Ухвала
від 01.10.2019 по справі 562/1598/18
ЗДОЛБУНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №562/1598/18

У Х В А Л А

01.10.2019 року Здолбунівський районний суд Рівненської області в складі головуючого судді Ємельянової Л.В. за участю секретаря судових засідань Аврамчук Н.П., розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Здолбунові заяву відповідача ОСОБА_1 про відвід судді Ємельянової Л.В. - головуючої по цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю ЮТ-АГРО ЗЕРНО до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, товариство з обмеженою відповідальністю КНИГА СІТІ про визнання права власності на врожай та стягнення матеріальної шкоди -

в с т а н о в и в :

В провадженні судді Здолбунівського районного суду Рівненської області Ємельянової Л.В. знаходиться цивільна справа № 562/1598/18 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю ЮТ-АГРО ЗЕРНО до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, товариство з обмеженою відповідальністю КНИГА СІТІ про визнання права власності на врожай та стягнення матеріальної шкоди .

30 вересня 2019 року відповідач ОСОБА_1 подав заяву про відвід головуючої по справі судді Ємельянової Л.В. Вважає, що судом безпідставно задоволено клопотання представника позивача та визнано обов`язковою його явку в судове засідання з метою надання особистих пояснень. У судовому засіданні надавалися пояснення представником відповідача, тому були відсутні підстави для задоволення вказаного клопотання та відкладення розгляду справи. Клопотання спрямоване на затягування розгляду справи, оскільки всі необхідні обставини справи встановлені. Наведені обставини викликають сумнів у неупередженості та об`єктивності судді Ємельянової Л.В. Просить розглянути заяву про відвід судді без його участі та за відсутності його представника.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що заявлений відвід не підлягає до задоволення з наступних підстав.

Згідно положень ч.1 ст.40 ЦПК України питання про відвід (самовідвід) судді може бути вирішено як до, так і після відкриття провадження у справі.

Відповідно до ч.ч.7, 8 ст.40 ЦПК України питання про відвід судді має бути розглянуто не пізніше двох днів із дня надходження заяви про відвід судді. Суд вирішує питання про відвід судді без повідомлення учасників справи.

Судом встановлено, що 22 червня 2018 року ухвалою судді Здолбунівського районного суду Рівненської області Чорного І.А. відкрито провадження у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю ЮТ-АГРО ЗЕРНО до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, товариство з обмеженою відповідальністю КНИГА СІТІ про визнання права власності на врожай та стягнення матеріальної шкоди (а.с.78-79).

На підставі розпорядження керівника апарату суду № 103 від 02.08.2018р. у зв`язку з тимчасовим відрядженням судді Чорного І.А. згідно протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 02 серпня 2018 року головуючим по справі визначено суддю Шуляка А.С. (а.с.84-85).

06 серпня 2018 року суддею Здолбунівського районного суду Рівненської області Шуляком А.С. заявлено та задоволено самовідвід (а.с.87-89).

Згідно протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 11 вересня 2018 року головуючим по справі визначено суддю Ємельянову Л.В. (а.с.92).

Справа неодноразово призначалася до розгляду та відкладалася у зв`язку з неявкою у судові засідання відповідача та третьої особи.

Ухвалою Здолбунівського районного суду Рівненської області від 06 грудня 2018 року закрито підготовче провадження та призначено справу до судового розгляду по суті (а.с.105).

07 травня 2019 року представником позивача Лавренюком В.М. подано заяву про виклик у судове засідання відповідача ОСОБА_1 як свідка (а.с.172).

На неодноразові виклики відповідач ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився, хоча про дату, час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, про що свідчать поштові повідомлення про вручення судових повісток.

18 вересня 2018 року в судовому засіданні представником позивача ОСОБА_2 подано заяву про визнання обов`язковою явку відповідача в судове засідання з метою надання особистих пояснень та відкладення розгляду справи.

Враховуючи, що для повного та об`єктивного розгляду справи, з`ясування усіх обставин справи, необхідна особиста участь відповідача у судовому процесі та надання ним пояснень суду, оскільки необхідно встановити факти і обставини, які відомі лише останньому, ухвалою Здолбунівського районного суду Рівненської області від 18 вересня 2019 року задоволено клопотання представника позивача та визнано обов`язковою явку відповідача ОСОБА_1 в судове засідання з метою надання особистих пояснень по справі. Розгляд справи відкладено на 07 жовтня 2019 року.

Таким чином, наведені відповідачем ОСОБА_1 обставини щодо упередженості та необ`єктивності судді Ємельянової Л.В. є безпідставними та не заслуговують на увагу.

Відповідно до ч.3 ст.40 ЦПК України якщо суд доходить висновку про необґрунтованість заявленого відводу, він вирішує питання про зупинення провадження у справі. У такому випадку вирішення питання про відвід судді здійснюється суддею, який не входить до складу суду, що розглядає справу, і визначається у порядку, встановленому частиною першою статті 33 цього Кодексу.

У відповідності до п.7 ч.1 ст.252, п.11 ч.1 ст.253 ЦПК України у випадку надходження заяви про відвід суд може зупинити провадження у справі до вирішення питання про відвід.

На підставі наведеного, провадження у справі необхідно зупинити до вирішення питання про відвід.

Керуючись ст.ст.36, 39-40, 252, 253 ЦПК України, суд -

у х в а л и в :

Відповідачу ОСОБА_1 в задоволенні заяви про відвід судді Ємельянової Лілії Валеріївни - головуючої по цивільній справі № 562/1598/18 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю ЮТ-АГРО ЗЕРНО до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, товариство з обмеженою відповідальністю КНИГА СІТІ про визнання права власності на врожай та стягнення матеріальної шкоди - відмовити.

Провадження у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю ЮТ-АГРО ЗЕРНО до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, товариство з обмеженою відповідальністю КНИГА СІТІ про визнання права власності на врожай та стягнення матеріальної шкоди - зупинити до вирішення питання про відвід.

Цивільну справу № 562/1598/18 передати до канцелярії Здолбунівського районного суду Рівненської області для передачі іншому судді для вирішення питання про відвід відповідно до вимог ст.33 ЦПК України.

С у д д я

СудЗдолбунівський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення01.10.2019
Оприлюднено03.10.2019
Номер документу84678290
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —562/1598/18

Постанова від 10.03.2020

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Ковальчук Н. М.

Ухвала від 19.02.2020

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Ковальчук Н. М.

Ухвала від 05.02.2020

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Ковальчук Н. М.

Рішення від 05.12.2019

Цивільне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Ковалик Ю. А.

Рішення від 05.12.2019

Цивільне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Ковалик Ю. А.

Ухвала від 13.11.2019

Цивільне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Ковалик Ю. А.

Ухвала від 07.10.2019

Цивільне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Ковалик Ю. А.

Ухвала від 03.10.2019

Цивільне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Мичка І. М.

Ухвала від 01.10.2019

Цивільне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Ємельянова Л. В.

Ухвала від 18.09.2019

Цивільне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Ємельянова Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні