Ухвала
від 01.10.2019 по справі 400/610/19
П'ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П`ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

01 жовтня 2019 р. м. ОдесаСправа № 400/610/19

Судова колегія П`ятого апеляційного адміністративного суду у складі:

головуючого - Бітова А.І.

суддів - Лук`янчук О.В.

- Ступакової І.Г.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Одесі клопотання Головного управління ДФС у Миколаївській області про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції під час розгляду апеляційної скарги Головного управління ДФС у Миколаївській області на рішення Миколаївського окружного адміністративного суду від 11 липня 2019 року у справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Южстрой" до Головного управління ДФС у Миколаївській області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень,

В С Т А Н О В И Л А :

30 вересня 2019 року на адресу П`ятого апеляційного адміністративного суду надійшло клопотання ГУ ДФС в Миколаївській області про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, проведення якої доручити Миколаївському окружному адміністративному суду.

Розглянувши доводи вищезазначеного клопотання, судова колегія приходить до наступного.

Відповідно до ч.ч.1, 2, 5 ст. 195 КАС України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Клопотання ГУ ДФС в Миколаївській області про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції задоволенню не підлягає, зважаючи на наступне.

Судова колегія зазначає, що такий спосіб участі у справі має винятковий характер, повинні існувати причини, які ускладнюють або роблять неможливим особисту участь. Проведення судового засідання в режимі відеоконференції проводиться переважно за заявами фізичних осіб, які в силу обмежених фізичних можливостей не можуть брати участь у розгляді справи безпосередньо в суді апеляційної інстанції.

В заяві про проведення судового засідання в режимі відеоконференції заявник не наводить обґрунтованих доводів щодо неможливості прибуття у судове засідання.

Крім того, судова колегія вважає за необхідне зазначити, що клопотання ГУ ДФС в Миколаївській області про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції надійшло на адресу П`ятого апеляційного адміністративного суду 01 жовтня 2019 року, тобто в той же день на який призначено справу до апеляційного розгляду у відкритому судовому засіданні.

Таким чином, клопотання подано з пропуском строку, встановленого ч.1 ст. 195 КАС України.

Також, заявником не дотримано вимог ч.2 ст. 195 КАС України, а саме, не надано доказів надіслання копії відповідного клопотання іншим учасникам справи.

Разом з тим, судова колегія зазначає, що рішення щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції є правом суду та не передбачає обов`язкового проведення судового засідання в режимі відеоконференції в разі наявності про це заяви сторони.

Таким чином, судова колегія доходить до висновку про відсутність підстав для задоволення клопотання ГУ ДФС в Миколаївській області про проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Керуючись ст.ст. 195, 311, ч.2 ст. 321 КАС України, судова колегія, -

У Х В А Л И Л А:

Відмовити у задоволенні клопотання Головного управління ДФС у Миколаївській області про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий: Бітов А.І. Суддя: Суддя: Лук`янчук О.В. Ступакова І.Г.

Дата ухвалення рішення01.10.2019
Оприлюднено03.10.2019
Номер документу84672343
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень

Судовий реєстр по справі —400/610/19

Ухвала від 11.11.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Усенко Є.А.

Постанова від 01.10.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Бітов А.І.

Ухвала від 01.10.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Бітов А.І.

Ухвала від 01.10.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Бітов А.І.

Ухвала від 12.08.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Бітов А.І.

Ухвала від 12.08.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Бітов А.І.

Рішення від 11.07.2019

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Малих О.В.

Постанова від 22.05.2019

Адмінправопорушення

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Шаєнко Ю. В.

Ухвала від 06.03.2019

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Малих О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні