Ухвала
від 03.10.2019 по справі 2а-530/10/0770
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

03 жовтня 2019 року м. Ужгород№ 2а-530/10/0770

Суддя Закарпатського окружного адміністративного суду Гаврилко С.Є., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі за позовом Міжгірського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області до Воловецького туристично-оздоровчого комплексу "Плай" про стягнення заборгованості, -

В С Т А Н О В И В:

Прокурор Воловецького району в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України у Воловецькому районі Закарпатської області 22 лютого 2010 року звернулося до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Воловецького дочірнього підприємства лікувально-оздоровчого комплексу "Плай", якою просило суд стягнути з Воловецького дочірнього підприємства лікувально-оздоровчого комплексу "Плай" - на користь Управління Пенсійного фонду України у Воловецькому районі Закарпатської області заборгованість в сумі 18640,52 грн..

Постановою Закарпатського окружного адміністративного суду від 16 липня 2010 року адміністративний позов Прокурора Воловецького району в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України у Воловецькому районі Закарпатської області до Воловецького дочірнього підприємства лікувально-оздоровчого комплексу "Плай" про стягнення заборгованості у сумі 18640,52 грн. задоволено повністю. Стягнуто з Воловецького дочірнього підприємства лікувально-оздоровчого комплексу "Плай" на користь Управління Пенсійного фонду України у Воловецькому районі Закарпатської області заборгованість в сумі 18640,52 грн..

Ухвалою Закарпатського окружного адміністративного суду від 12 травня 2016 року було замінено сторону виконавчого провадження за виконавчим листом виданим у даній адміністративній справі, а саме стягувача - Управління Пенсійного фонду України у Воловецькому районі Закарпатської області на його правонаступника - Міжгірське об`єднане управління Пенсійного фонду України Закарпатської області (а.с.а.с. 106,107).

06 вересня 2019 року до Закарпатського окружного адміністративного суду надійшла заява Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області про заміну сторони виконавчого провадження № 2а-530/2010/0770, а саме: позивача (стягувача) - на правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області (а.с. 114).

Представники сторін в судове засідання не з`явилися, хоча судом вживалися заходи для належного повідомлення про дату, час та місце судового розгляду.

У відповідності до статті 379 частини 2 КАС України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Згідно із пунктом 18.2 Розділу VII Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України): оформлення і видача судових рішень, якими вносяться зміни до виконавчих документів (у тому числі про виправлення помилки у виконавчому документі; визнання виконавчого документа таким, що не підлягає виконанню; стягнення на користь боржника безпідставно одержаного стягувачем за виконавчим документом; поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання; відстрочку чи розстрочку виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання; зупинення виконання судового рішення; заміну сторони виконавчого провадження), здійснюються в паперовій формі судом, який розглядав справу як суд першої інстанції, за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Відповідно до статті 4 КАС України письмове провадження - розгляд і вирішення адміністративної справи або окремого процесуального питання в суді першої, апеляційної чи касаційної інстанції без повідомлення та (або) виклику учасників справи та проведення судового засідання на підставі матеріалів справи у випадках, встановлених цим Кодексом.

У відповідності до статті 229 частини 4 КАС України у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Враховуючи вище викладене, суд вважає за можливе розглянути заяву про заміну сторони виконавчого провадження в порядку письмового провадження.

Розглянувши подану заяву, дослідивши необхідні для розгляду заяви матеріали адміністративної справи, суд приходить наступних висновків.

На виконання вказаної постанови суду за заявою стягувача Закарпатським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист по адміністративній справі № 2а-530/2010/0770, який пред`явлено до виконання (а.с. 115).

Постановою головного державного виконавця Воловецького районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області 22 грудня 2018 року було відкрито виконавче провадження по виконанню вказано виконавчого листа (а.с. 116).

Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 року № 628 "Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України" Міжгірське об`єднане управління Пенсійного фонду України Закарпатської області реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області.

26 червня 2019 року в Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено запис про припинення діяльності Міжгірського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області як юридичної особи.

Відповідно до статті 379 частини 1 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Таким чином, Головне управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області є правонаступником реорганізованого Міжгірського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області.

У відповідності до статті 1 Закону України "Про виконавче провадження", виконавче провадження є завершальною стадією судового провадження.

Відповідно до статті 15 частини 5 Закону України "Про виконавче провадження" у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив. У разі якщо сторона виконавчого провадження змінила найменування (для юридичної особи) або прізвище, ім`я чи по батькові (для фізичної особи), виконавець, за наявності підтверджуючих документів, змінює своєю постановою назву сторони виконавчого провадження.

Відповідно до статті 14 частини 2 КАС України судові рішення, що набрали законної сили, є обов`язковими до виконання всіма органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими та службовими особами, фізичними і юридичними особами та їх об`єднаннями на всій території України.

Згідно із статтею 370 КАС України судове рішення, яке набрало законної сили, є обов`язковим для учасників справи, для їхніх правонаступників, а також для всіх органів, підприємств, установ та організацій, посадових чи службових осіб, інших фізичних осіб і підлягає виконанню на всій території України, а у випадках, встановлених міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, або за принципом взаємності, - за її межами.

Відповідно до статті 372 частини 2 КАС України, судове рішення, яке набрало законної сили або яке належить виконати негайно, є підставою для його виконання.

Відповідно до статті 373 частини 1 КАС України, виконання судового рішення здійснюється на підставі виконавчого листа, виданого судом, який розглядав справу як суд першої інстанції.

У відповідності до статті 2 частини 3 пункту 5 КАС України, основними засадами (принципами) адміністративного судочинства є, зокрема, обов`язковість судового рішення.

А відтак, судові рішення повинні бути виконані.

Таким чином, враховуючи наведені вище норми законодавства України, заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області про заміну сторони виконавчого провадження слід задовольнити.

На підставі наведеного та керуючись статтями 243, 248, 379, 256 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області про заміну сторони виконавчого провадження - задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження в адміністративній справі № 2а-530/2010/0770, а саме: Міжгірське об`єднане управління Пенсійного фонду України Закарпатської області (90000, Закарпатська область, смт. Міжгір`я, вул. Шевченка, буд. 56, ідентифікаційний код 40385258) на правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області (88008, Закарпатська область, м. Ужгород, пл. Народна, 4, код ЄДРПОУ 20453063).

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено КАС України. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями). Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або у разі розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції (з урахуванням особливостей, що встановлені Розділом VII КАС України (пункт 15.5)).

СуддяС.Є. Гаврилко

Дата ухвалення рішення03.10.2019
Оприлюднено04.10.2019
Номер документу84698099
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-530/10/0770

Ухвала від 03.10.2019

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гаврилко С.Є.

Ухвала від 23.02.2010

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Большакова О.О.

Ухвала від 18.09.2013

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Іванчулинець Д.В.

Ухвала від 14.08.2013

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Іванчулинець Д.В.

Постанова від 16.07.2010

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Большакова О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні