуючись пунктом 5 частини 1 статті 226, статтями 232-235 Господарського процесуального кодексу України, частиною 4 статті 7 Закону України "Про судовий збір", суд

УХВАЛИВ:

1. Позов Товариства з обмеженою відповідальністю "УкрТехноФос-Плюс" про визнання права власності, залишити без розгляду.

2. Повернути з Державного бюджету України товариству з обмеженою відповідальністю "УкрТехноФос-Плюс" (35331, Рівненська область, Рівненський район, с.Городок, вул.Барона Штейнгеля, 3а, код ЄДРПОУ 32617917) 1921, 00 грн., судового збору, сплаченого платіжним дорученням №1 від 31 липня 2019 року, оригінал якого знаходиться у матеріалах справи.

Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення. Ухвали, постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Ухвала може бути оскаржена до Північно - західного апеляційного господарського суду, через місцевий суд, що її постановив або безпосередньо до апеляційного суду, протягом десяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://rv.arbitr.gov.ua.

Суддя Марач В.В.

Дата ухвалення рішення01.10.2019
Оприлюднено02.10.2019
Номер документу84665157
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання права власності В судовому засіданні приймали участь: від позивача: не з"явився; від відповідача: не з"явився; від третьої особи: не з"явився; від ліквідатора: не з"явився

Судовий реєстр по справі —918/2067/14

Ухвала від 23.11.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 19.10.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 01.06.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 18.11.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 01.10.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 24.09.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 12.09.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 10.09.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 21.08.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 19.08.2019

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні