Ухвала
від 07.08.2019 по справі 186/508/17
ПЕРШОТРАВЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 186/508/17

Провадження № 1-кс/0186/485/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 серпня 2019 року слідчий суддя Першотравенського міського суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 ,

секретар ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання слідчого СВ Першотравенського ВП Павлоградського ВП ГУНП України в Дніпропетровській області ОСОБА_3 погоджене начальником Першотравенського відділу Павлоградської місцевої прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів по кримінальному провадженню, яке внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017040380000224 від 18 квітня 2017 року, за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.191 КК України,

В С Т А Н О В И Л А:

07 серпня 2019 року до Першотравенського міського суду Дніпропетровської області надійшло клопотання слідчого про тимчасовий доступ до речей та документів по кримінальному провадженню, яке внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017040380000224 від 18 квітня 2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.191 КК України.

Згідно клопотання слідчого, 18 квітня 2017 року до Першотравенського ВП Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровській області поштою з Павлоградської місцевої прокуратури надійшли матеріали ДЗЕ НП УЗЕ в Дніпропетровській області за фактом можливих протиправних дій, що виразилися у привласненні бюджетних коштів службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » під час виконання ремонтних робіт по об`єкту: «Капітальний ремонт напорного каналізаційного колектору КНС-1», який знаходиться у м.Першотравенську, Дніпропетровської області.

Відомості за вищевказаним фактом 18 квітня 2017 року внесені до ЄРДР за № 12017040380000224, попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення ч.2 ст.191 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що 03 жовтня 2016 року між ІНФОРМАЦІЯ_2 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) укладено договір на виконання робіт по об`єкту: «Капітальний ремонт напірного каналізаційного колектору від КНС-1 по вул. Молодіжній, до колодязя - гасителя напору, який розташований по вул. Героїв Космосу, м. Першотравенська, Дніпропетровської області» на загальну суму 3764318 грн., які отримані підприємством у повному обсязі.

При вивченні актів виконаних робіт по виконанню робіт по договору № 191 від 03 жовтня 2016 року між ДЖКГ та СПМК, було встановлено, що підписантом від ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » є ОСОБА_5 , який прийнятий на роботу наказом (розпорядження) № 9 від 01 серпня 2016 року, виданого керівництвом ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », на посаду головного інженера.

У зв`язку із чим, для перевірки правомірності підписання головним інженером ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_5 актів виконаних робіт, слідчому необхідний доступ до посадової інструкції головного інженера Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄРДПОУ НОМЕР_1 , з підписом про ознайомлення головного інженера ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , за 2016-2017 роки, з можливістю вилучення її належним чином завіреної копії, яка перебуває у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄРДПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 .

Враховуючи вищевикладене, слідчий просить слідчого суддю надати йому або за його дорученням оперуповноваженому управління захисту економіки в Дніпропетровській області департаменту захисту економіки Національної поліції України тимчасовий доступ до документів, а саме посадової інструкції головного інженера Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄРДПОУ НОМЕР_1 , з підписом про ознайомлення головного інженера ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , за 2016-2017 роки, яка перебуває у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄРДПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , з можливістю вилучення (здійснення виїмки) належним чином завіреної її копії,та напідставі ч.2ст.163КПК Українипровести розглядклопотання безвиклику особи,у володінніякої знаходитьсявищезазначена посадоваінструкція,так якіснує реальна загроза знищення останніми вказаної документації.

У судове засідання слідчий ОСОБА_3 не з`явився, надав заяву про розгляд клопотання за його відсутності.

Відповідно до ч.2 ст.163 КПК України, якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Враховуючи викладене, та те, що слідчим у клопотанні доведена наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза знищення ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » посадової інструкції головного інженера Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_3 », до якого слідчий просить надати доступ, слідчий суддя вважає можливим розглянути вказане клопотання без виклику представника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », у володінні якого знаходиться вищезазначений документ.

У зв`язку з неприбуттям в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, фіксування кримінального провадження за допомогою технічних засобів не здійснювалося, що відповідає положенням ч.4 ст.107 КПК України.

Перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази по даних матеріалах, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Як вбачається з копії витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань, 18 квітня 2017 року до Першотравенського ВП Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровській області поштою з Павлоградської місцевої прокуратури надійшли матеріали ДЗЕ НП УЗЕ в Дніпропетровській області за фактом можливих протиправних дій, що виразилися у привласненні бюджетних коштів службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » під час виконання ремонтних робіт по об`єкту: «Капітальний ремонт напорного каналізаційного колектору КНС-1», який знаходиться у м.Першотравенську, Дніпропетровської області.

Відомості по даному факту були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017040380000224 від 18 квітня 2017 року.

У відповідності до змісту ч.1 ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно вимог ч.2 ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно ч.5 ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Потреба в отриманні доступу до посадової інструкції головного інженера Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_3 », виникла у зв`язку з визнанням його речовим доказом по кримінальному провадженню.

Отримання доступу до посадової інструкції головного інженера Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_3 », надасть слідчому змогу спланувати подальший хід проведення досудового розслідування, висунути та відпрацювати інші можливі слідчі версії.

Посадова інструкція головного інженера Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_3 », має важливе доказове значення у кримінальному провадженні та зважаючи що іншим шляхом окрім як на підставі ухвали слідчого судді отримати доступ до вищезазначеного документу неможливо, в даному випадку є обґрунтована необхідність в застосуванні тимчасового доступу на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

На даний час неможливо іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою посадової інструкції головного інженера Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_3 », до якої просить слідчий надати тимчасовий доступ, а тому, враховуючи вищевикладене керуючись ст. ст. 40, 131, 132, 159-160, 162, 166 КПК України, - слідчий суддя

ПОСТАНОВИЛА:

Надати слідчому СВ Першотравенського ВП Павлоградського ВП ГУНП України в Дніпропетровській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 тимчасовий доступ до документів, а саме до посадової інструкції головного інженера Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄРДПОУ НОМЕР_1 , з підписом про ознайомлення головного інженера ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , за 2016-2017 роки, яка перебуває у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄРДПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 , з можливістю вилучення (здійснення виїмки) її належним чином завіреної копії.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення, тобто з 07 серпня 2019 року по 06 вересня 2019 року включно.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Виконання ухвали покласти на слідчого СВ Першотравенського ВП Павлоградського ВП ГУНП України в Дніпропетровській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 .

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1 .

Дата ухвалення рішення07.08.2019
Оприлюднено21.02.2023
Номер документу84704307
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів по кримінальному провадженню, яке внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017040380000224 від 18 квітня 2017 року, за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.191 КК України

Судовий реєстр по справі —186/508/17

Ухвала від 07.08.2019

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Кривошея С. С.

Ухвала від 30.05.2019

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Янжула С. А.

Ухвала від 27.03.2019

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Янжула С. А.

Ухвала від 12.02.2019

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Янжула С. А.

Ухвала від 12.02.2019

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Янжула С. А.

Ухвала від 04.06.2018

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Янжула С. А.

Ухвала від 25.05.2018

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Янжула С. А.

Ухвала від 25.05.2018

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Янжула С. А.

Ухвала від 07.03.2018

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Янжула С. А.

Ухвала від 07.03.2018

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Янжула С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні